fbpx

Căutare

Share this article

Alegerea unui fond de ten este un proces complex, pe lângă nuanţa potrivită contează mult şi textura, ingredientele, dar şi ce aşteptări ai de la un astfel de produs. Pentru a-ţi uşura alegerea, ţi-am pregătit un mic ghid cu sfaturi şi trucuri de aplicare.

Nuanţa potrivită

Atunci când îţi alegi fondul de ten, una dintre dileme este cum să optezi pentru nuanţa potrivită. Iar calea cea mai sigură este să testezi câteva tonuri apropiate şi să le observi atât în interior, unde există lumină artificială, cât şi afară, în lumina soarelui. Ideal ar fi să ştii şi ce subton are pielea ta, dacă este roz, galben sau neutru. Astfel, îţi va fi mai uşor să restrângi gama de nuanţe potrivite pentru pielea ta iar alegerea unui fond de ten ar deveni mai uşoară. Descoperă selecția vastă de produse de make-up pe notino.ro. Nu uita că vara este posibil să te bronzezi, aşa că s-ar putea ca nuanţa folosită în anotimpul rece să nu ţi se mai potrivească atât de bine.

Textura perfectă

Aproape orice fond de ten arată bine pe o piele sănătoasă şi îngrijită. Dar tenul nostru poate avea probleme de multe ori, fie că este tern sau încărcat, poate ai episoade de acnee sau ţi se descuamează epiderma. Iar toate aceste imperfecţiuni influenţează felul în care aderă produsul pe piele aşa că alegerea unui fond de ten ar trebui să fie influenţată şi de felul în care arată epiderma. Un produs cu efect de a doua piele va avea o textură lichidă, va arată natural, dar puterea de acoperire va fi medie. În timp ce unul rezistent la transfer sau cu o putere mare de acoperire este posibil să-ţi facă tenul să pară încărcat. Iar dacă doreşti ceva matifiant, nu uita că textura este pudrată şi poate să arate inestetic pe anumite porţiuni. În plus, fondul de ten oxidează odată ce este aplicat pe piele, iar timpul de oxidare  este influenţat de tipul de ten şi de alte produse pe care le-ai aplicat înainte.

Ingrediente minune

Fondul de ten nu este un produs de îngrijire, însă ar fi recomandat ca acesta să conţină şi câteva substanţe active. Chiar dacă foloseşti o cremă cu SPF, dermatologii recomandă ca fondul de ten să aibă protecţie UV, aşa că optează pentru un produs ce conţine şi filtre solare.

Mod de aplicare

Înainte de fondul de ten, experţii recomandă să utilizezi un produs pentru îngrijire. Dacă ai tenul normal sau uscat, alege o cremă sau un serum. Iar dacă ai tenul mixt sau gras optează pentru o loţiune tonică hidratantă, care nu încarcă deloc pielea. Începe să aplici produsul de sus în jos şi din mijlocul chipului spre maxilar, bărbie şi linia părului. Foloseşte o pensulă sau un bureţel pentru aplicare. Uniformizează-l bine şi înlătură excesul folosind un şerveţel din hârtie, cu ajutorul căruia tapotezi uşor tenul. Nu uita de zona de sub ochi, unde se strânge de obicei fondul de ten. Foloseşte o pensulă pentru concealer şi uniformizează bine produsul. Îl poţi fixa apoi cu un strat fin de pudră translucidă. Dacă ai porii dilataţi, încearcă să aplici fondul de ten cu o pensulă mai tare, ca cea pentru conturare. Apoi tamponează uşor cu un bureţel, astfel încât fondul de ten să acopere bine şi porii.

Wayne Goss, unul dintre make-up artiştii mei preferaţi, îţi propune câteva modalităţi de aplicare ce funcţionează foarte bine dar şi câteva ponturi pentru alegerea fondului de ten:

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO