Căutare

Share this article

În luna femeii, luna frumuseţii, luna primăverii, a zâmbetului şi a primelor raze de soare, life.ro a ales câteva femei admirabile, femei de carieră, dar femei minunate şi în spatele business-ului pentru a spune poveştile lor frumoase.Prima dintre ele, într-o ordine aleatorie, este Andra Ion, care conduce divizia de Private Banking Friedrich Wilhelm Raiffeisen, în cadrul Raiffeisen Bank.

Andra Ion, este tânără, frumoasă, extrem de hotărâtă şi organizată. Ştie exact ce vrea, este extrem de profesionistă şi nu face nici cel mai mic rabat de la calitatea muncii sale. Când am privit-o prima dată la muncă, am asemănat-o puţin cu cancelarul german, apoi am stat de vorbă cu ea şi mi-am dat seama că este o femeie minunată care are foarte multe lucruri interesante de povestit, cu o personalitate remarcabilă. Şi toate acestea sunt adunate într-o persoană foarte tânără a cărei vârstă nu o vom dezvălui însă, pentru a păstra şi o mică doză de mister.

A fost pasionată de Private Banking încă din facultate când lucra part-time şi în paralel făcea practică în divizia de Private Banking a unei bănci corporate din România. Ţin minte şi acum că eu am solicitat la HR să fac practică specific în acest departament şi răspunsul a fost: „Eşti sigură? Nimeni nu a mai dorit până acum să facă practică în Private Banking…„. În urma stagiului de practică am avut marea  şansă să fiu recrutată pe un post permanent în departamentul de Private Banking, unul din cele 2 astfel de linii de business  din România la acel moment. Şi a fost dragoste la prima vedere întrucât de atunci au trecut mai bine de 13 ani şi tot în acest domeniu profesez”, povesteşte Andra.

Friedrich Wilhelm Raiffeisen este al patrulea proiect pe care îl porneşte de la 0, iar meritele i-au fost recunoscute internaţional şi local deoarece Friedrich Wilhelm Raiffeisen tocmai a fost anunţat ca fiind cel mai bun serviciu de Private Banking din România. „ Împreună cu echipa din care fac parte, Friedrich Wilhelm Raiffeisen a primit de 5 ori recunoaşterea internaţională de la cele mai prestigioase publicaţii financiare din domeniul financiar-bancar ca fiind „Cel mai bun serviciu de Private Banking din România”. Şi vorbim de publicaţii cum ar fi: Euromoney, The Banker şi Global Finance. Este un record pentru România şi sunt foarte onorată de aceste distincţii. Dar şi conştientă de responsabilitatea pe care o avem: să creştem constant nivelul, să oferim cea mai bună consultanţă clienţilor noştri cu averi ridicate şi de ce nu, să setăm un standard pentru acest serviciu în România” mai spune Andra.

Dar haideţi să o cunoaştem pe femeia Andra Ion :

Cum ai descrie femeia Andra în câteva cuvinte?

Femeia Andra are atât de multe faţete că şi eu sunt uneori surprinsă. E pentru mine un mister încă de descoperit…

Eşti pasionată de modă? Ai vreun brand sau designer preferat?

Nu mă consider o pasionată de modă. Îmi plac piesele clasice, liniile simple, dar admir persoanele care au inspiraţia şi reuşesc să fie curajoase din acest punct de vedere prin combinaţii surprinzătoare. Eu îmi păstrez curajul pentru alte zone.

Ce am descoperit în ultimii ani că îmi place să fac este să urmăresc evoluţia designerilor români şi de fiecare dată când călătoresc în afara ţării, să descopăr specificul local din punct de vedere brand-uri locale mai puţin cunoscute dar care uneori surprind prin prospeţime.

Cum descrii tu luxul?

Pentru mine luxul înseamnă să stau pe o plajă însorită, liniştită şi ideal îndepărtată, neapărat cu o carte bună în mână şi, opţional, cu un cocktail la îndemână.

Lux este în acelaşi timp experienţa pe care am trăit-o alături de familie anul trecut în tabăra de părinţi şi copii, unde am petrecut 7 zile stând în cort în vârful unui deal, practicând jocurile copilăriei alături de fiica mea, împletind coroniţe de flori, mergând cu căruţa prin pădure. Dimineaţa ne trezeam cu albastrul cerului şi verdele pasiunii şi al pădurii, iar seara ne culcam sub cerul înstelat, după un foc de tabără cu poveşti. Extraordinar!

Lux înseamnă să pot pleca 2 săptămâni fără să sune telefonul „de birou”, lucru care se întâmplă pentru că am o echipă extraordinară care funcţionează pe principiul respectului reciproc, eticii, responsabilităţii şi echităţii.
Lux este de asemenea că sunt stăpâna timpului meu şi îmi permit să visez şi să planific următoarea experienţă pe care mi-o doresc.

Lux în egală măsură înseamnă pentru mine copilul extraordinar care mi-a umplut viaţa şi mă întâmpină de fiecare dată cu zâmbetul pe buze şi cu o îmbrăţişare în care fiecare strângem din dinţi de fericire!

Unde alegi să călătoreşti?

Călătorim mult & împreună! Cel puţin o dată pe an călătorim pe alte continente, într-o vacanţă complexă ca experienţe, pe care de fiecare dată ne-o organizăm singuri. Pentru mine este o plăcere să îmi organizez singură călătoriile: traseele, destinaţiile, ghizii locali şi niciodată nu apelez la agenţii de turism pentru o soluţie predefinită. Tocmai ce am revenit din Africa unde am vizitat 4 ţări extrem de diferite ca specific şi experienţe: safari, snorkeling, cascada Victoria, dune de nisip în mijlocul oceanului. A fost o revelaţie şi voi reveni cu siguranţă în Africa. Este mult de descoperit acolo!

Încep fiecare an planificând destinaţiile pe care doresc să le vizitez. Sunt ca blogger-ii aceia de călătorii: citesc, mă documentez, planific, vânez oferte, leg zile de sărbătoare de weekend şi „mai fur” câteva zile de călătorit. În general, în primele 2-3 luni ale anului am planificat deja toate zilele libere şi toate vacanţele.

Prietenii mi-au propus mai în glumă mai în serios să îmi dea un buget, perioade disponibile pentru călătorie şi să le fac propuneri concrete de vacanţe, cu experienţe, must-see-uri & locuri mai puţin cunoscute. Cred că mă descurcam şi în turism, zic eu.

Îţi place să faci sport?

Nu mă consider o persoană sportivă, dar schiez cel puţin o dată de an şi joc ocazional tenis de câmp. În rest, îmi place să joc tenis de masa sau golf (descoperit cel mai recent) de fiecare dată când am ocazia.

Îmi plac însă mult board-game-urile ca şi sport al minţii, strategie şi socializare cu prietenii. Lucrăm să construim propria colecţie de board-game-uri şi sa o iniţiem şi pe fiica noastră.

Care este parfumul tău preferat?

Lămâii înfloriţi de pe coasta Amalfitană în luna mai!

Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de-a lungul timpului?

Fiica mea este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la viaţă!

Ai un scriitor, un film, cântăreţ/cântăreaţă/trupă preferate?

Scriitor – Khaled Hosseini. Muzica braziliană bossa nova.

Ce alte hobby-uri/pasiuni mai ai?

Literatura (beletristica) contemporană şi călătoriile. Citesc cel puţin două cărţi pe lună şi am oricând bagajele făcute pentru o nouă destinaţie de descoperit!

În materie de beletristică, sunt o bibliotecă ambulantă pentru cunoscuţi. Am ajuns să îmi fac un excel pe telefon cu cărţile citite în ultimii 7-8 ani (aşa am aflat că am o medie de două cărţi pe lună) pentru că prietenii îmi cer mereu o recomandare de carte bună, împrumut destul de multe cărţi şi mă doare sufletul când văd golurile în bibliotecă. Aşa ţin evidenţa, fac recomandarea repede, iar celor avizaţi şi care îmi câştigă încrederea le fac share la excel.

Aş avea nevoie de încă o viaţă să pot citi şi vedea tot ce îmi doresc…

O zi perfecta de 8 martie, chiar şi la modul idealist, cum ar arăta pentru tine?

Împreună cu soţul şi fiica noastră undeva însorit! Dar şi cu un mare mare buchet de narcise albe şi parfumate.

Eşti o femeie de succes în cariera, eşti mamă, eşti soţie şi eşti şi femeie. Câte ore ar trebui să aibă ziua pentru tine ca să te ocupi de toate?

Am învăţat să mă încadrez în cele 24 de ore fiind eficientă şi organizată, dar recunosc că sunt unele zile în care mă simt obosită de viteza cu care lucrurile se întâmplă în jurul meu. Şi am nevoie de câteva minute să mă adun, să respir adânc şi să mă avânt din nou în „nebunia frumoasă” a fiecărei zile.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce mi-a dat şi mă consider o persoană privilegiată. Cred că este foarte important să păstrăm echilibrul în general şi să nu uităm să mulţumim pentru ceea ce avem.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO