Atracții turistice în San Marino. Ce poți vedea în unul dintre cele mai mici state din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Atracții turistice în San Marino. Ce poți vedea în unul dintre cele mai mici state din lume

Capitala acestei națiuni minuscule poartă același nume, San Marino, și este foarte renumită pentru centrul său vechi, un mic oraș medieval cu ziduri impresionante. Arhitectura istorică, citadelele, cafenelele, magazinele și restaurantele din San Marino atrag anual o grămadă de turiști din toată lumea.
Share this article

San Marino este o republică independentă și un microstat montan străjuit de Italia, cu o mulțime de atracții turistice în interiorul lui.

San Marino este cunoscut ca fiind una dintre cele mai mici țări din lume. Legenda spune că San Marino a fost creat ca stat undeva prin secolul al patrulea, de către un sfânt ce purta același nume.

Capitala acestei națiuni minuscule poartă același nume, San Marino, și este foarte renumită pentru centrul său vechi, un mic oraș medieval cu ziduri impresionante. Arhitectura istorică, citadelele, cafenelele, magazinele și restaurantele din San Marino atrag anual o grămadă de turiști din toată lumea. Dar să vedem care sunt cele mai importante atracții turistice din San Marino:

Atracții turistice în San Marino: Basilica Di San Marino

Aceasta este una dintre cele mai proeminente atracții din San Marino. Această biserică neoclasică din secolul al XIX-lea este așezată peste ruinele primului așezământ antic ce datează din secolul al IV-lea, dedicat sfântului San Marino. Interiorul arhitectural, dar și picturile și sculpturile impresionante de lângă altar, fac ca acest așezământ să fie primul obiectiv pe lista celor care vizitează San Marino.

Basilica Di San Marino

Atracții turistice în San Marino: Cele trei fortărețe

Microstatul San Marino se laudă cu trei cetăți care împodobesc lunga creastă a muntelui Titano. Printre acestea trei se numără Guaita, o fortăreață construită în secolul al 11-lea, Cesta, din secolul al 13-lea și Montale ce datează din secolul al 14-lea. Fiecare fortăreață este străjuită de turnuri înalte de unde poți observa niște priveliști absolut impresionante, iar o alee pietruită face legătura dintre ele. Dacă ajungi aici, nu trebuie să ratezi muzeul armelor antice ce se găsește în cea mai înaltă dintre fortărețe.

Fortărețele orașului

Atracții turistice în San Marino: Palatul Public

Un alt obiectiv este Palatul Public, sau Palazzo Pubblico, primăria centrală a orașului. Această clădire este cunoscută și sub denumirea de clădirea oficială guvernamentală. Structura sa urmează linia arhitecturală a Domus Comunis Magna și a fost construită între anii 1380 și 1392. Fațada clădirii este înfrumusețată cu mai multe simboluri, cum ar fi Stema Republicii, precum și a altor patru municipalități.

Palazzo Pubblico

Atracții turistice în San Marino: Museo Di Stato

Muzeul Național este unul incredibil ce găzduiește uimitoare colecții arhitecturale ce au aparținut culturii neoclasice și, mai târziu descoperirilor romane și etrusce. Vei vedea aici numeroase artefacte, antichități egiptene, vechi monede din San Marino, picturi impresionante din secolul al 17-lea și icoane bizantine. De asemenea, muzeul găzduiește peste 5000 de exponate care au fost donate din colecțiile private ale unor figuri politice și intelectuale italiene, ca semn de admirație, acestui fabulos muzeu.

Atracții turistice în San Marino: Muntele Titano

Iată o altă destinație de top pentru San Marino. Monte Titano are o înălțime de 750 de m deasupra nivelului mării și se laudă cu un aer curat și plăcut cum rar găsești în alte părți. Poți alege să faci drumeții, trasee, să te bucuri de peisajele uimitoare și să admiri aglomeratul oraș ce se întinde la poalele lui, de sus, de pe creste.

Mounte Titano

Atracții turistice în San Marino: Muzeul Curiozităților

Nu rata una dintre cele mai interesante atracții din San Marino. Muzeul curiozităților este unul dintre cele mai amuzante și interesante muzee ce găzduiește o colecție interesantă de obiecte ciudate și invenții unice, toate acestea fiind expuse împreună cu poveștile lor. Un autoturism Ford din 1913 te va duce la parcare în muzeu, oferindu-ți o experiență unică. Iar în muzeu vei descoperi unele dintre cele mai lungi unghii din istorie, un duș ce funcționa prin pompare aparținând secolului al 17-lea, un ceas pentru nas ce emana un miros specific la fiecare oră, și o cursă de șoareci germană ce datează de prin anii 1700.  În afară de obiecte, vei descoperi și un ecran pe care sunt proiectați oameni neobișnuiți. Asigură-te că afli cine este cel mai înalt bărbat din lume, dar și cea mai scundă femeie.

Atracții turistice în San Marino: Serravalle

Serravalle este cel mai mare castel din această țară și este situat pe dealul de la picioarele munților Apenini. Aparține erei medievale și mai demult era cunoscut drept un sat micuț. În interiorul castelului, pe lângă stema statului, stadionul olimpic se află și o biserică foarte populară ce datează din secolul al 19-lea, Biserica St. Andrea.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora