fbpx

Căutare

Share this article

Bentley a lansat de curând un SUV de lux, personalizat, pentru pasionaţii de vânătoarea cu şoimi. Botezat Bentayga Falconry, SUV-ul costă 200.000 de lire sterline (adică cu 75.000 de lire sterline mai mult decât preţul standard al vehicului) şi este dedicat super-bogaţilor care practică un sport adorat, de regulă, de regii din Orientul Mijlociu: vânătoarea cu şoimi. Creaţie a specialiştilor diviziei britanice exclusiviste Mulliner – care semnează unele dintre cele mai inovatoare concepute pentru Bentley -, Bentayga Falconry este o superbă maşină ce se diferenţiază de surioarele ei, mai degrabă prin ceea ce prezintă la interior decât prin ceea ce oferă exteriorul. 

Foto: Hepta

Pe bordul maşinii este inserată o adevărată lucrare de artă, ce reprezintă un şoim zburând deasupra dunelor de nisip, şi care a fost creată manual din 430 de piese din lemn adus de peste tot din lume (eucalipt, măslin, castan etc.). Trecute prin mai multe procedee tehnice gen  tăiere, presare, nivelare, piesele au fost asamblate, apoi, cu migală, pe parcursul a nouă zile.

Foto: Hepta

Portbagajul SUV-ului este compartimentat în două spaţii: într-unul se află o staţie de zbor princiaplă, cu GPS de urmărire a păsărilor, binocluri, mănuşi din piele, o cască specială pentru capul şoimului, antene de urmărire şi diverse unelte şi dispozitive de fixare; în cealaltă, o lădiţă în care se păstrează băuturile răcoritoare şi ştergarele pentru faţă. Aceste compartimente sunt realizate, cu aceeaşi grijă pentru detalii, din acelaşi mixt de lemn folosit la lucrarea de pe bord. O tavă care facilitează accesul la obiecte, un sertar superb Piano Black (ambele amplasate în portbagaj), un suport special pe care poate sta şoimul, montat pe cotieră, în partea din faţă a maşinii – completează imaginea rafinamentului acestei maşini.

Foto: Hepta

Bentayga Falconry demonstrează arta care iese din mâinile maeştrilor noştri. Aceştia pot oferi soluţii elegante şi exclusiviste de personalizare care se potrivesc oricărui stil de viaţă şi care pot veni în sprijinul oricărui tip de pasiune”, spune Geoff Dowding, directorul Mulliner.

Foto: Hepta

 

SUV-ul, care ajunge la o viteză de 290 de km pe oră, este pregătit pentru orice condiţii, indiferent dacă sportul este practicat în munţi, pe câmpie, în deşert sau în adâncul pădurii, ne asigură cei de la Mulliner. Iar şoimul, pe care un astfel de Bentley l-ar purta, poate fi mai scump chiar decât maşina în sine, tipul de şoim captat în imaginile de promovare a SUV-ului putând ajunge, spre exemplu, la preţul de un milion de dolari

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO