fbpx

Căutare

Share this article

Când vine vorba de poluarea cu plastic, Adidas este unul din brandurile cu soluţiile creative. Gigantul sportiv a colaborat cu Wanderlust (brand de lifestyle) şi Parley for the Oceans (organizaţie nonguvernamentală ce militează pentru protecţia oceanelor) pentru a treia gamă de produse fabricate din plastic reciclat din ocean. Colecţia, numită Adidas x Wanderlust, este dedicată femeilor care practică yoga şi este alcătuită din 42 de piese, printre care jachete bombardier, jambiere, pantaloni scurţi şi genţi de sport, toate inspirate de lumea oceanică. 

Fiecare piesă are tematică marină, cu amprente grafice şi o paletă de culori ce include gri, negru şi nuanţe variate de albastru. Preţurile variază între 32,95 lire sterline şi 59,95 lire sterline, colecţia fiind valabilă pe adidas.co.uk.

Anul trecut, marca germană a scos pe piaţă o serie de pantofi sport (UltraBoost, UltraBoost X şi UltraBoost Uncaged) făcuţi din plastic oceanic şi alte materiale reciclate, care a avut până acum milioane de vânzări. Ca o altă încercare de a pune capăt poluării, marca a înlocuit în magazinele sale pungile de plastic cu cele de hârtie, şi se spune că astfel a eliminat aproape 70 de milioane de saci de cumpărături din plastic.

Potrivit The Independent, aproximativ 80% din resturile marine din oceanele lumii este alcătuit din plastic, iar majoritatea articolelor de îmbrăcăminte sport sunt fabricate din materiale sintetice, nereciclabile.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO