fbpx

Căutare

Share this article

Anca este PR & Digital Media Manager Niran, interacţionează cu peste 15 branduri din domeniul frumuseţii, aşa că este mereu la curent cu ce urmează să se lanseze. Are ocazia să testeze o mulţime de produse, ştie ce trenduri vor fi pe val în sezonul următor şi cunoaşte detalii despre ce parfumuri urmează să se lanseze, cu luni bune înainte ca acestea să ajungă pe raft. Aşadar, am rugat-o să ne dezvăluie şi nouă câteva trucuri de frumuseţe, o parte dintre produsele ei preferate dar şi care sunt ritualurile ei de înfrumuseţare. În plus, Anca ne povesteşte ce înseamnă să lucrezi în domeniul frumuseţii şi cum este să fii înconjurată aproape zilnic de zeci de produse de lux.

Cum este să lucrezi în domeniul frumuseţii?

Este “my dream job”! Şi spun asta din toată inima, fără nici măcar un dubiu.

Totul a început acum şase ani, când lucram într-o agenţie de social media şi am avut şansa să mă ocup de contul retailer-ului leader din industria beauty. Era clientul meu preferat (cred că îţi poţi da seama de ce), iar apoi am primit un job ca Junior PR la Niran, unul dintre cei mai mari distribuitori de cosmetice şi parfumerie de lux din România. Ce îmi place cel mai mult? Faptul că ştiu ce urmează să se lanseze cel puţin cu un an înainte, am şansa să testez atât de multe produse şi să îmi aleg preferatele, am acces la foarte multă informaţie. Este o industrie atât de dinamică, cu foarte multe lansări, acţiuni, inovaţii, încât nu ai timp nici măcar o secundă să te plictiseşti. Iar asta se potriveşte atât de bine felului meu de a fi, energic, mereu în căutare de ceva nou.

Care a fost cea mai frumoasă experienţă prin care ai trecut de când lucrezi în domeniu?

Am avut parte de foarte multe experienţe frumoase, începând cu persoanele pe care am avut ocazia să le întâlnesc de-a lungul timpului, la traininguri extrem de educative care m-au format şi până la evenimente extraordinare. Dacă totuşi ar trebui să aleg unul singur, aş alege press trip-ul la Paris pentru lansarea noilor colonii  Hermès: Eau de Rhubarbe Ecarlate şi Eau de Neroli Dore.

Cum arată o zi obişnuită la birou? Dar una în care trebuie să pregăteşti un eveniment sau una în care se lansează un produs?

Nu concept ziua fără un espresso tare şi un smoothie. Nu mă laud a fi o persoană care funcţionează foarte bine dimineaţa, aşa că aloc această parte a zilei citirii mailurilor, răspund la urgenţe şi la “to do list” pentru ziua în curs. Din activitatea mea de zi cu zi nu lipsesc întâlnirile interne, mailuri, aprobări cu brandurile, agenţii şi parteneri. Închei cu recitirea tuturor mailurilor schimbate în timpul zilei ca să mă asigur că nu mi-a scăpat ceva. Pe lângă asta, am ocazia să-mi petrec uneori seara la cele mai frumoase petreceri din oraş, cele din industria beauty, alături de oameni cool şi creativi.

Ce produse ai testat şi te-au impresionat în ultimele trei luni?

Pentru că am ocazia să testez în permanenţă produse noi, preferinţele mele se schimbă foarte des. Preferatele mele de acum sunt: rujul Givenchy Rouge Interdit – nuanţa “Framboise Obscure” – este hidratant şi are o textură lucioasă, perfect pentru vară; parfumul Salvatore Ferragamo La Commedia din colecţia de nişă Tuscan Soul, pentru că se potriveşte atât de bine serilor calde de vară, a fost dragoste de la prima întâlnire şi nu mă mai satur să îl port; parfumul Prada Infusion d’Iris – preferatul meu de acum, dar şi opţiunea mea numărul unu atunci când vine vorba despre parfumuri perfecte pentru vară. Miroase a proaspăt, a dimineaţă, a aşternuturi curate. Iubesc soarele, iar loţiunea de plajă cu SPF 30 de la Collistar este nelipsită din geanta mea de plajă. Îmi mai place loţiunea parfumată pentru corp şi faţă Eau de Rhubarbe Ecarlate din colecţia  Hermès Le Bain, pentru că este senzorială, delicată şi proaspătă.

Ce tendinţe îţi plac din propunerile pentru toamnă-iarnă?

Buzele în culori puternice şi efectul aproape insesizabil de contur de buze.

Ce produse foloseşti zilnic?

Parfum (nu mă pot decide la unul anume), ruj într-o culoare puternică, cremă de zi Murad Oil Control Mattifier, apă micelară de la Collistar, loţiune de corp (preferatele mele sunt cele din colecţia  Hermès Le Bain), mascara Givenchy Noir Interdit, cremă de mâini Collistar, fard de sprâncene Deborah, fond de ten Givenchy Matissime Velvet Fluide.

Ce truc de înfrumuseţare ai aflat cel mai recent?

Am învăţat cum să transform un ruj lucios într-unul mat, într-o secundă. Foarte simplu! Aplicând o pudră peste. Pe lângă textura mată, rujul devine şi mai rezistent şi nu se întinde. 

Ce sfaturi de beauty îţi cer cel mai des prietenele?

Sunt întrebată cel mai des despre eficienţa anumitor produse de îngrijire a tenului, despre ingrediente mai specific, despre tendinţe în machiaj sau lansări din zona de parfumerie.

Cea mai recentă întrebare pe care am primit-o a fost “Care este diferenţa între un serum şi un pre-serum?”. “Pre”, aşa cum şi numele îl indică, este produsul care se foloseşte înaintea altui produs, pentru a-i pregăti “terenul”, pentru a facilita şi îmbunătăţi acţiunea produsului care urmează să fie aplicat.

Ce produse cosmetice ai în acest moment pe birou? Dar în geantă? 

Am multe. Am în geantă, în maşină, pe birou, în geanta de sală şi acasă.

Pe birou: cremă de mâini şi lac de unghii Collistar. Un parfum nou  Hermès, pe care încă nu vi-l pot divulga, dar care este absolut superb.

În geantă: rujuri Givenchy, Deborah şi Collistar şi o miniatură de parfum Salvatore Ferragamo Tuscan Soul Convivio.

Cum arată rutina de înfrumuseţare şi îngrijire dimineaţa, când ai timp la dispoziţie? Dar când eşti pe fugă? Dar ritualul de seară? Ce foloseşti?

 Nu am niciodată timp dimineaţa, aşa că apelez de fiecare dată la ritualul rapid:

periaj dentar cu periuţa electrică, duş, îmi curăţ tenul cu un cleanser hidratant Murad Age Reform, aplic cremă Murad Oil Control Matiffier, apoi fond de ten Givenchy Matissime Velvet, pudră Givenchy Prisme Visage, iar varianta bronzantă o folosesc şi pe post de blush, creion de ochi Deborah Kajal în nuanţa brun, mascara Collistar Art Design, fard de sprâncene Deborah şi

parfum (muulte variante). La final, înainte să ies din casă, folosesc un ruj într-o culoare puternică.

Seară nu sar peste curăţarea tenului & demachiere, indiferent de ora la care ajung sau de cât de obosită sunt. Nici loţiunea de corp nu lipseşte din ritualul meu de seară. Pe ten aplic un serum lejer Collistar Hylauronic Acid şi o cremă de ochi Murad. Mai rar (doar când sunt acasă în weekend) folosesc masca Collistar Natura sau un exfoliant Murad cu Vitamina C (face minuni). 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO