Căutare

Share this article

Cea de-a 90-a ediţie a Galei Premiilor Oscar a adunat şi anul acesta toată floarea cea vestită a Hollywood-ului. Actori mai în vârstă, actori tineri, actori celebri, actori care acum îşi fac debutul pe marele ecran, actori de culoare, actori caucazieni, sud americani, actori de toate naţiile, regizori, scenarişti, cântăreţi, oameni de la sunet, montaj, lumini, efecte speciale şi tot ce mai e nevoie pentru a face un film. Strădaniile fiecăruia din punct de vedere profesional am putea spune că s-au văzut la nominalizări şi câştigători, chiar dacă nu suntem mereu de acord cu deciziile Academiei Americane de film. Însă, strădaniile fiecăruia legate de vestimentaţie le-am văzut/apreciat şi judecat pe covorul roşu.

Presa internaţională deja vuieşte şi s-au făcut topuri cu cele mai bine îmbrăcate vedete ce au defilat pe covorul roşu, la fel şi cu cei care şi-au ales cele mai neinspirate ţinute.

Alegerile noastre au fost, evident, influenţate de marile publicaţii, însă, pe ici pe colo, am mai adăugat sau am mai eliminat. De exemplu, majoritatea publicaţiilor internaţionale au considerat că Nicolle Kidman a fost foarte bine îmbrăcată. Votul unanim al redacţiei life.ro este că se putea mult mai bine, aşa că am ales să nu o introducem la nici o categorie.

Pe de altă parte, nu am putut să trecem peste ţinuta celebrei Rita Moreno. A fost probabil una dintre cele mai speciale apariţii la această gală a premiilor Oscar. La vârsta de 86 de ani a purtat aceeaşi rochie pe care a purtat-o în 1962 când a câştigat Oscarul pentru West Side Story.

La fel cum nu putem trece cu vederea unul dintre cei mai bine îmbrăcaţi bărbaţi: Kobe Bryant. Starul formaţiei de baschet The Lakers a scris un scenariu, a venit la Oscar şi a plecat cu statueta acasă pentru cel mai bun scurtmetraj animat: Dear Basketball.

Dar să vedem cine şi cu ce ţinută a defilat pe covorul roşu aseară în Los Angeles:

Best dressed

La categoria cele mai bine îmbrăcate vedete aş începe cu un bărbat. Timothee Chalamet, nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru filmul Call Me By Your Name a apărut pe covorul roşu într-un costum alb imaculat.

Tot în alb a apărut  şi Laura Dern, într-o frumoasă rochie lungă semnată Kelvin Klein.

O rochie extrem de frumoasă a fost cea purtată de Betty Gabriel, vedeta din Get Out.

Tot la categoria cele mai frumoase ţinute ar putea intra lejer şi cea purtată de Gal Gadot. Starul din Wonder Woman a purtat o rochie cu franjuri şi un colier numit „Blue Ice” de la Tiffany & Co.

Oscarul pentru Cel mai bun scenariu adaptat a fost câştigat de James Ivory pentru filmul Call Me By Your Name şi, personal, i-aş da un premiu şi pentru cea mai inspirată ţinută. La cei 89 de ani ai săi a apărut pe covorul roşu cu o cămaşă pe care era desenată faţa lui Timothee Chalamet.

Jennifer Lawrence a purtat o rochie metalică, aurie, semnată Dior, o apariţie extrem de interesantă la Oscar.

O altă apariţie deosebită a fost Emma Stone. Cea mai bună actriţă a anului trecut, nu a purtat rochie, ci o alternativă mult mai sexi, un costum format din pantaloni negri şi sacou roşu, semnat Louis Vuitton.

Cea mai frumoasă rochie roz a fost cea purtată de Saoirse Ronan, actriţa nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal pentru filmul Lady Bird. O rochie în totală contradicţie cu personajul Lady Bird, dar o prezenţă extrem de interesantă şi frumoasă.

Worst Dressed

După ce ne-am clătit ochii cu aşa frumuseţi, este drept că am fost puţin zguduiţi de unele apariţii. Trebuie menţionat că hainele nu au nici o legătură cu talentul şi prestaţia actorilor, pot fi puse cel mult pe baza unei alegeri neinspirate.

Salma Hayek este absolut fabuloasă ca actriţă, însă aseară, a purtat una dintre cele mai neinspirate ţinute.

Viola Davis este adorabilă, însă, aseară a greşit destul de grav cu rochia sa roz la care nici măcar nu te puteai uita.

Emily Blunt, vedeta din Mary Poppins Returns a ales o rochie ce arăta ca o cămaşă de noapte făcută dintr-o perdea uriaşă.

Blanca Blanco a rămas în memoria tuturor după Globurile de aur ca fiind femeia care a purtat roşu când toată lumea a ales să se îmbrace în negru ca semn de solidaritate cu mişcarea #metoo. Şi de această dată a făcut o alegere greşită.

Şi pentru că am arătat doi dintre trei dintre cei mai bine îmbrăcaţi actori, l-am găsit şi pe cel mai neinspirat de la Oscar: Adam Rippon, una dintre cele mai cunoscute figuri publice americane devenite virale, a decis să-şi accesorizeze ţinuta cu un ham de piele.

Dar poate cea mai frumoasă apariţie a fost Lupita Nyong’o pe care revista Forbes a desemnat-o cea mai frumoasă femeie din lume.

Foto: Hepta
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO