fbpx

Căutare

Share this article

Babypod este un gadget de care s-au îndrăgostit peste 1 milion de părinţi, uşor de folosit, sigur şi util pentru bebeluşii nenăscuţi. Mai rămâne întrebarea legată de genul de muzică pe care ar trebui să o asculte cei mici în uterul mamei.

Babypod este un mic dispozitiv intra vaginal, de mărimea unui tampon ce poate fi controlat de un telefon, iPod sau alt aparat (fără bluetooth sau wifi), după cum informează mirror.co.uk. Este prevăzut cu căşti externe astfel încât viitorii părinţi să poată asculta în acelaşi timp aceeaşi muzică pe care o ascultă şi fătul.

Foto: mirror.com

Babypod este fabricat din silicon hipoalergenic şi este potrivit chiar şi pentru o femeie ce are pielea sensibilă. Nu are nevoie de baterii din moment ce se conectează la un alt dispozitiv, iar părinţii care îşi fac griji legate de intensitatea sunetului care ajunge la bebeluş, acesta nu depăşeşte 54 de decibeli.

Trebuie spus că s-au făcut nenumărate cercetări în domeniu şi s-a demonstrat faptul că muzica are nenumărate beneficii asupra dezvoltării umane (inclusiv beneficii asupra creierului deoarece activează stimulii pentru învăţare). Un astfel de studiu, publicat de Institut Marques care a concluzionat că muzica este benefică pentru dezvoltarea umană, a pus apoi întrebarea dacă muzica nu ar trebui să fie benefică şi pentru bebeluşii din uterul mamei.

Auzul este unul din cele cinci simţuri care se dezvoltă încă din uter, ier bebeluşii pot percepe sunetele încă din a 16-a săptămână de sarcină. şi pentru că fiind protejaţi de peretele uterin, de lichidul amniotic şi de peretele vaginal, toate acestea putând distorsiona sunetele, singura modalitate prin care cei mici pot auzi clar o anumită muzică, se pare că este prin vagin, cu ajutorul Babypod.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO