Asterix şi Obelix s-au întors - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Vă era dor de năstruşnicii Asterix şi Obelix, cei doi galezi care trec prin tot felul de aventuri pentru a-şi apăra satul ameninţat de ocupaţia romană? Ei bine, s-au întors. În paginile unei noi cărţi de benzi desenate, lansată de curând la nivel mondial.

Volumul se numeşte „Asterix et la Transitalique” şi este al 37-lea din celebra serie ”Astérix”, inaugurată în 1959 de scriitorul Rene Goscinny şi ilustratorul Albert Uderzo. Creată de scriitorul Jean-Yves Ferri şi ilustratorul Didier Conrad, noua carte îşi desfăşoară acţiunea exclusiv în Italia, unde, printre altele, Asterix şi Obelix se vor întrece într-o cursă de care romane.

Conform news.ro, volumul a fost tradus deja în 16 limbi şi lansat în 5 milioane de exemplare, dintre care 2 milioane doar în limba franceză.

 

Ilustraţiile, jocurile de cuvinte, caricaturizările, stereotipiile ironizate ale naţiunilor europene contemporane şi ale regiunilor franceze au făcut ca întreaga serie de benzi desenate cu Asterix şi Obelix să fie vândută în peste 370 de milioane de exemplare în toată lumea şi să fie adaptată de nenumărate ori pentru film şi desen animat. Printre cele mai cunoscute pelicule se numără ”Asterix şi Obelix: În slujba Majestăţii Sale” (2012), cu Gérard Depardieu, Roberto Benigni, Clovis Cornillac, Alain Delon, Catherine Deneuve.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO