Bio Sculpture Gel, o manichiură tratament ce rezistă 4 săptămâni - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Saloanele de beauty de top din Bucuresti, dar şi din ţară (şi încep lista cu „iconul în domeniu”, Beauty District) şi-au îmbunătăţit „meniul” pentru unghii cu un tratament inovator menit să înfrumuseţeze în timp ce repară. Am încercat şi noi Bio Sculpture Gel la salonul celei care a adus programul în România, Andreea Lascu, care dealtfel este  şi unicul distribuitor.

Andreea este definiţia unei „cool girl”. A trăit aproape cinci ani în UK, unde a plecat la 18 ani. Acolo s-a familiarizat cu sistemul Bio Sculpture Gel, singurul sistem care are menirea să confere unghiilor un aspect natural pe care un sistem clasic de gel (asa numitele unghii “false”) nu-l garantează, în acelaşi timp tratând diferite afecţiuni cu care ne confruntăm: exfoliere, deshidratare, stratificare etc. Şi se ştie, oricât ar fi de frumoase, unghiile semi-permanente (ca să nu mai vorbim de cele cu gel permanent) au marele dezavantaj că distrug în linişte unghia naturală.

Bio Sculpture Gel a fost inventat acum 28 de ani de către Elmien Scholtz, chimistă rezidentă în Africa de Sud, după mulţi ani de cercetare în căutarea sistemului perfect de îngrijire a unghiilor. Elmien a reuşit să obţină acreditarea cu 5 stele pentru sănătate şi singuranţă, Bio Sculpture fiind astfel singurul brand din industrie care are grijă de unghiile tale. Inovaţia constă în componenţii gelului (nu conţine acrilici, acetonă, toluene şi practic nicio substanţă care poate agresa cumva unghia), în schimb are în compoziţie elemente care tratează placa unghială, cum ar fi trestia de zahăr. Odată aplicat, gelul este flexibil (unghia având prin urmare aspect foarte natural). Se usucă în 30 de secunde, sub o lampa LED cu o putere de polimerizare cu mult mai mică decât lămpile pentru ojă semi-permanentă. Bio Sculpture Gel nu necesită alte preparate chimice care să agreseze unghia naturală (deshidratori, bonderi etc), aşa cum se întâmplă la oja semi-permanentă. Sistemul se laudă cu „ viaţă lungă”, 3-4 săptămâni, după care este îndepărtat deasemenea fără nicio agresiune (bufere/pile) asupra unghiei naturale, care între timp, evident, a fost protejată dar şi tratată.

Revenind la tratamentul demonstrativ cu Andreea, etapele s-au succedat vreme de două ore, însă timpul a zburat nu ştiu când, căci protocolul Bio Sculpture este complet diferit de cel al unei manichiuri clasice/semi-permanente: am aflat că unghiul din care se pileşte unghia este foarte important, la fel şi pila folosită, astfel eliminând-se riscul exfolierii. A urmat pregătirea unghiei pe lângă cuticulă, o operaţiune extrem de minuţioasă realizată cu ajutorul mai multor tool-uri pe care Andreea le-a folosit cu super dexteritate . În final (adică după aproximativ o oră de curăţare delicată, fără apă, fără solvenţi, buffere), am trecut la aplicarea gelului. Am avut de ales dintre +70 de nuanţe, deci este clar că dacă eşti nehotărât, poate fi un moment de impas, însă Andreea are evident experienţa să propună variante funcţie de profilul clientului. Partea cu culoarea a mai durat încă 30-40 de minute, nu din cauza uscării (care ia doar 30 de secunde pentru fiecare strat din cele patru aplicate, baza, două de culoare şi gloss-ul), ci pentru că protocolul Bio Sculpture Gel impune o aplicare la nivel de artă, specialistul acoperind cu pensule speciale fiecare posibilă imperfecţiune a unghiei. Iar la final, a fost aplicat uleiul pentru cuticule, o doză de vitamine şi crema de mâini, protocol esenţial de fapt pentru menţinerea în timp a aspectului de “perfect îngrijit”, deci se recomandă ca aplicarea  lor să fie parte a rutinei zilnice.

Rezultatul: poate fi văzut în poze. Sistemul: îl recomand oricând, atât doamnelor care îşi doresc unghii sănătoase cu aspect perfect cât şi specialistelor în terapia unghiilor care vor să se perfecţioneze într-un sistem cu adevărat inovator. În cazul acestora din urmă, trebuie menţionat ca Bio Sculpture Gel este un program care presupune mai întâi un curs organizat lunar de Andreea, la absolvirea căruia se primeşte şi kitul iniţial de produse, care include atât ustensilele/lampa cât şi produsele şi culorile de bază. Cursul este esenţial pentru că garantează producătorului aplicarea corectă a protocolului, fără de care rezultatele nu ar putea fi cele ideale, aşa cum au fost gândite de Elmien Scholtz. Diploma obţinută în urma acestui curs este recunoscută în toate cele 40 de ţări unde Bio Sculpture este prezent. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO