fbpx

Căutare

Share this article

Extrem de elegant, cu o delicatețe aristocratică și cu multă cordialitate ne-a întâmpinat la ușa reședinței personale. Așa l-am întâlnit pentru prima oară pe ambasadorul Chile în România, E.S. Jose Miguel MENCHACA.

Urma să filmăm un interviu cu povestea vinului de Chile, istoria uneia dintre cele mai importante țări producătoare și exportatoare de vin din lume.

Aveam în vinoteca personală câteva sticle de vinuri chiliene, le savurasem cu plăcere, iar acum așteptam cu nerăbdare să aflu mai multe despre cultura vinului de Chile direct de la un ambasador.

Mulți cunoscători de vin au auzit, cu siguranță, despre “Casillero del diablo”.

Domnule ambasador, care este povestea din spatele acestui nume?

Proprietarul podgoriei a fost foarte înțelept. El și-a dat seama că cineva fura din vin. A decis să răspândescă zvonul că pivnița este “protejată”, luată în stăpânire de diavol. În limba spaniolă, diablo înseamnă diavol. Astfel a rezolvat problema. Și pentru că oamenii care lucrau acolo au crezut în acest mit, nu a mai furat nimeni din vin, le era frică de diavol. O inițiativă isteață a proprietarului.

Excelența voastră, leagă vinul prietenii?

Foarte mult. Nu e un secret, când suntem într-o întâlnire de lucru sau la prânz, vinul e bine să fie prezent. Creează un mediu plăcut și te ajută să spagi gheața.

Vă invit să descoperiți povestea Ambasadorului Chile în România, în primul episodul al campaniei AMBASADORII VINULUI:

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO