Apa micelară. Când și cum se folosește și ce beneficii are? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Apa micelară are o denumire ce sună ca și cum ar fi vorba de un produs franțuzesc fancy, o găselniță de marketing menită să scoată cu succes pe piață un nou produs care să se vândă ca pâinea caldă. De fapt, este un produs a cărui acțiune este foarte simplă și indicat de majoritatea dermatologilor.

Conform unui dermatolog celebru în lume, Hadley King, apa micelară conține micele (mici particule de ulei de curățare).  „Ideea este că micelele sunt atrase de murdărie și ulei, astfel încât sunt capabile să atragă impuritățile fără a usca pielea”, explică dermatologul. Mai mult decât atât, apa micelară poate avea trei întrebuințări: lichid de curățare facială, demachiant și soluție de hidratare.

„Arată ca apa, are consistența apei, însă atunci când o pui în palmă, vei vedea că are textura diferită de cea a apei”, susține Tabasum Mir, medic dermatolog specialist în cosmetică și chirurgia cu laser.

Descoperă selecția de produse cosmetice pe notino.ro și marionnaud.ro.

Citește și:

Ghid estival: ce produse cosmetice luăm în bagajul pentru vacanţă

De ceva timp, foarte multe branduri de cosmetice au lansat acest produs și l-au prezentat consumatorilor. Marile companii îl marketează ca fiind produsul perfect de înfrumusețare pentru călătorie deoarece este foarte accesibil în vacanță, indiferent că mergi cu cortul în camping sau vizitezi marile metropole ale lumii.

Cu toate acestea, Dr. Mir spune că acest produs a existat încă din zilele în care oamenii nu au avut de-a face cu instalațiile sanitare tradiționale, iar apa din Franța era foarte dură pentru piele. „Evident, odată cu tehnologia și cu soluțiile de curățare fancy, a căzut pe planul al doilea. Însă a redevenit vedetă printre make-up artiști deoarece poate curăța tot machiajul de pe față fără să lase urme de ulei așa cum fac majoritatea demachiantelor”.

Ce chiar nu face apa micelară este îndepărtarea stratului greu și gros de fond de ten sau a unui tuș de ochi ce are caracteristicile unui mascara rezistent la apă. Pentru acestea va fi nevoie să folosești un produs demachiant diferit.

Dr. King recomandă apa micelară acelor persoane ce se confruntă cu un ten uscat și sensibil, deoarece hidratează cu blândețe.

„O spumă de spălare tipică poate descuama pielea și poate lăsa în urmă substanțe chimice dure ce nu fac altceva decât să usuce și mai tare tenul și să-l irite”, mai spune ea. „Spre deosebite de multe loțiuni tonifiante, apa micelară nu conține alcool și niciodată nu irită”

Estre bine să folosești un disc demachiant super absorbant atunci când aplici apa micelară pentru ca produsul să absoarbă ușor murdăria.

Dacă ai tenul gras, Dr. Mir spune că ai putea descoperi că acest produs nu curăță așa cum te-ai aștepta. Prin urmare se recomandă ca acele persoane cu tenul gras, sau cele care sunt predispuse la acnee, să folosească în plus și acele produse de curățare facială clasice.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO