Căutare

Share this article

Dacă te-ai plictisit deja de ştirile (false) de pe Facebook, atunci poate este timpul să treci pe Instagram. Pentru cei interesaţi de estetică şi arte vizuale, este clar că aţi deschis telefonul exact în aplicaţia potrivită.

Fotografi, pictori, sculptori, ilustratori sau dansatori, toţi artiştii îşi folosesc contul de Instagram pentru a-şi promova arta şi, implicit, pentru a-şi ţine fanii la curent cu toate activităţile lor. Profesionale. Sau personale.

De ce apelează toţi la Instagram? Pentru că aici totul este despre impactul vizual al pozelor. Şi pentru că astfel arta lor ar ajunge la toată lumea. În plus, este o mare oportunitate pentru artiştii ale căror lucrări sunt temporare, precum cei stradali, care îşi pot promova singuri operele în muzeul digital numit Instagram.

Aşadar, dragă iubitorule de artă, îţi recomand mai jos câteva conturi de Instagram care îţi pot oferi doza zilnică de inspiraţie.

Arta direct în feed-ul de Instagram: Damien Hirst.

De curând contul de Instagram a lui Hirst a devenit mult mai personal. Aproape ca un jurnal. Fiecare post are o puternică amprentă reflexivă, Hirst oferindu-le admiratorilor săi adevărate eseuri reflexive, îmbibate de informaţii despre ce l-a inspirat pentru ofera respectivă. Găsim imagini behind-the-scenes ale celor mai recente opere semnate Hirst, precum şi poveştile acestora.

Instagram: damienhirst

 

Dans. Dans. Dans. Emma Portner.

Pe Emma Portner poate o ştiţi din videoclipul melodiei Life Is Worth Living a lui Justin Bieber pentru care a avut vreo 6 ore să gândească un dans împreună cu Patrick Cook. Iar momentul pe care l-a pregătit atunci se pare că a fost foarte apreciat: videoclipul se apropie de 50 de milioane de vizualizări. De atunci, s-a implicat în foarte proiecte, multe dintre acestea pot fi văzute şi prin filmuleţele postate pe contul său de Instagram (urmăreşte-o şi în Instagram Stories). Evident, pe lângă dans mai postează şi lucruri personale, aşa că o veţi vedea destul de des şi pe soţia ei, actriţa Ellen Page.

Instagram: emmaportner

 

Expoziţie de fotografie by Nan Goldin.

Fotografa americană Nan Goldin ne-a introdus, încă din anii ’80, în lumea LGBTQ. A devenit cu adevărat cunoscută cu ajutorul operei sale The Ballad of Sexual Dependency. Iar mesajele sale activiste se pot regăsi şi în fotografiile pe care alege să le promoveze cu ajutorul social media. Pe contul său de Instagram ne face cunoştinţă cu unele dintre cele mai interesante modele cu care a lucrat de-a lungul carierei sale (cele mai multe dintre acestea, figuri imporante din comunitatea LGBTQ).

Instagram: nangoldinstudio

 

Ivy in The Boston Gardens 1973

A post shared by Nan Goldin (@nangoldinstudio) on

 

Atunci când arta urcă din stradă pe Instagram. Shepard Fairey.

Shepard Fairey ne face cunoştinţă cu arta sa direct în feed-ul de Instagram. Aşa că, te invit la #scrolling. Artist stradal contemporan, graphic designer, illustrator şi activit, Fairey este fondatorul OBEY Clothing care se adresează comunităţii de skateboarding. Aşa că o să găsiţi în contul său de instagram multe dintre lucrările sale cu un puternic mesaj activist. Dar, pe lângă atâta artă, o să daţi şi peste câteva imagini din viaţa privată a lui Fairey (de la poza cu Larry King la cea cu Christian Hosoi).

Instagram: obeygiant

 

 

Instagram ca oglindă a vieţii private. Laurie Simmons.

Fotografă şi scriitoare, Laurie Simmons îşi foloseşte contul de Instagram drept o oglindă a vieţii personale. Aşadar, pe lângă imagini de la Bienala de la Veneţia sau alte expoziţii importante, o să aveţi dreptul să intraţi în studioul personal sau în cel al prietenilor săi (şi are câţiva prieteni celebri). În plus, pe lângă accesul în viaţa artistică a lui Laurie Simmons, o să vedeţi şi foarte multe imagini cu actriţa din Girls, Lena Dunham (dreptul ei, doar este mama Lenei, nu?).

Instagram: lauriesimmons

 

 

Familiar and #notfamiliar #ponytail

A post shared by Laurie Simmons (@lauriesimmons) on

 

Îţi recomand, de asemenea şi conturile artiştilor Kenny Scharf, Gary Baseman, Olek, José Parlá sau Daniel Arsham.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO