Căutare

Share this article

Acest ulei se găsește în foarte multe parfumuri și produse cosmetice și mulți vorbesc despre beneficiile uleiului de santal. Este un miros clasic obținut dintr-un arbore foarte valoros.

Însă beneficiile uleiului de santal merg mult mai în profunzime decât mirosul lui.

Uleiul de santal provine din lemnul și rădăcina Santalum album, sau arborele de santal ce crește în estul Indiei. Acesta este unul dintre cei mai prețioși arbori din lume, iar produsele ce derivă din el sunt folosite de foarte multă lume.

Lemnul de santal și uleiul de santal sunt folosite în medicina alternativă deoarece se spune că au multiple beneficii pentru sănătate și, încă din vechime, au fost utilizate pentru a trata o serie de afecțiuni. Majoritatea utilizărilor tradiționale nu au fost testate științific, însă unele cercetări sugerează că lemnul de santal ajută la tratarea unor probleme de sănătate.

Citește și:

Aromele care ne parfumează locuinţa şi viaţa

Cum se folosește uleiul de santal în mod tradițional?

De secole întregi, uleiul de santal ce provine din estul Indiei a fost un ingredient foarte popular al medicinei ayurvedice, medicina populară a Indiei. De asemenea, a fost folosit și în medicina tradițională chineză.

Conform acestor tradiții, uleiul de santal a fost folosit împreună cu alte terapii pentru tratarea răcelilor comune, a infecțiilor tractului urinar, a problemelor legate de ficat și vezica biliară, a problemelor digestive, musculare, în tratarea tulburărilor mentale, a hemoroizilor și chiar a scabiei.

Aroma de lemn de santal este o alegere foarte des întâlnită pentru parfumuri și aroma-terapie. În aroma-terapie, uleiurile aromatice sunt folosite pentru o mai bună sănătate fizică și mentală. Multe popoare din antichitate au folosit aroma-terapia, iar această terapie este foarte populară și azi.

Ce spun cercetările cu privire la beneficiile uleiului de santal?

Unele studii au susținut ideea că santalul are contribuții benefice asupra sănătății. De exemplu, cercetătorii sugerează că uleiul de santal poate fi de ajutor în sporirea vigilenței, în gestionarea anxietății, poate ajuta la vindecarea mai rapidă a rănilor, poate lupta împotriva bacteriilor și chiar poate fi un paznic al organismului împotriva cancerului.

În plus, un grup de cercetători au publicat în Journal of Crano-Maxillofacial Surgery un studiu care sugerează că uleiul de santal poate oferi unele proprietăți de combatere a bolilor împotriva stafilococului auriu rezistent la meticilină. Această infecție, în mod normal este rezistentă la anumite antibiotice, însă tratată cu ulei de santal, poate fi vindecată mai repede. Oricum, dacă ai această infecție, este indicat să ceri sfatul și îngrijirea medicului cât mai repede pentru a primi la timp tratamentul adecvat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO