Albertina Ionescu: „Au fost perioade în viață când nu am avut acest lux, acest dar de a fi liniștită, încrezătoare și pe pace într-o relație” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Albertina Ionescu, vedeta TVR, proaspăt logodită și desăvârșit îndrăgostită este una dintre cele mai constante prezențe feminine ale postului public de televiziune, un om fidel principiilor sale și unei discreții elegante.

În dialogul cu publicația noastră, Albertina a dezvăluit câteva dintre secretele frumuseții și echilibrului său.

Cum ești după logodnă? Cum îți este? Cum se așază lucrurile?

Albertina Ionescu: Este la fel ca după primele 3 zile în care l-am cunoscut pe Constantin, la fel de multă liniște, înțelegere și iubire. Noi am știut de la început, din prima zi în care ne-am cunoscut, că vom ajunge în punctul ăsta. Pur și simplu în momentul în care ne-am întâlnit s-a întâmplat ceva.

Eu nu cred în povești de genul ”dragoste la prima vedere” sau, mai bine spus, nu credeam. Însă mi-a trebuit să trăiesc jumătate din viața asta ca să-mi demonstrez că există poveștile acelea, adică faptul că se întâmplă și în realitate, nu doar în cărți, în povești și în basme.

Cum te-a cucerit?

Albertina Ionescu: Prezența lui, atenția la detalii, inteligența, faptul că de la prima întâlnire am observat că este atât de prezent în discuție, atât de atent. Este un bărbat foarte educat și foarte matur, iar asta m-a cucerit.

Inteligența și maturitatea lui m-au făcut să îmi doresc să nu mai plec de la prima întâlnire.

Albertina și Constantin

Care este darul pe care ți l-a făcut și care ți-a luat mințile?

Albertina Ionescu: Darul cel mai de preț este liniștea pe care o am în fiecare zi. Și siguranța. Poate pentru tine este imperceptibil, dar pentru mine, care am avut perioade în viață când nu am avut acest lux, acest dar de a fi liniștită și încrezătoare și pe pace într-o relație, ăsta este cel mai mare dar pe care mi-l dăruiește în fiecare zi din viața noastră.

Noi am avut cununia civilă. Nu a fost nunta. Știu că pe Instagram am relatat ce a fost. Mai târziu am observat materialul din presă. Toți ne-au întrebat de ce nu am spus nimic înainte. Dar noi așa suntem. Suntem foarte spontani și facem lucrurile așa cum simțim, atunci când simțim, și pe 15 octombrie este ziua în care ne-am cunoscut și apoi ziua în care ne-am căsătorit. Practic, ne-am dăruit de ziua noastră această petrecere în care ne-am și căsătorit civil.

Cum reușește o vedetă de televiziune să aleagă între atâția bărbați care i se așază la picioare?

Albertina Ionescu: Nu este chiar așa. Pentru mine întotdeauna a fost măgulitor să fiu inaccesibilă și inabordabilă pentru sexul puternic.

Mi s-a spus de multe ori că sunt așa, lucru care m-a flatat. Nu a existat așa un covor în fața mea de oportunități de-a lungul vieții din care să aleg. Pentru că de fiecare dată am pus preț pe lucruri care nu erau observabile cu ochiul liber. Am fost întotdeauna destul de antipatică pentru bărbați. Dacă intrau în vorbă cu mine și nu aveau ceva cu adevărat important sau interesant de spus, dădeau de un gol vid. Așa am fost de mică. Nu aș putea să spun de unde…

Mi-a plăcut întotdeauna să decid pentru mine și să aleg, dar să simt, să fie ceva mai mult decât vede ochiul, place, savurează. Mi-a plăcut să fie mai mult de atât. Să fie o realitate mai puțin de explicat, mai mult decât ce se întâmplă în viața de zi cu zi. Pentru că intimitatea noastră și cum ne trăim zilele și anii sunt cele mai importante comori ale noastre. La bătrânețe e bine să simțim că am trăit o viață pe deplin frumoasă, cu cât mai puține compromisuri. E important pentru mine să mă uit în urmă și să știu că doar așa puteam face.

Albertina Ionescu

Ce model ai urmat din familie?

Albertina Ionescu: Sunt convinsă că totul vine din familie, de la părinți, că mămica este cea care mi-a presărat în sistem valorile acestea și modul acesta de a alege în viață. Dar nu a fost ceva verbal. Am avut o libertate fantastică de a alege ce simt eu că e cel mai bine pentru mine, atât personal, cât și profesional. Am fost lăsată mereu să decid, chiar dacă nu am luat cele mai bune decizii mereu. Doar așa am învățat și am ajuns să știu.

De ce ai intrat în televiziune?

Albertina Ionescu: Totul a fost o întâmplare frumoasă care îmi aduce satisfacții de peste 22 de ani. Eu am făcut informatică și eram la facultate, studiam dreptul. Nu mi-a fost ușor să învăț nici informatică, nici Dreptul, dar când am început să fac televiziune am crezut că e un hobby. Dar de la 18 ani îmi hrănesc sufletul și spiritul cu ceea ce fac. Pur și simplu mă duc cu atâta drag la serviciu, că unii colegi îmi spun că s-au săturat să mă vadă așa optimistă în fiecare zi.

Asta cred că înseamnă să ajungi în locul potrivit în momentul potrivit. Eu nu am știut că vreau să fac televiziune. Provenind dintr-o familie fără posibilități, îmi doream să am o meserie care să mă ajute să nu mai am aceleași neajunsuri. De aceea mă îndreptam către cele două ramuri care, bineînțeles că în urmă cu mai bine de 22 de ani, erau poziționate ca fiind de succes și bănoase. De aceea eram destul de liniștită și îmi imaginam că o să fac ca un hobby televiziunea, dar nu am mai putut să mă dezlipesc. A fost totul foarte firesc. Dorința mea de a mă dezvolta și de a da mai departe ce știu și ce am învățat eu tinerilor, bucuria asta pe care o simt cred că e ceea ce trebuie.

Albertina Ionescu

Ce carte sau ce film ai citi sau ai revedea de 10 ori?

Albertina Ionescu: Eu citesc să mă relaxez și să mă rup de cotidian. Cu filmele fac la fel. Mă uit ca să mă deconectez. Nu cred că e o carte sau un film pe care să le fi parcurs de două ori, deși în pandemie cred că am citit toată biblioteca încă o dată. Dar nu pentru că voiam să o recitesc încă o dată, ci pentru că nu aveam altceva de făcut.

Eu citesc foarte mult cărți de autocunoaștere, de psihanaliză, pentru că îmi doresc foarte mult să mă cunosc pe mine, să înțeleg cum funcționăm noi. Acum citesc Puterea Subconștientului și, deși este o carte similară cu ce am citit cu ceva timp în urmă, este surprinzător să vezi cum înțelegi aceleași lucruri la o distanță de 2-3-5 ani. Le înțelegi diferit. Pe mine asta mă încântă foarte mult. Am evoluat mult, mai ales pe zona spirituală, și mă fascinează cum înțeleg acum lucrurile.

Care este bijuteria de care nu te desparți niciodată?

Albertina Ionescu: Sunt o admiratoare a perlelor. Am fost întotdeauna. Le admir pentru frumusețea, gingășia și puterea lor. De mulți ani colecționez perle. Am foarte multe. Pe multe le port ocazional, pe altele nu. Unii spun că perlele se poartă odată cu vârsta. Eu le-am purtat și la 20 de ani. Le port și acum. Iar bijuteria pe care o port zi și noapte și nu o dau niciodată jos de la mână este inelul primit de la soțul meu, inelul de logodnă. A creat o poveste atât de frumoasă în jurul acestui inel, s-a documentat, a vorbit cu Malvina Cervenschi – prietena mea, care l-a și creat, cum au căutat piatra prin toată lumea, cum au știut exact că-mi doresc o culoare și nu ceva alb. Faptul că luni de zile s-a documentat, că a fost atent la ceea ce îmi place mie, asta face ca această bijuterie să fie preferata mea și cea mai iubită bijuterie de mine.

Care este locul în care nu ai ajuns, dar ți-ai dori foarte tare să ajungi?

Albertina Ionescu: Am ajuns în toate locurile în care mi-am dorit și pot să spun că, până la 40 de ani am făcut tot ce mi-am dorit. Toată viața am muncit pentru a-mi hrăni mintea și mai puțin partea materială. Credite am avut dintotdeauna – la casă, la mașină, de nevoi personale. Am avut grijă întotdeauna să pun experiența înaintea nevoilor materiale. Așa că am călătorit mult și plăcut. Am prioritizat. Am avut grijă să călătoresc și să ajung unde mi-am dorit mult. Așa cum am avut grijă să am casa pe care mi-am dorit-o, chiar dacă cu un credit de 20 de ani. La fel și cu mașina, chiar dacă asta a însemnat un leasing.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO