fbpx

Căutare

Share this article

Alec Baldwin și-a împușcat doi colegi în timpul filmărilor pentru filmul „Rust”, provocând moartea operatoarei Halyna Hutchins și rănirea gravă a regizorului Joel Souza. În aceste momente are loc o investigație, însă, se pare că totul a fost un accident, actorul folosind o armă de recuzită care era încărcată cu gloanțe reale.

Alexander Rae Baldwin III, pe numele său real, s-a născut pe 1958 în Amityville, New York. Mai are trei frați mai mici – Daniel, William și Stephen – toți actori și două surori Elizabeth „Beth” Baldwin Keuchler și Jane Ann Baldwin Sasso. 

Alec Baldwin și viața într-o familie de artiști

Alec Baldwin a urmat Universitatea George Washington și s-a transferat la Școala de Arte Tish din NYU. A abandonat studiile pentru a-și începe cariera artistică, întâi în telenovela „The Doctors” și apoi în „Knots Landing”. Și-a făcut debutul în film în 1987, în „Lulu”. Și, anul următor, a avut roluri în „Beetlejuice” și „Working Girl”, dar primul rol principal l-a avut în „The Hunt For Red October”, în 1990. De atunci cariera sa a fost una impresionantă, iar rolul său Jack Donaghy din sitcom-ul „30 Rock” i-a adus două Premii Emmy, două Golden Globes și șapte Screen Actor Guild Awards. Iar modul în care îl joacă pe Donald Trump a devenit deja legendar. 

Alec Baldwin
Alec Baldwin vs. Donald Trump

Relația cu Kim Basinger și scandalurile în care a fost implicat

În viața personală, Alec Baldwin s-a căsătorit cu Kim Basinger în 1993, după ce au lucrat împreună la „The Marrying Man”, în 1990. Cei doi au o fiică, pe Irlanda, însă au divorțat în 2002. Despărțirea nu a fost deloc una ușoară. Până în 2008 au fost tot felul de scandaluri mediatice, inclusiv o casetă audio vândută către publicația TMZ, în care actorul își făcea copilul de 11 ani „rude, thoughtless little pig / un porc nepoliticos și necugetat”. Despre acest moment, actorul a povestit pentru Playboy că a fost unul foarte greu pentru el, gândindu-se chiar la sinucidere. Baldwin a spus atunci că „am vorbit cu o mulțime de profesioniști, care m-au ajutat. Dacă m-aș fi sinucis, Kim Basinger ar fi câștigat. Tot ce își dorea ea atunci era să mă distrugă”.

Alec Baldwin
Kim Basinger și Alec Baldwin. Foto: Shutterstock

De atunci actorul a mai fost implicat în mai multe scandaluri. În 1995 a fost acuzat de un fotograf că l-a agresat în timp ce acesta încerca să îl fotografieze pe el, soția sa Kim Basinger și copilul lor, Irlanda, de doar trei ani, atunci când se întorceau la casa lor din Los Angeles de la spital. În decembrie 2011, Alec Baldwin zbura cu American Airlines și a devenit violent atunci când însoțitoarea de bord l-a rugat să-și închidă telefonul. Actorul a fost dat jos din avion și, ulterior, și-a cerut scuze public pasagerilor pentru că, din cauza lui, zborul a fost întârziat. Incidentul a apărut și într-un segment din emisiunea Saturday Night Live. 

Alec Baldwin și Hilaria Thomas: o căsătorie cu șase copii

Revenind la viața lui personală, se pare că actoul s-a liniștit după ce s-a îndrăgostit de instructoarea de yoga Hilaria Thomas. Cei doi s-au căsătorit în 2012. Primul copil al cuplului, Carmen, a venit în 2013. Și astăzi, cuplul are nu mai puțin de șase copii. 

Declarat susținător al democrațiilor, actorul s-a implicat în campaniile electorale ale lui Barack Obama și Joe Biden. Este parte din Consiliul People for the American Way și se implică în multe campanii care sprijină drepturilor animalelor.

Tragedia în care și-a pierdut viața operatoarea Halyna Hutchins

Dar astăzi actorul este implicat într-o tragedie fără margini. Operatoarea Halyna Hutchins pe care a împușcat-o mortal avea doar 42 de ani, lucrase la filme precum „Archenemy” (2020), „Darlin’” (2019) sau „Blindfire” (2020). Era considerată de mulți ca o „rising star” al cinematografiei americane.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO