fbpx

Căutare

Share this article
Imediat după sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, Amsterdamul se confrunta cu o importantă penurie de locuinţe. În oraşul brăzdat de canale, alternativa a apărut firesc: casele pe apa, adică Houseboats. 
 
Apărută ca o reală necesitate, în zilele noastre un Houseboat a devenit un lux şi costă cât o casă pe pământ ferm, pentru că primăria Amsterdam a interzis instalarea de noi vaporaşe cu destinaţie locativă, aşa că cele vechi sunt la mare căutare şi la mare preţ.
 
Perfect utilate şi funcţionale, multe dintre aceste vaporaşe sunt adevărate exemple de bun gust şi stil, decorate de designeri celebri şi transformate în mini-hoteluri.
 
Dacă vrei să guşti Amesterdamul altfel, ai posibilitatea să închirizi o astfel de ambarcaţiune, pentru preţuri pornind de la câteva zeci de euro pe noapte – pentru călătorii cu budget strict, şi urcând până la 500-600 de euro pentru cei în căutarea unei experienţe rafinate.
 
Oferind luxul unui hotel de 5 stele, menaj, mic dejun, ba chiar şi servicii de conciergerie pentru cei mai pretenţioşi, un houseboat la Amsterdam poate transforma un city break într-o reală experienţă romantică şi inedită.
 
Diferenţa de preţ o fac, desigur, amenajarea vasului, locaţia, şi serviciile oferite.
 
www.houseboat-rental-amsterdam.com
www.houseboathotel.nl
 
Preţuri: 50-600 euro pe noapte/vas
 
 
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO