Bicicleta medicinală slăbește? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Bicicleta medicinală slăbește?

Share this article

Bicicleta medicinală slăbește deoarece este una dintre cele mai populare aparate cardio pe care le poți avea acasă. Exercițiile regulate la bicicleta medicinală îți oferă o serie mare de beneficii pentru sănătate, dar și pentru siluetă, de la slăbit și până la tonifierea musculaturii.

Din păcate, sunt numeroase cazurile celor care își cumpără bicicletă medicinală acasă cu gândul că aceasta slăbește și care, după un timp o transformă în cuier. Să ridice mâna sus cine are bicicletă medicinală de mai mult de șase luni și nu a ajuns cuier de haine! Însă, dacă vorbim ca la carte, da, bicicleta medicinală slăbește.

Asemenea celor mai multe aparate cardio, bicicleta medicinală reprezintă o modalitate distractivă și eficientă de ardere a caloriilor. În plus, te va ajuta la îmbunătățirea anduranței și a abilităților sportive. Însă, trebuie să știi că bicicleta medicinală este eficientă la slăbit atunci când este folosită pentru a arde între 100 și 150 de calorii zilnic (în combinație cu dieta alimentară, evident).

Un lucru minunat atunci când folosești aparatele cardio este acela că poți monitoriza numărul caloriilor arse în timpul unui antrenament.


Citește și: Care sunt cele mai bune momente din zi în care să faci sport


În cât timp bicicleta medicinală slăbește?

Dacă nu mai ai nici un alt aparat în casă în afară de bicicleta medicinală, trebuie să te asiguri că exersezi în mod regulat. Scopul tău ar trebui să fie de minim două ore și jumătate de pedalat pe săptămână, acest timp putând fi împărțit în două sau trei antrenamente. Dacă pedalezi 30 de minute pe zi, la o intensitate moderată, vei putea să-ți atingi scopul de a slăbi mult mai repede și eficient.

Antrenorii de fitness recomandă și o altă modalitate de antrenament: amestecul exercițiilor moderate cu unele de intensitate mare, ceea ce poate însemna 1 minut de pedalat rapid urmat de 30 de secunde de pedalat ușor. Poți alterna așa până duci la bun sfârșit un antrenament de 20 de minute.

Cât de importantă este nutriția?

Dacă scopul tău principal este acela de a slăbi, este imperativ necesar să combini exercițiile cu o dietă alimentară sănătoasă. Rezultatele vor fi mult mai benefice și sustenabile pe termen lung.

Un punct de plecare ar fi acela de a consuma mai mulți carbohidrați (nu ne sunt dușmani) în zilele de antrenament, precum paste, orez sau cartofi, și mai puțin carbohidrați în zilele în care nu facem exerciții. În aceste zile putem înlocui carbohidrații cu grăsimi sănătoase precum cele provenite din nuci, iaurt grecesc, avocado sau ouă.

Deși antrenamentul la bicicleta medicinală este bun pentru a pierde în greutate, recomandarea este să incluzi și alte tipuri de exerciții în programul tău. Acest lucru te va menține motivat și concentrat asupra scopului tău, prin faptul că vei observa rezultate notabile.

Alte beneficii ale bicicletei medicinale

În afară de a te ajuta să slăbești, bicicleta medicinală are un impact pozitiv asupra următoarelor aspecte:

  • Ajută la îmbunătățirea formei fizice și a sănătății, în general
  • Tonifiază musculatura și nu doar cea a picioarelor
  • Îmbunătățește postura
  • Susține partea inferioară a spatelui pentru a nu suferi mai târziu de dureri lombare.

Dacă nu știi ce să alegi, poți cere sfatul unui antrenor de fitness sau poți studia ofertele din magazinele de specialitate.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora