fbpx

Căutare

Share this article

Quentin Tarantino împlineşte 55 de ani pe 27 martie. Regizorul este faimos pentru filmele sale destul de violente, cu dialoguri spumoase şi o coloană sonoră inconfundabilă. Săptămâna aceasta îl puteţi aniversa pe Tarantino cu un maraton de 6 filme, difuzate de Paramount Channel de pe 26 până pe 30 martie. Veţi putea observa elemente cheie care leagă producţiile semnate de controversatul regizor.

Săptămâna începe cu „Reservoir Dogs” (Profesioniştii crimei) difuzat pe 26 martie, de la ora 22:30. În acest film, personajul Mr. Blonde, aka Vic Vega, face o referinţă directă la „Pulp Fiction” (difuzat pe 28 martie, ora 22:30).

În Pulp Fiction îl cunoaştem pe Vincent Vega (fratele lui Mr. Blonde), interpretat atât de convingător de către John Travolta. O altă legătură „invizibilă” între cele două filme este fast-food-ul inventat de Tarantino, „Big Kahuna Burger”.

Între Pulp Fiction şi Kill Bill – Volumele I & II (difuzate pe 27 martie, de la ora 22:30) sunt mai multe astfel de legături. Personajul jucat de Uma Thurman povesteşte că a jucat în primul episod al unui serial numit Fox Force Five. Acest episod este de fapt „Kill Bill – Volumele I & II”, căci include toate asasinele din echipă, de la Elle Driver până la O-Ren Ishii.

Mai găsim „un fir roşu” de legătură: o maşină care uneşte Pulp Fiction, Kill Bill – Volumul II şi Jackie Brown (difuzat pe 29 martie, de la ora 22:30). Este vorba despre aceeaşi Honda Civic albă, condusă de Butch în Pulp Fiction şi de Jackie în Jackie Brown, şi care apare în parcarea clubului de striptease din Kill Bill – Volumul II.

Maratonul dedicat celebrului regizor de pe Paramount Channel se încheie pe 30 martie, de la ora 22:30, cu difuzarea lungmetrajului „Sin City”, de Robert Rodriguez, cu Tarantino în postura de regizor invitat.

Ştiaţi că Rodriguez a realizat coloana sonoră din Kill Bill – Volumul II contra unui dolar, aşa că i-a dat lui Tarantino aceeaşi sumă pe regia unei scene din Sin City?

Săptămâna Tarantino, la Paramount Channel (26-30 martie)

26 martie, 22:30 – Reservoir Dogs

27 martie, 22:30 – Kill Bill 1-2

28 martie, 22:30 – Pulp Fiction

29 martie, 22:30 – Jackie Brown

30 martie, 22:30 – Sin City

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO