fbpx

Căutare

Share this article

C&T Auctions a scos la licitaţie pentru data de 15 martie un album foto cu imagini cu Adolf Hitler şi alţi membri ai Partidului Nazist, fotografii ce nu au fost niciodată prezentate public, după cum informează news.ro.

Albumul foto a aparţinut iubitei lui Hitler, Eva Braun, şi a fost descoperit în anul 1945 în dormitorul acesteia. Consultantul casei care organizează licitaţia speră că albumul se va vinde cu peste 15 mii de lire sterline. Licitaţia va avea loc la Royal Tunbridge Wells, un oraş din comitatul Kent din Marea Britanie.

Tim Harper, consultantul C&T Auctions, susţine că toate informaţiile făcute publice erau strict controlate de către însuşi Adolf Hitler care era foarte atent la imaginea sa. „Imaginea lui Hitler, în special fotografiile sale, erau controlate. Ele trebuiau să fie aprobate”, a explicat Harper. „Imaginile din acest album sunt naturale, relaxate, unele dintre ele sunt amuzante şi în mod categoric nu ar fi primit permisiunea de a fi publicate. Sunt foarte grăitoare”, a adăugat acelaşi specialist britanic, citat de news.ro

Albumul conţine fotografii în care Hitler apare şi alături de unii dintre ceilalţi lideri nazişti: Joseph Goebbels, Hermann Göring şi Heinrich Himmler. Printre ele se află şi imagini cu Hitler care, aflat la bordul unui automobil dintr-o coloană oficială, trece pe lângă o mulţime de oameni care îl aplaudă şi îl salută. O altă imagine îl prezintă pe dictator zâmbind lângă un grup de copii. Simbolul svasticii apare în foarte multe imagini.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO