Căutare

Share this article

Dacă Angelina Jolie a tot fost, în ultima vreme, în lumina reflectoarelor graţie proiectelor sale cinematografice (ex: ”First They Killed My Father”, cel mai nou film regizat de ea), acum starul de la Hollywood atrage atenţia printr-un ”proiect” aparte. Actriţa apare pe coperta revistei Elle (numărul din martie), cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii (8 martie), alături de cele două fete biologice ale sale – Shiloh, în vârstă de 11 ani, şi Vivienne, în vârstă de 9 ani.

Special pentru acest număr, Anjelina Jolie a purtat o discuţie sinceră despre lume, activism, politică şi familie, cu politicianul John Kerry, veteran al războiului din Vietnam, fost candidat la preşedinţie şi, în prezent, secretar de stat al SUA. Dialogul cald, prietenos, pe care îl veţi descoperi în numărul următor al revistei Elle, ne arată o Angelina Jolie pe care nu ai cum să nu o admiri.

„Sunt foarte patrioată”…îşi începe ea mărturisirile în această conversaţie. ”Spre exemplu, sunt singura persoană din casa mea care s-a născut în America…Fiica mea are libertăţile pe care le are din cauza faptului că este americană şi suntem cei mai buni atunci când luptăm pentru ca alţii să aibă aceleaşi drepturi….„, continuă actriţa care are şase copii împreună cu fostul soţ, Brad Pitt.

Cunoscută pentru activismul ei în probleme legate de refugiaţi, drepturile femeilor sau protejarea naturii, Angelina Jolie (42 de ani) este încă din 2001 ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, organizaţie care a recompensat-o, în 2012, cu titlul de Trimis Special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi. Proiectele ei de întrajutorare (a cofondat, printre altele, „Preventing Sexual Violence in Conflict Initiative” – iniţiativa pentru prevenirea violenţei sexuale în timp de conflict) sunt parte din viaţa ei iar despre ele vorbeşte în permanenţă şi cu fiicele ei: „Le spun fiicelor mele: «Ceea ce vă deosebeşte de restul lumii este ceea ce vreţi să faceţi pentru alţii. Oricine se poate îmbrăca cu o rochie şi poate purta machiaj. Mintea voastră este cea care vă defineşte. Descoperiţi cine sunteţi, care sunt punctele voastre de vedere şi ce contează pentru voi. Şi luptaţi pentru ca ceilalţi oameni să aibă aceleaşi libertăţi ca voi. O viaţă în ajutorul altora merită trăită”.

Deşi se declară o persoană anti-politică, Jolie recunoaşte că, de cele mai multe ori, rădăcina unei porbleme se află în lege şi politică, şi că a descoperit că eforturile unui filantrop au cele mai bune efecte dacă sunt făcute în colaborare cu politicienii.

”Cea mai sexy femeie în viaţă”, cum a numit-o Empire, Angelina Jolie este la fel de fermecătoare ca întotdeauna şi în acest pictorial, unde îşi dovedeşte încă o dată spiritul profund umanitar şi unde aduce elogiu femeilor de pretutindeni.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO