fbpx

Căutare

Share this article

Succesul unui sport în sălile de peste Ocean a declanşat răspândirea unui nou trend in materie de sport în toată lumea, iar încet dar sigur şi în România. STRONG by Zumba este un program fitness de intensitate crescută, ce revoluţionează tot ceea ce ştim despre clasele de tonifiere şi cardio: face ca muzica să fie la fel de importantă ca şi planul de exerciţii.

Am întrebat-o pe Ana Georgescu, Master Trainer internaţionalSTRONG by Zumba® care sunt beneficiile acestui antrenament.

„Antrenamentele STRONG by Zumba® sunt împărţite în încălzire, trei secţiuni de antrenament de tip cardio de intensităţi progresive, o secţiune de antrenament pe saltea care se concentrează pe lucrul zonei mediene a corpului şi revenirea după efort. STRONG by Zumba® aduce ceva nou în materie de fitness, atât prin formatul clasei, cât şi prin muzică special concepută pentru acest program. În acest domeniu, muzică este folosită că fundal pentru exerciţiile fizice. STRONG by Zumba® sincronizează fiecare mişcare cu un accent muzical, factor deosebit de motivant şi antrenant în timpul clasei de grup”.

În comparaţie cu programele de exerciţii obişnuite – de exemplu interval training, STRONG by Zumba îmbină mişcări diferite cu impact cardiovascular crescut. Astfel, se creează un program intensiv de dezvoltare a forţei şi rezistenţei la efort, neîntrerupt pentru o oră. Programul se axează pe exerciţii cu propria greutate corporală, a căror frecvenţă facilitează dezvoltarea unei siluete armonioase. De exemplu, dacă la o oră de aerobic clasic se ard în jur de 380 de calorii la o greutate de 68 kg, cu programul HITT (High Intensity Tempo Training) STRONG by Zumba® se ard grăsimile în timp ce creşte anduranţa şi sunt depăşite limitele fizice.

Alergare pe loc cu genunchii la piept, lovituri împrumutate din box şi alte sporturi de contact, genuflexiuni, flotări cu sărituri şi alte mişcări cu impact mare asupra musculaturii sunt perfect sincronizate cu fiecare accent muzical, de la hip-hop la raggaeton, socca şi muzică electronică. Sunt mişcări uşor de urmat, dar de intensitate crescută, perfect sincronizate cu muzică. Practic, fiecare mişcare are un sunet unic, ceea ce îţi fixează în minte mişcările, şi te ajută să ai cursivitate în antrenament, fără să fie nevoie să urmăreşti instructorul cu privirea nonstop.

„Suntem mândri să lucrăm cu cei mai buni producători muzicali, unul dintre ei fiind Timbaland. Este antrenamentul ideal pentru cei care vor să crească rezistenţă la efort, să atingă o condiţie fizică optimă şi să îşi depăşească limitele fizice şi mentale în cadrul fiecărui antrenament. Atmosfera claselor STRONG by Zumba® este una motivantă, iar exerciţiile sunt uşor de modificat în funcţie de nivelul fiecărui participant. Intensitatea muzicii creşte odată cu fiecare secţiune a antrenamentului. Progresul este evident şi apare după numai trei clase. Participarea constantă  , pe termen lung sporeşte calitatea generală a vieţii!”, spune Ana Georgescu.

Printre celebrităţile care au încercat Strong by Zumba, la 700 Fit CLUb împreună cu Ana Georgescu, Master Trainer internaţional  STRONG by Zumba se afla  Maria Radu, una dintre cele mai sportive artiste din Romania. Când nu se afla pe scena sau in studio, Maria acorda o atenţie sporita stilului de viaţă. De mai bine de 10 ani este vegetariana, practica regulat sport, precum tenis, jogging, aerobic, iar mai nou experimentează  STRONG by Zumba, un program fitness de intensitate crescută, ce provoacă orice pasionat al claselor de tonifiere şi cardio.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO