Căutare

Share this article

Bill Murray a fost recompensat cu Mark Twain Prize for American Humour, una dintre cele mai înalte distincţii în comedia americană, în cadrul unei gale în care starul american a fost lăudat de numeroşi prieteni şi colegi de breaslă pentru bucuria pe care a adus-o de-a lungul anilor prin intermediul filmelor sale mai multor generaţii de spectatori din lumea întreagă, informează Reuters, citat de News.ro.

Actorul în vârstă de 65 de ani, starul unor filme precum „Ziua cârtiţei/ Groundhog Day”, „Vânătorii de fantome/ Ghostbusters” şi „Rushmore”, a spus că succesul din viaţa lui profesională se datorează familiei şi colegilor talentaţi din cinematografie alături de care a lucrat în ultimele patru decenii.

Imagine din Ghostbusters. Foto: Hepta.

Există iubire. Cu ea venim pe lume, cu ea plecăm din această lume. «Te iubesc» – hai să ne spunem mai des acest lucru unii altora”, a spus Bill Murray în discursul de acceptare a acestui trofeu, ajuns la cea de-a 19-a ediţie.

Actorul american, renumit pentru spontaneitatea şi umorul lui ireverenţios, a înmânat apoi trofeul – un bust al scriitorului Mark Twain – spectatorilor din public, cerându-le să îl transmită din mână în mână, mai departe, spre spatele sălii.

Abia atunci când nu voi putea să îl mai văd voi coborî de pe scenă”, a adăugat, în glumă, Bill Murray, înainte de a închide gala cântând o versiune proprie a unui single celebru din blues-ul american – „Sweet Home Chicago” (actorul fiind născut în Illinois, stat al cărei capital este Chicago.

Într-un mesaj video difuzat în cadrul galei, actorul Steve Martin, şi el câştigător al acestui premiu care recompensează excelenţa în comedie, a glumit la rândul său: „Bill, îmi face plăcere să îţi spun: «Bine ai veniut în club!». Apoi, mă adresez celor de la Kennedy Center: «Pe bune, chiar el?»”.

Jimmy Kimmel, prezentatorul unui popular talk-show difuzat de postul de televiziune ABC, a spus că Bill Murray este un „geniu” şi un ”extrovertit neînfricat”, care poate să scape de fiecare dată nepedepsit, indiferent dacă fură cartofii prăjiţi de pe farfuriile de la un dineu de stat sau dacă începe să vorbească la o conferinţă de presă organizată la Casa Albă la care nu a fost invitat.

Printre celelalte personalităţi prezente la gala de duminică seară s-au numărat cineastul Ivan Reitman – regizorul filmului „Ghostbusters” -, cântăreaţa Miley Cyrus, dar şi David Letterman, fostul prezentator al emisiunii „Late Night” difuzată de NBC, în care Bill Murray a apărut de 44 de ori.

Bill Murray a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal graţie evoluţiei sale din filmul „Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation”. A câştigat un Glob de Aur şi două premii Primetime Emmy.

Printre precedenţii laureaţi ai premiului Mark Twain seaflă nume sonore ale industrie americane de divertisment, precum Richard Pryor, George Carlin, Lily Tomlin, Neil Simon, Carol Burnett, Jay Leno.

În 2015, acest trofeu a fost atribuit actorului Eddie Murphy.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO