Căutare

Share this article

Lenny Kravitz este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți ai lumii, o legendă vie, am putea spune, având în vedere faptul că a scos nenumărate hit-uri și albume recompensate la premiile Grammy.

În 2008, Lenny Kravitz a venit pentru prima dată în România, într-un concert pe care l-a susținut în București. Țin minte că am fost atât de fascinată de el și de muzica lui, încât am trecut repede peste faptul că ne-a salutat cu „Hello, Budapest!”. La urma urmei, se întâmplase de prea multe ori acest lucru printre artiștii străini, că nu mai era o noutate.

Pe 6 mai se reîntoarce, de această dată la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj Napoca, într-un concert organizat de Emagic. Bilete se mai găsesc încă pe platformele de bilete așa că, cei care vă puteți face drum la Cluj, nu ezitați.

Leonard Albert Kravitz s-a născut în 1964, în Brooklyn, New York, singurul copil la părinți, produsul unei căsătorii inter rasiale. Tatăl său, Sy Kravitz era evreu, iar mama, care a murit de cancer în 1995, Roxie Roker, era afro-americană. Fiind un copil birasial în anii 1960, a fost nevoit să îndure nenumărate atacuri și remarci ce l-au afectat teribil, deși Kravitz a fost crescut într-un mediu familial extrem de sănătos.

Tatăl său era producător de televiziune, iar mama sa a jucat rolul lui Helen Willis într-un sitcom foarte popular la acea vreme, ”The Jeffersons”. Când familia s-a mutat la Hollywood pentru ca Roxie să poată juca în film, Lenny, care dezvoltase deja o pasiune pentru muzică de la o vârstă foarte fragedă, s-a alăturat corului California Boys.

Datorită talentului său neșlefuit la mai multe instrumente, a fost acceptat la Beverly Hills High School, pe care l-a absolvit în 1982.

Începutul carierei muzicale a lui Lenny Kravitz

După absolvire, Lenny Kravitz a plecat de acasă. Sub numele de scenă pe care și l-a ales, „Romeo Blue”, s-a străduit să se afișeze pentru a avea succes în industria muzicală. În ciuda conexiunilor pe care le aveau părinții lui cu celebritățile, Kravitz a fost determinat să reușească prin prisma propriilor forțe. Primii ani ai carierei sale muzicale pot fi numiți orice, dar nu fascinanți sau încântători.

Kravitz trăia într-o mașină pe care o închiria cu 5 $ pe zi, iar lucrurile s-au înrăutățit pentru el când a aflat, în 1985, că părinții săi divorțează.

Viața personală a lui Lenny Kravitz

În anii următori, Kravitz s-a mutat în New York City. Acolo a întâlnit-o pe actrița Lisa Bonet care juca rolul lui Denise Huxtable în „The Cosby Show” la momentul respectiv. Amândoi s-au îndrăgostit imediat unul de celălalt și s-au mutat împreună și în 1987 au fugit la Vegas.

La întoarcere, Lenny a avut norocul să-l întâlnească pe inginerul de sunet, Henry Hirsh. Până în 1989, era gata deja palbumul lui de debut, „Let Love Rule” care s-a lansat chiar în momentul în care Kravitz și Bonet îi spuneau „bun venit pe lume” fiicei lor, Zoe.

Lenny împreună cu Lisa și fiica lor, Zoe, Foto: marieclaire.com

Lumea părea să se învârtă în jurul lui, până în 1990 când s-a produs scurt circuitul cauzat de divorțul de Lisa Bonet.

Cum arată succesul?

Albumul de debut a avut succes, urcând pe locul 61 în clasamentul Billboard, însă Kravitz nu se bucura de cine știe ce faimă. Lucrurile s-au schimbat în 1990 când Maddona a cântat una dintre melodiile lui, „Justify My Love”.

Următorul album, „Mama Said” care a apărut în 1991, a fost inspirat de divorțul dureros al părinților săi. Piesa „It Ain’t Over Til It’s Over” a ajuns mare hit, urcând pe locul doi în clasamentul Billboard.

De aici a început să curgă și succesul, albumul scos în 1993, „Are you Gonna Go My Way” fiind recompensat la MTV Video Music Awards.

Albumul Five (1998) realizat din joaca lui Kravitz cu tehnologia a avut un extreme de mare succes și a fost recompensat cu un premiu Grammy pentru cea mai bună voce rock masculină.

Lenny și Lisa, Foto: alamy.com

Kravitz a fost acea voce care s-a făcut auzită în cadrul protestului împotriva invaziei trupelor americane în Irak, lansând single-ul „We want Peace”. În 2004 lansează Baptism, iar în 2008, It is Time for a Revolution, album în al cărui turneu de promovare a ajuns și la București. În 2011 lansează Black and White America, iar ultimul album semnat Lenny Kravitz se numește Raise Vibration și este cel pentru care pleacă anul acesta în turneu.

Dar Lenny nu e doar muzician. În 2009 și-a făcut debutul în cinematografie, jucând în filmul nominalizat la Oscar, Precious, iar în 2012 a jucat un rol mic în The Hunger Games.

În ultimii ani, Kravitz s-a mutat pe o insulă mică în Bahamas unde spune că a descoperit pacea și inspirația unui trai simplu.

Despre Kravitz s-a scris multă vreme că are probleme cu drogurile și chiar el a recunoscut acest lucru. Mai mult decât atât, pentru că era fumător dependent de marijuana, a povestit că avea un băiat angajat ca să rulezde toată ziua joint-uri.

Fosta sa soție s-a recăsătorit cu Jason Momoa (actorul care îl interpretează pe Khal Drogo în Game of Thrones) și într-o postare de Instagram, pare că Momoa și Kravitz sunt chiar buddies.

 

View this post on Instagram

 

I felt like a KING last night. Because of you my love. So honoured to attend and present at the Oscars. To meet so many talented artist congratulations to every nominee all these amazing films @helenmirren i love you such a honour to stay by your side Also love to send my deepest aloha to @karllagerfeld RIP @silviaventurinifendi @jeanneyangstyle for taking my pink velvet scrunchie and turning it into a suit. Unko KARL your a legend. Mahalo for my first suit And to all my insta homies who always make me the coolest jewelry. Love my rings @bookofalchemy @intothefirejewelry @judicael_sacred_skulls @richardbaggettstudios @leroyswoodentattoos @king_baby_studio @hoboshane @red_rabbit_ia and so many more. Cheeeeeeefuknhuuuuuuuuuu #hhrajahhh. #pinkonpink. Aloha j

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies) on

Dacă există gelozie sau nu, este greu de spus, însă, în 2005, din cauza durerii provocate de divorțul părinților și al său de Lisa, Kravitz a făcut un jurământ de a rămâne celibatar până se va căsătorii. Mai târziu a spus că s-a săturat de acest subiect, însă a admis că este celibatar de cel puțin 3 ani.

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO