Viața tragică a lui Ozzy Osbourne: de la abuzurile sexuale din copilărie, la tentativa de suicid și până la încercarea de a-și omorî soția - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Mulți ar spune despre Ozzy Osbourne că le-a văzut pe toate la viața lui și multe dintre ele au fost îngrozitoare. Solistul Black Sabbath a fost bogat și faimos dincolo de cele mai sălbatice visuri ale lui încă din anii 1970, iar în acea perioadă a testat aproape fiecare viciu cunoscut. Din păcate pentru el, stilul său de viață preferat nu a fost lipsit de tragedii.

Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai autodistructivi cântăreți din industrie, a avut perioade foarte ghinioniste atunci când vine vorba de aproape toate categoriile sociale. De la evenimente traumatice din copilărie și tragedii personale până la probleme profesionale și probleme cu legea, există puține aspecte nefericite ale existenței umane pe care Ozzy Osbourne nu le-a experimentat. Iată mai jos povestea tragică de viață a lui Ozzy Osbourne.

Viața lui Ozzy Osbourne: a fost abuzat sexual în copilărie

Cu toate excesele sale, Ozzy Osbourne a fost adesea brutal de sincer cu privire la problemele sale din trecut. În 2002, a demonstrat acest lucru într-un mod dramatic când a dezvăluit într-un interviu pentru Daily Mirror că a fost abuzat sexual când era copil. Experiențele sale traumatice datează încă din vremea în care avea 11 ani, în Birmingham. Pentru o perioadă de timp, doi băieți bătăuși de la școala lui îl așteptau pe tânărul Osbourne, îi țineau calea în drum spre casă și îl supuneau la tot felul de abuzuri. Deși nu au făcut sex cu el, l-au forțat în mod repetat să-și lase pantalonii și l-au abuzat în alte moduri, pe care Osbourne se abține să le descrie în prea multe detalii, dar le rezumă drept „îngrozitoare”.

Viața lui Ozzy Osbourne

Oricât de îngrozitor a fost abuzul, efectul compus pe care l-a avut asupra vieții de familie a tânărului Osbourne a fost și mai rău. Prima dată când bătăușii l-au lovit s-a întâmplat în fața surorii sale și îi era prea frică să le spună părinților săi despre ce i se întâmpla în afara casei. Situația stresantă nu i-a favorizat sănătatea mintală și, amintindu-și abuzurile, Osbourne admite pe deplin că experiența „l-a dat peste cap”. Din această cauză, el a ținut morțiș să-și încurajeze proprii copii să vorbească tot timpul, astfel încât să nu lase niciun „secret murdar” să se transforme în probleme mai mari.

Ozzy Osbourne a avut o tentativă de suicid în adolescență

Copilăria lui Ozzy Osbourne nu a fost cea mai ușoară și, la un moment dat, a fost atât de disperat încât a decis să pună capăt nefericirii sale. Potrivit biografiei Ozzy Ozbourne (neautorizată de artist), adolescentul a încercat să se spânzure. Obosit de viața sumbră și violentă despre care se spune că obișnuia să se lupte cu ceilalți copii cu capace de coș de gunoi și satâre de măcelar, Osbourne, la vârstă de 14 ani, a crezut că sinuciderea este singura lui opțiune. Din fericire, acesta nu a fost sfârșitul poveștii sale, deoarece tatăl lui Osbourne l-a surprins la timp și a intervenit. Într-un mod complet greșit de a gestiona o problemă parentală, bătrânul Osbourne a început apoi să-și bată fiul pentru că a încercat să-și pună capăt vieții.

Viața lui Ozzy Osbourne

Alungarea din trupa Black Sabbath

Nimănui nu-i place să fie concediat de la locul de muncă mult visat, iar Ozzy Osbourne nu face excepție. Black Sabbath a fost o entitate haotică, care începea să se prăbușească în vara anului 1978. Membri trupei erau mari consumatori de alcool și cocaină și de recenziile proaste ale albumelor Technical Ecstasy din 1976 și Never Say Die din 1978 începeau să-i afecteze. Nu a ajutat nici faptul că trupa tânără și energică cu care mergeau în turneu – Van Halen – îi depășeau de fiecare dată în popularitate. Ceva trebuia să se schimbe și acel ceva s-a dovedit a fi solistul.

Citește și: Black Sabbath şi încheiat cariera muzicală cu un concert memorabil

Cu colecția sa de traume și abuzuri din copilărie, stima de sine a lui Ozzy Osbourne a fost întreținută de succesul și laudele pe care trupa le-a primit până în acel moment. Câțiva ani de recenzii slabe și respingeri au fost de ajuns pentru a-i distruge încrederea în sine și i-a fost greu să mai lucreze cu colegii săi. În schimb, a scăpat din lumea Black Sabbath scufundându-se într-o groapă de droguri și băutură și a continuat să le găsească scuze membrilor trupei sale. Ceilalți au tot încercat să-și readucă solistul pe drumul cel bun, dar în cele din urmă nu au avut de ales decât să-l concedieze, în 1979. Deși s-au reunit de atunci, Ozzy Osbourne continuă să considere că a fost trădat. Recunoaște că a fost scos din minți în acel moment, simte că a fost un gest ipocrit concedierea sa. La urma urmei, majoritatea celorlalți erau aproape la fel de „distruși” ca și el.

Viața lui Ozzy Osbourne
Black Sabbath

Moartea lui Randy Rhoads

După ce Ozzy Osbourne a fost alungat de la Black Sabbath în 1979, puțini oameni se așteptau ca el să revină. După cum relatează publicația Rolling Stone, până în 1982 era un interpret consacrat, cu două albume solo de succes la activ, iar o mare parte a acestei renașteri i se datora noului său partener de scenă, virtuozul chitarist Randy Rhoads. Stilul strălucitor al chitaristului l-a ajutat pe Osbourne să-și exprime propriile idei, iar cei doi au devenit rapid prieteni. Totul până când parteneriatul lor a fost întrerupt tragic, pe 19 martie 1982, când Rhoads, în vârstă de 25 de ani, a murit într-un accident de avion în Leesburg, Florida. Rhoads, căruia îi era frică să zboare, a acceptat dintr-un motiv oarecare să meargă într-o plimbare cu un mic Beechcraft Bonanza. Avionul a fost pilotat de șoferul de autobuz al trupei, Andrew Aycock, care a condus fără permisiune avionul unui prieten și a zburat cu un permis de pilot expirat. Avionul zburat în mod repetat peste ceilalți membri ai trupei, care dormeau într-un autobuz. La a treia trecere pe deasupra lor, manșa avionului a scăpat de sub control, iar toți cei trei pasageri au murit în explozie. Zgomotul exploziei l-a trezit pe Osbourne, care a alergat să vadă epava în flăcări. Cântărețul a numit evenimentul tragedia vieții sale și spune că, într-un fel, simte că încă stă pe acel câmp, uitându-se la locul incendiului.

Viața lui Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne și Randy Rhoads

Viața lui Ozzy Osbourne: a încercat să-și ucidă soția

Violența domestică este un lucru teribil și, din păcate, Ozzy Osbourne nu este chiar fără vină pe acest front. În 1989, cântărețul nu numai că și-a atacat soția, pe Sharon, dar a încercat de fapt să o omoare. Beat fiind, s-a apropiat de ea și a informat-o cu regret că trebuie să moară, făcând tot posibilul să o sugrume. Din fericire, nu au fost singuri în acel moment:  tentativa de crimă a fost oprită, polițiștii au fost chemați și nimeni nu a pățit nimic. Într-un interviu din 2007, Ozzy Osbourne a povestit versiunea sa neclară a evenimentelor. El a descris groază de a se trezi într-o celulă mică cu pereții mânjiți cu fecale umane, fără a-și aminti despre noaptea precedentă și de a se confrunta cu cel mai rău coșmar al său, când un ofițer l-a informat că a încercat să-și ucidă iubita soție.

Viața lui Ozzy Osbourne
Ozzy și Sharon

O separare mandatată de instanță și o perioadă de dezintoxicare pare să fi rezolvat situația. Cuplul a rămas împreună, dar se pare că niciunul nu a uitat cât de înfricoșător de greșit ar fi putut merge lucrurile. Atunci când Sharon Osbourne a discutat despre violența în relație, ea a recunoscut pe deplin că situația era atât de gravă încât, dacă ar fi avut o armă cu ea în acea noapte, și-ar fi împușcat cu siguranță soțul în autoapărare.

Viața lui Ozzy Osbourne: realitatea înfiorătoare privind abuzul de droguri și alcool

Anduranța lui Ozzy Osbourne pentru diferite substanțe narcotice este legendară. Potrivit ABC News and the Canyon, cântărețul a abuzat în diferite momente ale vieții sale de cocaină, heroină, marijuana, Quaaludes, lipici, sirop de tuse, Rohypnol, Klonopin, Vicodin, LSD, somnifere și o grămadă de alte substanțe – adesea în același timp, și toate într-o uniune nefericită cu cantități masive de alcool. Cum a supraviețuit la toate astea? Un posibil motiv ar putea fi structura lui genetică specială, care prezintă câteva mutații minore în modul în care procesează diferite substanțe care alterează mintea și, de asemenea, niște gene ADN de Neanderthal. În mod ironic, structura lui genetică arată, de asemenea, că singura substanță care îl afectează deosebit de puternic este cofeina.

Dar nici mutațiile genetice nu justifică o asemenea anduranță la astfel de substanțe, de care este a fost dependent până în 2006 și cu greu s-a recuperat. Să sperăm că pentru totdeauna.

A fost la un pas de moarte într-un accident cu un ATV

Pe 8 decembrie 2003, Ozzy Osbourne a suferit răni serioase în urma unui accident cu un ATV, pe proprietatea sa. Vehicolul s-a răsturnat și l-a prins dedesubt. Pe lângă faptul că accidentul a fost destul de brutal, doza mare de medicamente pe bază de prescripție medicală pe care o lua la acea vreme a jucat un rol major în incident. Osbourne și-a rupt clavicula, a avut o vertebră a gâtului afectată și și-a fracturat opt coaste, dintre care unele i-au spart vase de sânge majore. Osbourne spune că accidentul a fost atât de grav încât a „murit” de două ori, iar singurul motiv pentru care a supraviețuit a fost pentru că bodyguardul său, Sam Ruston, s-a grăbit să-l ajute.

O echipă chirurgicală de urgență l-a preluat, dar Osbourne a petrecut încă opt zile în comă și a rămas cu o bucată de metal care îi ține umărul stâng. El spune că este extrem de norocos să nu fie paralizat și chiar mai norocos că este în viață.

Viața lui Ozzy Osbourne

Viața lui Ozzy Osbourne: un infidel prin definiție

Se știe că Ozzy Osbourne are probleme cu fidelitatea conjugală. Potrivit revistei People, Sharon Osbourne spune că știe despre șase femei cu care a înșelat-o, de la fane adolescente până la maseuze și chiar personalul casnic. Channel 24 descrie unul dintre cele mai recente incidente, în care Osbourne i-a trimis accidental soției sale un mesaj pe care voia să-l adreseze altcuiva, o persoană care Sharon o descrie drept „una dintre femeile sale”. Lucrurile s-au înrăutățit atât de rău încât Sharon și-a drogat de fapt soțul cu somnifere pentru a-l face să-i spună adevărul despre statutul său actual de privind fidelitatea, deoarece știa că frica și rușinea l-ar fi împiedicat altfel să spună adevărul.

Nici aceasta nu a fost ultima lor discuție pe această temă. La șase luni după ce Osbourne a jurat că lucrurile s-au terminat între el și acea iubită, Sharon a descoperit atât că era o minciună, cât și că existau și alte femei. Această dezvăluire l-a forțat pe muzician să recunoască în sfârșit că a avut o problemă și de atunci a căutat un tratament adecvat. Deși cei doi par să se fi împăcat, Sharon Osbourne a dezvăluit într-un interviu din 2018 sexul continuă să fie un „măr al discordiei”, deoarece soțul ei, în vârstă de 69 de ani, era încă în mare vervă.

Și-a neglijat cu brutalitate prima soție

Ozzy Osbourne este pe deplin conștient și foarte rușinat de felul în care și-a tratat prima soție. După cum spune Osbourne însuși: „Am trecut-o pe acea femeie prin iad. N-ar fi trebuit să mă căsătoresc cu ea niciodată. Ea nu merita asta. Nu era o persoană rea și nu era o soție rea. Dar eu eram un nenorocit”.

Poate părea un bărbat în vârstă care se flagelează fără milă din cauza greșelilor lui din tinerețe, dar Prințul Întunericului a fost la fel de rău pe cât e descris. S-a căsătorit cu Riley în 1971 și și-a petrecut marea majoritate a timpului împreună trăind ca un „burlac căsătorit”. A fost adesea absent și în mod repetat a înșelat-o și neglijat-o pe Riley. Ozzy Osbourne își amintește un anumit incident din California când a vorbit la telefon cu ea și apoi s-a culcat cu alte trei femei. El mai observă că faptul că a descoperit cocaina în timpul căsătoriei lor nu a ajutat deloc lucrurile. Una peste alta, simte că felul în care a tratat-o pe Riley este unul dintre puținele sale regrete adevărate – și probabil unul justificat.

Viața lui Ozzy Osbourne
Ozzy și prima sa soție, Riley

Multele probleme ale familiei Osbourne

Chiar și fără propriile sale nenorociri izvorâte din abuzul de substanțe interzise, Ozzy Osbourne a trecut prin foarte multe necazuri și tragedii. La urma urmei, el este doar unul dintre numeroșii membri celebri ai familiei Osbourne și aproape toți s-au luptat cu diverse probleme care i-au cauzat cântărețului o mulțime de suferințe. Sharon s-a luptat cu o stimă de sine scăzută și cu probleme de greutate care au dus la bulimie. Mai mult, ea a fost diagnosticată cu cancer de colon în 2002 și, deși lupta ei publică și epuizantă cu boala a fost în cele din urmă victorioasă, Prințul Întunericului a recunoscut că procesul a fost terifiant și era absolut sigur că soția lui va muri.

Membrii mai tineri ai familiei care au apărut în reality show-ul The Osbournes au avut și ei partea lor de probleme, posibil legate de faptul că au urmat pașii tatălui lor când vine vorba de abuzul de substanțe. Potrivit publicație People, Kelly Osbourne a început să consume pentru prima dată droguri la vârsta de 13 ani și din cauza faptului că a abuzat în mod excesiv de ele, mama ei a internat-o într-o instituție psihică timp de trei zile, în încercarea de a o speria. Fratele ei, Jack Osbourne a fost și el dependent, până la punctul în care a fost tratat pentru dependență de analgezice când avea doar 17 ani. Din fericire, amândoi au reușit să scape de probleme.

Viața lui Ozzy Osbourne
Ozzy și fiica sa, Kelly

Lupta prin care a trecut cea mai puțin faimoasă fiică a lui Ozzy Osbourne

Datorită succesului inimaginabil al show-ului The Osbournes, este ușor să uităm că Ozzy Osbourne mai are și copii care nu au apărut în mod frecvent la televizor. Cu toate acestea, ei există, iar unii dintre ei au avut propria lor luptă cu dificultățile vieții. Fiul cel mare al lui Osbourne, Louis Osbourne, a avut o apariție ocazională în reality show, deși nu este la fel de cunoscut ca Jack, Kelly, Sharon și însuși Prințul Întunericului. Louis provine de fapt din prima căsătorie a cântărețului cu Thelma Riley și, potrivit Birmingham Mail, el însuși este muzician. Cu toate acestea, fiul are ceva mai puțin succes decât tatăl său – de fapt, Louis a fost forțat să declare falimentul în 2013, când un accident i-a lovit puternic pe el și pe soția lui.

Aimee Osbourne este o figură mai evazivă. Într-un interviu pentru The Independent, fiica cea mare a lui Sharon și Ozzy spune că a refuzat să participe la reality show, dar a ajuns să fie depășită cu patru la unu în meciurile care au urmat. Oamenii descriu cum Aimee (19 ani când serialul a fost difuzat pentru prima dată) s-a mutat din casa familiei pentru a nu fi filmată, ceea ce i-a frânt inima mamei sale. Introvertita Aimee și-a petrecut anii următori luptându-se cu depresia și, mai târziu, încercând să pătrundă în lumea actoriei și muzicii. În zilele noastre, se înțelege destul de bine cu părinții ei, dar relația ei cu frații celebri este încă destul de tensionată.

Viața lui Ozzy Osbourne
Aimee Osbourne

Moartea fanilor melodiei „The Suicide Solution”

În 1984, un fan al lui Ozzy Osbourne, în vârstă de 19 ani, pe nume John Daniel McCollum, s-a sinucis. Părinții lui l-au dat în judecată pe Osbourne, spunând că melodia lui „Suicide Solution” a fost unul dintre motivele morții fiului lor. Potrivit Ultimate Classic Rock, părinții l-au descris pe McCollum ca pe un copil perfect adaptat, care nu a dat semne de depresie și care a trecut de la starea de fericire și împlinire sufletească la moarte, în doar șase ore. Din păcate, a petrecut câteva dintre acele ore ascultând debutul solo al lui Osbourne din 1980, Blizzard of Ozz, care include „Suicide Solution”, iar când corpul său neînsuflețit a fost descoperit, încă mai purta căștile pe urechi. Ozzy Osbourne a spus într-un interviu că s-a simțit extrem de trist pentru băiat și părinții săi, dar a subliniat că, deși a înțeles durerea, copilul trebuie să fi avut probleme care s-au extins dincolo de muzica lui. Osbourne a mai spus că a da vina pe artist este un lucru greșit, mai ales că „Suicide Solution” nu îndeamnă la sinucidere.

Cazul a fost în cele din urmă respins în 1988, pe motiv că moartea lui McCollum nu a fost un rezultat previzibil al cântecului. Cu toate acestea, aceasta nu a fost ultima dată când „Suicide Solution” l-a bântuit pe Osbourne. Mai târziu în acel an, o altă familie l-a dat în judecată fără succes pentru sinuciderea fiului lor, susținând că mesajele subliminale ale cântecului au provocat tragedia.

Viața lui Ozzy Osbourne

Viața lui Ozzzy Osbourne și boala tragică ce îi chinuie bătrânețile

Oricât de fragil pare la bătrânețe, Ozzy Osbourne a supraviețuit atâtor nenorociri, încât este ușor să ne gândim la el ca la o figură asemănătoare lui Keith Richards, care va cutreiera pământul mult timp după ce noi ceilalți vom pleca. Sau mai degrabă, așa era înainte. După cum ne spune CNN, în ianuarie 2020, Prințul Întunericului a spus lumii că are forma PRKN 2 a bolii Parkinson, așa că ar putea să cedeze în cele din urmă în fața inevitabilității timpului.

Dezvăluirea, pe care Osbourne a descris-o drept „o greutate în curs de eliberare”, a urmat după o lungă perioadă de anulări ale concertelor și multe zvonuri că artistul era practic pe patul de moarte. Deși acest lucru nu pare a fi chiar adevărat, Osbourne a spus că 2019 a fost aproape cel mai rău an din viața sa, din cauza unei căderi grave pe care a suferit-o și a unei serii de alte probleme de sănătate, cum ar fi o infecție gravă.

Cu toate acestea el a mai spus că oamenii nu ar trebui încă să-l ignore. Așa cum a spus soția sa, Sharon Osbourne: „Nu este o condamnare la moarte, în niciun caz, dar afectează anumiți nervi din corpul tău. E ca și cum ai avea o zi bună și apoi o zi foarte proastă. .”


Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO