Artiști de la Metropolitan Opera sau Royal Philharmonic Orchestra în concert la Sala Radio - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sala Radio, cea mai mare sală de concerte simfonice din România, își redeschide vineri, 14 octombrie, porțile pentru noua stagiune de concerte (2022-2023). Biletele pentru evenimentele muzicale ale toamnei (octombrie-decembrie 2022) sunt deja disponibile.

Artiști de renume vor avea concerte la Sala Radio din București

Dirijorul britanic DUNCAN WARD, care va debuta în curând la Metropolitan Opera (New York), dirijând celebra operă mozartiană „Flautul fermecat”, se va afla la pupitrul Orchestrei Naționale Radio vineri, 14 octombrie 2022, în concertul ce inaugurează noua stagiune de la Sala Radio. 

Tânărul dirijor ADAM HICKOX, sub bagheta căruia vor evolua în perioada următoare BBC Scottish Symphony Orchestra sau Royal Philharmonic Orchestra – Londra va dirija la început de noiembrie Orchestra de Cameră Radio   într-un frumos concert Haydn/Dvořák/Mozart. Laureat al Concursului Internațional de Dirijat Gustav Mahler,   Germania – 2020, FINNEGAN DOWNIE DEAR, care va debuta în noua stagiune la Staatsoper Berlin, este invitat la Sala Radio să dirijeze un concert Beethoven/Schubert. Câștigător al prestigiosului premiu Deutscher Dirigentenpreis (Premiul Dirijorilor Germani) în 2015, dirijor șef al Orchestrei Simfonice din Vorarlberg – Austria, LEO McFALL este de asemenea invitat să asigure conducerea muzicală a Orchestrei de Cameră Radio în noua stagiune. Pe lângă aceștia, dirijori aplaudați pe scenele internaționale, ca muzicianul vienez SASCHA GOETZEL, violonistul și dirijorul francez DAVID GRIMAL sau artistul de origine britanică RUMON GAMBA vor reveni pe scena bucureșteană în noua stagiune. 

Sala Radio se va bucura și de prezența unor mari artiști români, ca dirijorii CHRISTIAN BADEA, CRISTIAN MANDEAL, NICOLAE MOLDOVEANU, GABRIEL BEBEŞELEA, alături de soliști precum: violonistul VALENTIN ȘERBAN – câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2020-2021, violoncelistul ȘTEFAN CAZACU – finalist al aceleiași competiții sau violoncelistul CORNELIUS ZIRBO – care s-a perfecționat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton. Trei pianiști cu rădăcini românești, dar care scriu istorie pe marile scene europene – ALEXANDRA SILOCEA, TEO GHEORGHIU și RALUCA ŞTIRBĂŢ – sunt invitați să evolueze în noua stagiune. De asemenea, îi veți aplauda în lunile următoare la Sala Radio pe cunoscuții soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violonistul ALEXANDRU TOMESCU, violoncelistul RĂZVAN SUMA și pianistul HORIA MIHAIL

stagiune Sala Radio
Stagiune nouă la Sala Radio

Printre „hit-urile” simfonice pe care le veți asculta în perioada octombrie-decembrie 2022 la Sala Radio se numără celebra compoziție semnată de Stravinski Sacre du Printemps (Ritualul primăverii),Concertul în Re major pentru vioară și orchestră de Beethoven, Tablouri dintr-o expoziție – Musorgski/Ravel, Gloria – Vivaldi,Simfonia nr. 9 – Din lumea nouă – Dvořák sau celebra Rhapsody in Blue creată deGershwin, alături de o lucrare în primă audiție în România – Swing Symphony – compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Winton Marsalis.

Pe lângă evenimentele speciale prezentate de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, stagiunea de concerte oferită de Radio România readuce în fața publicului seri de folclor propuse de Orchestra de Muzică Populară Radio și invitații săi și evenimente dedicate jazz-ului, susținute de Big Band-ul Radio, dirijat în această stagiune de Simona Strungaru. 

Pentru a vedea întregul program de spectacole de la Sala Radio, precum și prețul acestora, vă invităm să intrați pe site-ul www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO