Ana de Armas, noua senzaţie de la Hollywood. Actriţa care a lăsat de 2 ori cariera în urmă ca să o ia de la capăt într-o altă ţară - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ana de Armas este, fără doar şi poate, una dintre senzaţiile de la Hollywood din ultimii ani. A ajuns în Los Angeles abandonând o carieră de succes în Spania şi fără să ştie limba engleză. A dovedit însă că ambiţia şi talentul nu au fost trecătoare, aşa că acum o cunoaşte nu doar o ţară, ci o lume întreagă. A făcut furori drept Bond Girl, iar din toamnă o vom vedea drept Marilyn Monroe pe Netflix.

Crescută în Cuba comunistă, fermecată de filmele văzute la video, în vecini

Născută în Cuba comunistă şi crescută în plină criză economică, Ana de Armas spune că a avut parte de o copilărie fericită în orăşelul natal, Santa Cruz del Norte. Tatăl, absolvent de filosofie, a avut slujbe de tot felul, încercând să le ofere celor 2 copii o viaţă cât mai bună. A lucrat ca manager de bancă, profesor, director de şcoală şi a fost pentru o vreme şi viceprimar al oraşului. Mama, în schimb, a lucrat în departamentul de resurse umane din Ministerul Educaţiei.

Foto: Instagram Ana de Armas

Fără acces la internet, fără acces la prea multe informaţii din afara ţării, cu 20 de minute de desene animate sâmbăta şi un film, duminica dimineaţa şi filme de Hollywood urmărite la aparatul video al unui vecin, pasiunea pentru actorie a Anei a devenit o certitudine la vârsta de 12 ani, când deja ştia şi repeta în faţa oglinzii o mulţime de monologuri.

Nu a fost o zi anume sau un actor sau ceva de genul ăsta, dar îmi amintesc că mă uitam la un film şi dacă era vreo scenă care îmi plăcea, alergam de la canapea la oglindă şi o repetam încontinuu.

La 14 ani a dat audiţie la Şcoala Naţională de Teatru şi a fost admisă. Făcea autostopul ca să poată ajunge la cursuri, dar şi la filmările din care era deja parte. Cu pelicula Una rosa de Francia, o co-producţie spaniolo-cubaneză, a ieşit pentru prima dată în ţară, în cadrul turneului de promovare. Iar în Spania l-a cunoscut pe Luan Lanja, cel care avea să devină ceva mai târziu agentul ei.

Foto: lahiguera.net

Cu câteva luni înainte să dea examenul a abandonat însă şcoala. Absolvenţii cubanezi nu au voie să părăsească ţara până nu îndeplinesc 3 ani de muncă în folosul comunităţii, iar Ana de Armas ştia deja că nu are de gând să mai stea acolo.

Ana de Armas, vedetă în Spania

Avea şi cetăţenia spaniolă graţie bunicilor materni, spanioli ajunşi în Cuba cu mulţi ani în urmă, aşa că la 18 ani, cu bani puţini, cunoştinţe la fel de puţine despre noua lume în care păşea, dar multă încredere şi dorinţă, Ana pleca spre Spania.

Am fost mereu foarte ambiţioasă şi am ştiut întotdeauna că vreau altceva. Cuba a fost un început bun, dar ştiam că nu o să fac o carieră reală acolo. Voiam să fiu mai aproape de regizori cu care îmi doream să lucrez. M-am mutat la Madrid cu 200 de dolari în buzunar, ca să văd ce avea să se întâmple. Sigur, nu aveam idee că banii ăştia nu însemnau nimic pentru că în Cuba 200 de dolari erau o sumă foarte mare, erau banii pe care îi câştigasem în toate filmele pe care le făcusem acolo.

Cu experienţa din Cuba, determinare şi ceva noroc Ana a reuşit să primească primul ei rol în scurt timp după ce a ajuns la Madrid. Şi nu orice rol, ci unul într-un serial ce avea să se tranforme într-un succes naţional. El Internado: Laguna Negra a devenit în scurt timp serialul preferat al adolescenţilor spanioli, iar Ana de Armas era deja o vedetă. În pauzele de filmări a fost protagonista unui lungmetraj, dar în ciuda popularităţii, tânăra era dezamăgită de propunerile pe care le primea. Era distribuită în roluri de adolescentă, în timp ce ea îşi dorea roluri cu substanţă, care să îi permită să dovedească ce putea.

Foto: hola.com

A plecat la New York decisă să înveţe engleza, dar a fost convinsă să revină în Spania după câteva luni pentru filme mai apropiate de ceea ce visa: un serial istoric, 2 filme horror şi o dramă romantică. A urmat apoi o pauză în care părea că nu mai sunt roluri pentru ea. Atunci a decis să lase Spania în urmă şi să se mute în Los Angeles, ca să încerce să-şi construiască o carieră la Hollywood.

Cum ajunge vedetă la Hollywood o tânără care nu ştia să vorbească limba engleză

Avea 26 de ani şi o lua din nou de la zero. Engleza ei era extrem de slabă şi de multe ori, când mergea la audiţii, nu ştia ce spune. Aşa că s-a înscris la cursuri intensive cu ideea clară de a nu deveni o actriţă distribuită exclusiv în roluri de personaje cu origini latine.

Am început să merg la cursuri şi în primele 3 sau 4 luni nu am făcut nimic altceva. A fost un exerciţiu bun pentru ego-ul meu, după cei 8 ani cu o carieră grozavă în Spania. Când te muţi în State nu contează nimic din ce ai făcut înainte. A fost chiar revigorant, ca să fiu sinceră.

Când filmezi pentru un serial viaţa ta se schimbă radical, toată lumea te ştie, oriunde ai merge. Venind aici şi intrând într-o clasă unde toată lumea încerca să înveţe să folosească corect timpul trecut, era grozav.

După 4 luni de studiu intensiv Ana şi-a anunţat agentul că e pregătită să meargă la audiţii.

I-am spus că nu vreau să dau probe pentru Maria sau Juana. Vreau să dau probe pentru orice rol dau toţi ceilalţi probe. Mă consider actriţă. E aiurea când oamenii spun „eşti o actriţă cubaneză” sau „eşti o actriţă spaniolă.” O să văd ce pot face, dar nu mă aşeza într-un loc dacă nu mă cunoşti. Nu pune o etichetă pe munca mea înainte să o vezi. Nu voiam decât o şansă. Voiam să ştiu că urmăream aceleaşi obiective ca toate celelalte actriţe pe care le iubesc şi le admir. Toată lumea merită şansa să lupte pentru rolul pe care şi-l doreşte.

Iar primul ei rol în SUA a fost în thrillerul Knock Knock, cu Keanu Reeves în rolul principal. Actorul a fost atât de impresionat de tânără, încât i-a oferit un rol într-un alt thriller, produs de el de această dată, Exposed. A apărut apoi în War Dogs, iar criticii au început să o observe.

A fost memorabilă într-un rol ingrat. – David Ehrlich, Indiewire

A fost chemată apoi la audiţii pentru rolul ce avea să îi aducă recunoaşterea şi în America, pentru thrillerul lui Denis Villeneuve, Blade Runner 2049, în care avea să joace alături de nume celebre la Hollywood: Ryan Gosling, Harrison Ford şi Jared Leto.

M-am simţit foarte confortabil cu Denis. E un om foarte dulce. Iubeşte actorii pentru că înţelege cât de greu este să fii actor. Cu toate emoţiile mele nu am simţit nicio clipă că nu-mi pot demonstra talentul sau capacitatea de a juca. El doar căuta persoana potrivită pentru rol.

Ana de Armas a dat mai multe probe pentru rolul din Blade Runner 2049, dar ultima a fost cea mai grea.

Am luat-o razna. Eram: „Serios? Ultimul lucru de care am nevoie este să-l întâlnesc pe Ryan Gosling azi.” Dar a fost atât, atât de drăguţ. Am râs mult pe platou. Câteva cadre nici nu le-am putut termina pentru că râdeam.

Pentru rolul din Knives Out a primit şi prima nominalizare la Globurile de Aur, la categoria Cea mai bună actriţă într-o comedie sau un musical. Acelaşi rol i-a adus nu doar o nominalizare, ci premiul Saturn pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Ana de Armas era din nou pe drumul spre celebritate, iar când un regizor scrie un rol special pentru tine, ştii că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine.

Cary Joji Fukunaga, cel care s-a ocupat de cel mai recent film din seria James Bond, No Time To Die, a recunoscut că rolul agentei CIA a fost scris cu gândul la tânăra actriţă. A jucat apoi alături de Ben Affleck în Deep Water, iar anul acesta a fost distribuită într-unul dintre cele mai provocatoare roluri de până acum, cel al lui Marilyn Monroe în producţia Netflix Blonde.

Frumuseţea ei fascinează în toate domeniile

Nu doar talentul i-a fost remarcat în cei 8 ani de când s-a mutat în SUA, ci şi frumuseţea. Aşa că Ana de Armas a devenit una dintre preferatele marilor branduri pentru reclame: Estee Lauder, Only Natural Diamonds sau Louis Vuitton.

Pe cât pare însă de sensibilă, pe atât de puternică şi determinată este. A dovedit-o în repetate rânduri, inclusiv în timpul antrenamentelor intense la care se supune ca să îşi pregătească corpul pentru fiecare rol în parte. S-a apucat de kickbox când a aflat că va fi noua Bond Girl şi de atunci îl practică constant. Face însă şi yoga şi are un psihonutriţionist care o ajută în această zonă.

Pe cât de dornică a fost să reuşească în carieră, pe atât de mult şi-a dorit să îşi ţină viaţa privată departe de presă. Cu toate astea, se ştie despre Ana de Armas că a cucerit de-a lungul anilor bărbaţi unul şi unul.

Ana de Armas cu fostul soţ, Marc Clotet, foto: zimbio.com

A fost căsătorită în Spania, vreme de aproape 2 ani, cu actorul şi modelul Marc Clotet, a avut relaţii cu artistul Alejandro Pineiro Bello şi cu regizorul David Victori, dar cea mai celebră a fost relaţia cu Ben Affleck, cu care a şi locuit o vreme şi se zvonea chiar că actorul caută un inel de logodnă pentru ea.

Ana de Armas şi Ben Affleck, foto: pinkvilla.com

Până la urmă Affleck a revenit la o dragoste mai veche, Jennifer Lopez, iar Armas a început să iasă cu vicepreşedintele Tinder, Paul Boukadakis.

Citeşte şi: Viața lui Ben Affleck și controversatele sale relații amoroase – LIFE.ro

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO