Căutare

Share this article

De câte ori v-aţi chinuit să vă aduceţi aminte numele unei melodii auzite întâmplător într-un bar, spre exemplu? Şi de câte ori v-aţi bucurat, apoi, că un om (cu aceleaşi lapsusuri muzicale) s-a gândit să inventeze Shazam? Pentru amatorii de plimbări în natură şi pentru botaniştii (amatori sau nu) s-a inventat un fel de Shazam pentru plante.

Pl@ntNet este o aplicaţie care funcţionează pe acelaşi principiu cu Shazam. Adică ea caută într-o bază de date preexistentă – cu plante, flori, copaci. Tot ce trebuie să faci tu, ca utilizator dornic de răspunsuri botanice este să faci o fotografie prin intermediul aplicaţiei şi să o uploadezi, specificând dacă ea reprezintă o floare, o frunză, un fruct. Aplicaţia Pl@ntNet va căuta în baza sa de date şi îţi va oferi răspunsul – atâta vreme cât ai setat de la început aria în care te afli.

Desigur, baza de date este într-o continuă dezvoltare. Se încarcă date „din teren” în fiecare zi. Dar credem că merită toate aplauzele noastre. Este o aplicaţie bună şi pentru copii, pentru orele de botanică în natură. Sau, dacă vreţi, poate fi versiunea modernă a unui ierbar făcut cu simţul răspunderii. 🙂

Există şi alte aplicaţii şi-au propus să rezolve multe dintre dilemele botaniştilor. Printre acestea se numără Forest Xplorer sau FlowerChecker.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO