fbpx

Căutare

Share this article

Ediţia din septembrie a revistei Vogue va fi cu siguranţă cea mai comentată din acest an pentru simplul fapt că apar pe copertă două figuri iconice: Beyoncé, pentru ediţia americană şi Rihanna, pentru ediţia britanică. Amândouă sunt ravisante, Beyoncé îmbrăcată într-o rochie victoriană de culoare albă, cu un machiaj extrem de minimalist, Rihanna, într-o rochie roz, machiată puternic şi cu sprâncene incredibil de subţiri. Amândouă au totuşi ceva în comun: coroana de flori de pe cap. De fapt, ceva mai mult decât o coroană, bogăţia de flori multicolore aducând mai degrabă cu o compoziţie precum acelea din care-şi alcătuia
manieristul Giuseppe Arcimboldo figurile alegorice (fructe, legume, peşti, păsări, cărţi).

Revenind la Beyoncé, aceasta a fost fotografiată de Tyler Mitchell, un fotograf de 23 de ani car a mai fotografiat pentru Teen Vogue şi Spike Lee, Marc Jacobs şi Converse şi care are onoarea de a fi devenit primul fotograf de culoare care a pozat pentru coperta revistei Vogue în toţi cei 126 de ani de istorie.

„Când am început, cu 21 de ani în urmă, mi s-a spus că-mi va fi greu să ajung pe coperţile revistelor, deoarece oamenii de culoare nu vând, ceea ce s-a dovedit a fi un mit”, spune  Beyoncé. ”Nu doar că avem un afro-american pe coperta celei mai importante ediţii Vogue, dar este şi prima copertă cu imagine realizată de un fotograf afro-american. Este important pentru mine să deschid uşile pentru artiştii mai tineri. Există atât de multe bariere culturale şi societale că îmi place să fac tot ce pot pentru a echilibra acest câmp de joc, să prezint un alt punct de vedere pentru cei care poate simt că vocile lor nu contează”, a mai spus artista.

Conform Huffington Post, cântăreaţa a deţinut un control extraordinar asupra aspectului ei: de la alegerea fotografului şi a imaginilor pentru copertă, până la cele din interiorul revistei şi al felului în care a decurs interviul purtat cu editorul Clover Hope.

Iar asta nu mai miră pe nimeni pdim moment ce ştim că Beyoncé este un maestru în ceea ce priveşte orchestrarea apariţiilor sale şi ale familie ei. Controlul imaginii nu a fost nicicând o glumă pentru această femeie, care şi-a construit o carieră pe o combinaţie interesantă de ”candoare sudică, senzualitate de neatins şi o etică a muncii”, cum o numea The Guardian.

Beyoncé a fost întotdeauna atentă la ce oferă publicului, ce anume şi cât divulgă din viaţa intimă, când trebuie să vorbească şi când să tacă. Pentru că, asemenea misterului din jurul  lui Michael Jackson în anii ’80 şi ’90, tăcerea lui Beyonce a câştigat mereu mai mulţi fani decât a pierdut. Iar acum, când a ales să apară pe coperta Vogue – în condiţiile în care Beyoncé are 116 milioane de followers în online iar ediţia americană Vogue are 1,2 milioane de bucăţi pe lună – a ştiut de ce o face. Aşa se explică de ce în interviul apărut în acestă ediţie, artista în vârstă de 36 de ani vorbeşte extrem de intim despre despre corpul ei, despre sarcină şi despre alte aspecte din viaţa ei.

Până la urmă, Beyoncé este, după cum o numeşte The Telegraph, ”un geniu în propagarea propriei sale mitologii contemporane”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO