fbpx

Căutare

Share this article

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) a ajuns la cea de-a patra ediţie aducând în faţa spectatorilor ”poveşti despre rezistenţă, perseverenţă şi curaj”, după cum anunţă Simona Deaconescu, directorul artistic al festivalului.

„Am căutat şi am găsit modalităţi ingenioase de a arhiva memoria colectivă, dar şi speculaţii îndrăzneţe asupra viitorului, prin care ne dorim să oferim un context de repoziţionare a «individului» în raport cu «cei mulţi», chiar dacă asta înseamnă să alterăm voit aşa numitul «adevăr general valabil», mărturiseşte aceasta provocând publicul la ”un exerciţiu de imaginaţie, prin care să retrăiască realitatea pe mai multe axe: temporală, emoţională şi psihologică”. Tema editiei din acest an, ce va avea loc între 6 şi 9 septembrie în şase spaţii din Bucureşti)  este [re]tracing, o trimitere la felul în care timpul şi-a lăsat amprenta în vieţile oamenilor şi comunităţilor.

Foto: bidff.ro

În afara celor două programe competiţionale (scurtmetraje internaţionale şi competiţia naţională) BIDFF organizează în acest an şi un laborator de dezvoltare de filme de dans, numit „Stories in Movement”. Acesta va fi coordonat de Guy Cools, unul dintre cei mai renumiţi dramaturgi internaţionali, care va susţine atelierul de dramaturgie, şi Helena Jonsdottir, o inovatoare a filmului de dans, care va coordona atelierul de creaţie.

Laboratorul se va desfăşura între 3 şi 9 septembrie, la Qreator şi LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, acesta fiind dedicat creatorilor din Sud-Estul Europei. Cel care va convinge că are cea mai bună prezentare va fi recompensat cu un premiu în valoare de 700 de euro, oferit de Institutul Cultural Român.

Foto: bidff.ro

Aspecte din viaţa socială, emoţii nebănuite, mişcări ale corpului incredibile sunt detalii de care te vei bucura la acest festival special, care face ca lumea dansului să se întâlnească cu cea a filmului. Bucharest International Dance Film Festival este un proiect al Asociaţiei Tangaj Dance, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Consulatului Onorific al Republicii Islanda la Bucureşti, British Council şi Institutului Balassi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO