Movies
Andi Vasluianu, despre cel mai nou rol al său: „Să joci cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc este important în cariera oricărui actor din lumea asta”
În ultimii ani, Andi Vasluianu a câştigat tot mai mult teren în faţa publicului din România. Rolurile sale n-au făcut decât să-i întărească popularitatea. Acum, joacă alături de Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc în filmul „Octav“. Actorul îl interpretează pe Marcel, fiul lui Spiridon (Victor Rebengiuc), prietenul din copilărie a lui Octav (Marcel Iureş), rolul său punând în valoare prietenia veche a personajelor interpretate de cei doi grei ai cinematografiei româneşti.
Nicoleta Nicolae
|Reading time: 4 mins
În ultimii ani, Andi Vasluianu a câştigat tot mai mult teren în faţa publicului din România. Rolurile sale n-au făcut decât să-i întărească popularitatea. Acum, joacă alături de Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc în filmul „Octav“. Actorul îl interpretează pe Marcel, fiul lui Spiridon (Victor Rebengiuc), prietenul din copilărie a lui Octav (Marcel Iureş), rolul său punând în valoare prietenia veche a personajelor interpretate de cei doi grei ai cinematografiei româneşti.
Nicoleta Nicolae
|Reading time: 4 mins
Share this article

În ultimii ani, tânărul actor a câştigat tot mai mult teren în faţa publicului din România. Rolurile sale n-au făcut decât să-i întărească popularitatea.

Acum, Andi Vasluianu joacă alături de Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc în filmul Octav. Actorul îl interpretează pe Marcel, fiul lui Spiridon (Victor Rebengiuc), prietenul din copilărie a lui Octav (Marcel Iureş), rolul său punând în valoare prietenia veche a personajelor interpretate de cei doi grei ai cinematografiei româneşti.

Andi Vasluianu ne-a povestit câteva detalii de culise ale celui mai nou proiect al său: pelicula Octav.

Ce ne poţi spune despre rolul din filmul ”Octav”?

Rolul meu nu are o greutate ridicată în economia filmului, dar esenţa lui se vede clar în scena cu Marcel Iureş. Marcel, personajul meu, are o problemă cu Octav, personajul principal interpretat de Marcel Iureş şi cumva acolo se află problema lui. Cu această ocazie şi Iureş află câteva lucruri pe care nu le ştia despre tatăl meu, Spiridon, interpretat de Victor Rebengiuc. Pe Marcel îl identifici în scena aceasta şi înţelegi toată problema din spate.   

Ce îti place la acest personaj? Şi ce te-a făcut să-l accepţi?

În primul rând mi-a plăcut să joc cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc. E adevărat că Marcel are candoare, dar personajul meu avea din scriitură candoarea. E adevărat că e o calitate pe care eu încerc să o induc personajelor pe care le fac. Candoarea are un farmec al ei ce te apropie de ceea ce este mai adevărat în tine.

Serge m-a determinat să accept acest rol. Mi-a plăcut foarte mult de el. E un om cu care aş vrea sa mai lucrez şi să lucrez pe un rol important, să dezbatem lucrurile mai în profunzime. Serge este un om foarte blând şi mie îmi plac al dracului de mult oamenii aceştia. E un om care se uită la tine un se uită pe lângă tine. Asta îmi place la el. E un om, cum puţini sunt pe lume, mai ales în business.  

Cum e să fii fiul lui Victor Rebenciuc?

Nu ştiu. Vroiam să-l întreb cum e, dar n-am apucat! Să joci cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc este important în cariera oricărui actor din lumea asta. Referitor la întrebarea ta mă gândesc la un singur lucru că e minunat să stai lângă Victor Rebengiuc. E un privilegiu imens pentru mine. Sunt al dracului de norocos din punctul acesta de vedere. Atâta îţi trebuie. Să stai într-un colţ şi să te uiţi să vezi cum funcţionează lucrurile din jur şi să-ţi dai seama că un mare actor cum este el, cum este Marcel Iureş, este timid şi ia toate lucrurile ca la început. Din acest motiv este mare. Şi pentru chestia asta îl ador.

De ce să meargă lumea să vadă ”Octav„?

”Octav” aminteşte de balanţa vieţii şi cum vezi tu ceea ce ai trăit. ”Octav” este nostalgic. Mie îmi plac foarte mult filmele nostalgice care vorbesc despre trecut unde există un om care îşi revede viaţă, care îşi pune în balanţă toată viaţa, tot ceea ce a acumulat, tot ceea ce a trăit. Îţi pui sincer întrebarea: ”Ce am făcut eu? Cu ce am rămas eu din viaţa mea?”. Cred că despre asta este filmul ”Octav” şi este foarte frumos să fie despre căutarea noastră. Dacă eu care sunt nostalgic, şi poate nu ar trebui să fiu în prezent, mă întorc la copilărie şi îmi amintesc cum era şi ce anume m-a făcut pe mine să fiu azi. Ce întâlnire, care momente din viaţa mea? Cumva despre asta este ”Octav” şi asta este chestia misto până la urmă. Noi accesăm memoria tot dintr-o nevoie şi genul acesta de filme te apropie de tine, te introduc într-o introspecţie.  

De ce sunt filme bune? De ce sunt spectacolele de teatru bune ? Tocmai din acest motiv. Din introspecţie! Omul se întreabă sincer când vede un film sau un spectacol: ”Oare aşa fac şi eu, oare aşa mă comport şi eu, oare aşa mi se întâmplă şi mie?”. Te gândeşti la tine şi compari. Aşa păţesc şi cu filmul ”Moromeţii”. E un proces frumos dacă stai să te gândeşti. Rememorezi ce te-a mişcat în trecut ce te-a pus pe drumul care eşti şi retrăieşti acel trecut prin prisma a ceea ce ai acumulat pe parcurs, cum ai evoluat. Din acest motiv sunt îndrăgostit de filmele lui Fellini. Cred că publicul are toate motivele să se ducă să vadă filmul Octav care intră în cinematografe din 6 octombrie.

Eşti un actor foarte activ. Ce alte proiecte mai ai în pregătire?

În primul rând, filmul ”Moromeţii”! Eu încep în 23 octombrie. Mai am clar două scurt-metraje, unul cu Iulia Rugină cu care am făcut Breaking News ce urmează să intre în cinematografe din 29 septembrie şi unul cu Bogdan Ilieşiu cu care am mai făcut ”Farul”. Tot vorbind despre proiecte noi, în ceea ce priveşte teatrul, vă aştept la spectacolului ”D-ale carnavalului” la Teatrul Nottara, în regia lui Claudiu Goga.    

Pelicula Octav are premiera de Gala, pe 4 octombrie, la Sala Palatului, la ora 19:00, iar din 6 octombrie rulează în cinematografe.

Movies
Share this article