fbpx

Căutare

Share this article

Romanian Golf Association (RGA) a organizat cu sprijinul Audi Romania, primul turneu de golf din Romania marca Audi quattro, care totodată a marcat calificarea locală pentru Cupa Mondială Audi quattro Cup 2018, cel mai mare turneu de golf pentru amatori din lume. Câştigătorii cupei locale vor participa la finala Cupei Mondiale Audi quattro Cup 2018 care va avea loc la Kitzbühel, Austria, în perioada 23-27 septembrie.

Turneul din România a avut loc pe 28 iulie la Theodora Golf Club din Teleac judeţul Alba, cel mai nou teren de golf din România. Peste 120 de jucători din zona Transilvaniei şi a capitalei au participat la acest turneu în format „Greensome„, în echipe de două persoane. Formatul presupune ca ambii jucători din echipă să efectueze câte o lovitură de la punctul de pornire (în limbaj specific “tee”), după care selectează cea mai bună lovitură şi jucătorul a cărui minge nu a fost aleasă, efectuează următoarea lovitură. Echipa continuă în acest ritm până când mingea intra în cupă.

A fost cel mai important turneu pe care Romanian Golf Association l-a organizat până în prezent şi ne bucurăm atât pentru parteneriatul cu un brand consacrat precum Audi cât şi pentru faptul că am organizat prima lor competiţie în România. Mulţumim Audi şi Theodora Golf Club pentru deschidere şi sprijin. Acest eveniment dă startul unui şir lung de evenimente de golf în Romania, ceea ce ce va dezvolta comunitatea de golf din ţară şi va consolida comunitatea de golf existentă, şi sperăm că asta va convinge investitorii să işi continue şi finalizeze proiectele de golf de lângă Bucureşti şi restul ţării” a spus Florin Segărceanu, Preşedintele Romanian Golf Association.

Au fost oferite premii pentru rezultate nete: locurile 1, 2, 3 şi 4, rezultatele brute: locurile 1, 2 şi 3, precum şi pentru Longest Drive şi Nearest to the Pin pentru divizia de doamne şi cea de domni.

La categoria net, echipele câştigatoare au fost:

  • Locul 1 şi câştigătorii ediţiei au fost Viorel Opaiţ şi Marius Şcuta cu 47 de puncte şi handicap de echipă 14
  • Locul 2 – Bogdan şi Cătalina Jigman cu 47 de puncte şi handicap de echipă 13
  • Locul 3 – Nicolae Capuşan şi Bogdan Căpitan cu 46 puncte şi handicap de echipă 19
  • Locul 4 – Mihaela Pal şi Simona Băltăreţu cu 43 puncte şi handicap de echipă 25

Locul întâi s-a diferenţiat de locul al doilea printr-un rezultat mai bun pe ultimele nouă cupe ale terenului (“back nine”).

Marii Câştigători, Foto: Raduly Laszlo

La categoria brut, cei care au avut cele mai puţine lovituri în cadrul turneului, au fost:

  • Locul 1 – Nicolae Kovacs şi Adolf Bâclea cu 35 de puncte la handicap 8 şi o lovitură peste parul terenului
  • Locul 2 – Dinu Pescariu şi Val Dănescu cu 35 de puncte la handicap 2 şi o lovitură peste parul terenului
  • Locul 3 – Florin Vinersar şi Cosmin Limbean cu 34 de puncte la handicap 5 şi două lovituri peste parul terenului

Tofeul Longest Drive Men (la cupa 18) a fost obţinut de Zoltan Nagy Bege, iar trofeul Longest Drive Ladies (la cupa 3) a fost obţinut de Mihaela Pal.

Trofeul Nearest to the Pin Men (cupa 8) a fost obţinut de Marian Lepădatu prin plasarea mingii la o distanţă de 2.97 m faţă de steag, iar cel pentru categoria doamnelor (cupa 14) din pacate nu a fost revendicat.

Pozele turneului sunt disponibile aici. (Photo credits Laszlo Raduly)

Pe lângă competiţia de golf, participanţii s-au putut bucura şi de un test drive cu noile modele Audi A8 si A7, dar şi cu SQ7, A5 Coupe şi Q5.

O altă premieră în România, a fost prezentarea modelului Audi Q8, cel mai nou membru al familiei Q, un SUV de lux, pe lângă celelalte modele expuse, Audi R8 si TT .

Audi Quattro Cup este un eveniment cu tradiţie mondială pentru Audi, ce are loc încădin 1991. Acesta îmbină pasiunea pentru sportul regilor, cu tehnologia şi caii putere, oferind prilejul unor experienţe deosebite în aer liber.

Mai multe informaţii despre Audi quattro Cup sunt disponibile aici:

https://audiquattrocup.com/

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO