fbpx

Căutare

Share this article

În 2009, filmul Avatar a cucerit cu adevărat lumea. Luni de zile tot ce ai putut auzi a fost amploarea de neegalat, animația incredibilă și experiența captivantă a epopeei fantastice – și din motive întemeiate, la acea vreme se simțea revoluționar. Totuși, asta a fost cu peste un deceniu în urmă, iar regizorul James Cameron a vorbit în mod constant despre următoarele continuări (da, toate patru) de când producția pentru Avatar 2 s-a încheiat, în noiembrie 2019.

Pe măsură ce ne pregătim cu toții să revenim la Pandora, iată tot ce se știe până acum despre Avatar 2.

Care este data de lansare pentru Avatar 2?

Filmul urmează să fie lansat în cinematografele din toată lumea pe 22 decembrie 2022.

De ce a durat atât de mult?

Oricine a urmărit producția știe deja că epopeea din 2009 a fost cel puțin tulburătoare

În 2006, Cameron a spus că intenționează să creeze o franciză în jurul filmului, dacă acesta va avea succes – iar 2 miliarde de dolari mai târziu, a confirmat că producția se află în lucru. Asta se întâmpla în 2010.

De atunci, totuși, au existat mai multe hopuri și împotmoliri pe parcurs. La un moment dat, filmul trebuia să fie lansat în decembrie 2014 și de atunci s-au comunicat mai multe date diferite de lansare, pentru ca acesta să fie amânat încă o dată și încă o dată.

Cele mai multe dintre motivele amânării s-au rezumat la obstacolele de producție, precum și la extinderea francizei. Inițial programată să devină o trilogie, două filme suplimentare au fost adăugate, ridicând seria la cinci. Și anume, Cameron a insistat că a vrut să termine de planificat și de scris fiecare tranșă din franciză, iar acum că scenariul lui Avatar 5 este în sfârșit finalizat – producția pentru numărul doi poate începe.

https://life.ro/urmatoarele-filme-avatar-vor-avea-o-noua-actrita-in-rol-principal/

Unde a fost filmat?

Filmul a fost filmat în Noua Zeelandă – dar asta a venit cu un preț mare. Studioul de film a trebuit să se angajeze să plătească peste 500 de milioane de dolari și să accepte să găzduiască o premieră mondială la Wellington, Noua Zeelandă, așa cum este dictat de guvern.

Care este titlul pentru Avatar 2?

Mult așteptata continuare a primit, în sfârșit, numele Avatar: The Way Of Water, la 13 ani de la lansarea primului film la CinemaCon din Las Vegas.

Avatar 2

Când ne putem aștepta la primul trailer oficial pentru Avatar 2?

Un trailer a apărut în sfârșit la CinemaCon din Las Vegas, unde spectatorii au primit ochelari 3D pentru un clip care nu conținea aproape niciun dialog și s-au văzut cufundați în diferite regiuni din întreaga lume Pandora.

Filmările au arătat, de asemenea, tribul local Na’vi interacționând cu diverse specii asemănătoare balenelor și pelicanilor, dintre care unele au zburat prin ecran și în fețele membrilor publicului datorită tehnologiei tridimensionale.

Cameron a apărut într-un videoclip preînregistrat pentru a le spune spectatorilor că continuarea este „proiectată pentru cel mai mare ecran și cel mai captivant 3D disponibil”, adăugând că „și-a propus să testeze limitele a ceea ce poate face cinematograful”.

Trailerul pentru Avatar: The Way Of Water va debuta în cinematografe înaintea filmului Marvel’s Doctor Strange In The Multiverse Of Madness, pe 6 mai 2022.

În afară de asta, tot ce ni s-a arătat până acum este o imagine de primă vedere a unui nou personaj numit Miles Socorro, alias Spider, interpretat de Jack Champion. El este copilul uman dintre Jake și Neytiri. Născut la baza militară de pe Pandora, era prea mic pentru a se întoarce pe Pământ; așa că a fost crescut în jungla bioluminiscentă de Jake și Neytiri.

Cine joacă în Avatar 2?

Sam Worthington și Zoe Saldaña, care i-au jucat pe Jake Sully și Neytiri în primul episod, vor reveni pentru continuare. Sigourney Weaver urmează să fie, de asemenea, implicată în noul film – în ciuda mesajelor contradictorii primite de fani de la Cameron și Weaver. Cameron sugerase anterior că Grace Augustine (Weaver) va reveni în filme, în ciuda morții ei, dar în 2015 Weaver a insistat că va fi implicată, dar ca un nou personaj.

Cameron a confirmat, de asemenea, că și Stephen Lang (colonelul Miles Quaritch) va fi în film, în ciuda morții personajului său. Totul este foarte confuz, dar hei, dar „confuz” este numele mijlociu al acestui film.

Avatar 2

Ce mai știm despre subiectul filmului?

Cameron a fost destul de evaziv cu privire la intriga filmului până acum. El a confirmat că oamenii vor servi din nou drept antagoniști și că filmul se va concentra mai mult pe oceanele din Pandora și pădurea tropicală. În versiunile viitoare, vor fi explorate celelalte luni ale lui Polifem.

Producătorul, Jon Landau a dezvăluit că una dintre temele centrale din Avatar 2 este familia. „Dacă te uiți la ceea ce face Jim în filmele sale, el scrie în teme universale care sunt mai mari decât genul oricărui film”, a spus el pentru Empire, în decembrie 2021.

Avatar 2
Noul personaj, Spider

„De data aceasta, îi luăm pe Jake și Neytiri și construim cea mai universală temă din jurul lor. Care este familia. Jake vine din lumea umană, Neytiri din lumea Na’vi. Deci, ei sunt ca un cuplu modern de rase mixte, crescând copii care poate simt că nu aparțin unei lumi sau alteia.”

El a mai spus despre noul personaj Spider: „Jake l-a primit, dar Neytiri l-a văzut întotdeauna ca pe unul dintre oamenii care i-au distrus casa și i-au ucis tatăl; deci ai toate aceste dinamici jucate.”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO