fbpx

Căutare

Share this article

Arhiva personală a lui Lou Reed (chitaristul şi vocalistul trupei rock The Velvet Underground, care a murit în 2013) a intrat de curând în impresionanta arhivă a New York Public Library. Biblioteca newyorkeză se numără printre primele patru cele mai mari biblioteci din lume, adăpostind aproximativ 53 de milioane de item-uri.

„Ce alt loc ar fi mai potrivit pentru a păstra acestea decât în mijlocul oraşului pe care l-a iubit atât de mult?”, a mărturisit soţia muzicianului, artista Laurie Anderson, care a mărturisit că visul ei dintotdeauna a fost să facă  astfel încât „opera lui Lou să fie accesibilă publicului”.

Potrivit news.ro, peste 4.500 de înregistrări audio şi video, corespondenţă şi însemnări – 3.600 de înregistrări audio, 1.300 de înregistrări video, scrieri şi fotografii care, împreună, măsoară 90 de metri, definesc noua arhivă achiziţionată de biblioteca new yorkeză. Oficialii nu u făcut publică suma cu care a fost cumpărată.

Prima expoziţie dintr-o serie de evenimente pe care New York Public Library le va face de acum înainte cu item-uri din arhiva lui Reed va fi deschisă pe 20 martie şi va curpinde o selecţie de însemnări şi scrisori.

Dacă moştenirea muzicală a lui Lou Reed (artist nonconformist care a vorbit, prin piesele lui, despre subiecte tabu la vremea aceea precum sexul sau drogurile) va fi păstrată de New York Public Library, arhivele altor artişti importanţi Bob Dylan sau Bruce Springsteen vor fi păstrate de Universitatea Tulsa din Oklahoma, respectiv Universitatea Monmouth, din New Jersey.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO