fbpx

Căutare

Share this article

Astăzi începe singurul festival internaţional de teatru de stradă din Bucureşti, B-FIT in the street, care va avea loc între 9 şi 12 iunie la Bucureşti. Deschiderea oficială B-FIT in the Street! 2016 are loc pe 9 iunie, de la ora 19:00 în Piaţa Universităţii.

Spectacolul de deschidere va prezenta trupele prezente la această ediţie a festivalului de teatru de stradă. Imediat după deschiderea oficială veţi putea spectacolele itinerante în Centrul Vechi al Capitalei. Tot în prima seară va putea fi urmărită producţia franceză DREAM, de la ora 21:30 în Piaţa Universităţii.

Spectacolul trupei DREAM din Franţa, combină circul cu dansul şi poartă spectatorii într-o lume onirică unde sferele gigantice, acrobaţiile „la nivel înalt”, jocurile pirotehnice şi personajele pe catalige se îmbină cu o ploaie de fulgi ce împresoară publicul într-o lume magică.

Trupa DREAM, Franţa

În următoarele zile ale festivalului, începând cu ora 17:00 bucureştenii vor putea participa la adevărate „lecţii de istorie” în aer liber aduse de artişti din Austria, vor putea vedea „galerii” de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franţa şi numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, ce vor ţine publicul pe străzi până târziu în noapte.

În spiritul candidaturii oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, B-FIT in the Street! duce spectacolele în cartierele bucureştene. Sâmbătă, între orele 18:00 şi 20:00, trupa franceză Imperial Kikiristan va ţine o serie de reprezentaţii în Parcul Humuleşti din Ferentari, iar duminicăi talienii de la Flag Wavers Rioni vor fi prezenţi între orele 17:00 şi 19:30 în Parcul Moghioroş din Drumul Taberei.

Festivalul B-FIT in the street! creează un spaţiu de interacţiune între locuitori, turişti, artişti şi oraş prin intermediul artei. Teatrul stradal funcţionează în afara limitelor de limbă şi vârstă fiind accesibil publicului larg. Accesul la reprezentaţiile din festival este gratuit.

Puteţi consulta programul festivalului aici.  Mai multe informaţii despre trupele participante la această ediţie găsiţi aici.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO