Adrenalină şi relaxare într-un city break de vară - Balvanyos - LIFE.ro
Mergi la conținut

Adrenalină şi relaxare într-un city break de vară - Balvanyos

Eşti în căutarea unui city break pentru întreaga familie cu activităţi care să vă mulţumească pe toţi şi care să fie şi accesibil? Îţi propunem o vizită la Băile Balvanyos în Covasna. Vei avea parte de relaxare la spa, adrenalină, istorie şi natură uimitoare. Dar să le luăm pe rând.
Share this article

Eşti în căutarea unui city break pentru întreaga familie cu activităţi care să vă mulţumească pe toţi şi care să fie şi accesibil? Îţi propunem o vizită la Băile Balvanyos în Covasna. Vei avea parte de relaxare la spa, adrenalină, istorie şi natură uimitoare. Dar să le luăm pe rând.

Îţi propunem să te cazezi la Grand Hotel Balvanyos pentru liniştea excepţională de vârf de munte pe care ţi-o oferă hotelul situat printre brazi seculari, dar şi pentru standardele sale de patru stele. Mai mult, de aici poţi vizita toată zona, personalul hotelului fiind mereu la dispoziţia ta cu sfaturi şi idei de petrecere a timpului liber, dar şi cu ghizi dedicaţi.

Primul loc în care îţi propunem să poposeşti este chiar în incinta hotelului – Grand Santerra Spa. Vei avea la picioare 2000 de metri pătraţi dedicaţi stării de bine şi întâlnirii cu apa şi natura. Centrul Spa are spaţii exterioare în perfectă armonie cu mediul – piscină exterioară ce dă către pădurile din împrejurimi, dar şi saună cu cetină de brad, şi spaţii interioare unde te poţi lăsa pe mâna specialiştilor care vor face să dispară prin masaj, băi cu aburi, cameră salină, saune şi mofetariu orice urmă de stres.

Dacă nu eşti amator de relaxare în exces şi reuşeşti să te desprinzi de Grand Santerra Spa, află că în imediata vecinătate a hotelui se află Balvanyos Adventure Park. Aici îţi poţi testa limitele parcurgând traseele cu diverse grade de dificultate (inclusiv unul negru). Este locul perfect pentru întreaga familie, pentru că veţi găsi şi circuite pe care le pot duce la capăt şi copiii.

Tot de la hotel începe un traseu de 1,7 kilometri dedicat pasionaţilor de alergat, iar de la recepţie poţi închiria oricând biciclete. Dacă drumeţiile sunt mai degrabă pe placul familiei, poţi face trasee mai scurte până la Grota Sulfuroasă – cea mai mare mofetă naturală a Europei sau la Izvoarele tămăduitoare – unde poţi încerca diverse ape terapeutice şi te poţi bucura de aspectul calm şi cald al pădurii de foioase care le înconjoară.

Foto: Izvoarele tămăduitoare cunoscute şi drept băile tradiţionale secuieşti

Rezervă-ţi o zi pentru o plecare cu ATV-urile către lacul Sfânta Ana şi caută-i pe cei de la Adventure Expert. Specialiştii lor te vor purta prin pădure către ruinele cetăţii Balvanyos, situate pe cel mai înalt vârf din zonă. Admiră peisajul care îţi taie răsuflarea şi ascultă legenda locului – se spune că este ultima cetate a păgânilor din zonă. Apoi, la drum prin pădure din nou, până la lacul Sfânta Ana. Aventura nu se opreşte aici: coboară până la lac cu moutain cart-ul – este o experienţă de neuitat să te laşi purtat de gravitaţie şi să te bazezi strict pe capacitatea ta de a vira şi a pune frână ca să ajungi în siguranţă. Lacul vulcanic te întâmpină cu linişte şi apă încălzită plăcut de soare. Profită de ocazie să încerci sau să exersezi stand up paddling. Îţi stau la dispoziţie tot instructorii de la Adventure Expert.

Şi dacă mai poţi, fă o vizită în zona protejată de la Tinovul Mohoş. Cele două conuri vulcanice care o alcătuiesc sunt acoperite de vegetaţie de mlaştină şi îşi oferă ocazia să admiri un peisaj unic.

Iată că un drum de numai câteva ore cu maşina până la Balvanyos poate să transforme un week-end prelungit într-o adevărată aventură, aşa că trece Covasna pe lista destinaţiilor de vacanţă din vara aceasta şi nu vei regreta.  

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora