fbpx

Căutare

Share this article

„Book Cover Tee” este un proiect iniţiat în 2012 de către Noemi Meilman, un proiect care îmbină stilul cu dragostea pentru cărţi. Altfel spus, cărţile sunt oricând la modă, mai ales dacă porţi coperta sau titlul volumului preferat pe un tricou. „Book Cover Tee este despre povestea cărţilor preferate ale unor prieteni şi oameni dragi mie, care sunt invitaţi să spună într-o imagine o poveste purtabilă”, spune Noemi despre proiectul său. Iar astăzi, după 4 ani, „biblioteca” Book Cover Tee numără 128 de titluri. 

Scopul proiectului este strângerea de fonduri pentru animalele abandonate, aşa că la numărul de mai sus se adaugă şi o sumedenie de pisici şi căţei mult mai fericiţi. Banii obţinuţi din vânzarea tee-urilor merg către centrul de adopţii canine şi feline Iubirrre”.

Capitolul 8 al Book Cover Tee a fost realizat împreună cu Oana Bărbos, studentă in anul trei la secţia de modă din cadrul UAD Cluj, clasa Lucian Broscăţean. Pe baza listei de cărţi preferate  – adunată de Noemi Meilman de la prietenii acestei ediţii – Oana a gândit şi creat conceptul noii serii de tricouri („tee” – urile, mai bine zis).

Majoritatea celor care şi-au „dăruit” titlurile preferate pentru această ediţie sunt artişti contemporani şi galerişti, exponenţi ai Şcolii de la Cluj sau bloggeri de artă:

Marius Bercea: Aldous Huxley – „Cântec de Lebădă”

Anca Rusu: Frank Herbert – „Dune”.

Suzana Vasilescu: George Orwell – „1984”

Anca Nuţă: Amanda Palmer – „The Art of Asking”

Irina Bălan: Urmuz – „Pagini bizare”

Alex Mirutzi: Graham Harman – „Guerrila Metaphysics. Phenomenology and The Carpentry of Things”

Şerban Savu: Mario Vargas Llosa – „Războiul sfârşitului lumii” (publicată in 1981)

Noemi Meilman: Ambroise Vollard – „Recollections of a Picture Dealer”

Lucian Broscăţean: Romain Gary (Emil Ajar) – „La vie devant soi”

Mircea Cantor: Antoine de Saint-Exupéry  – „Micul prinţ”

Gabriela Vanga: Yan Martell – „Viaţa lui Pi”

Tristan: Herman Hesse – „Steppenwolf”

Smaranda Almăşan: Kurt Vonnegut – „Abator 5”

Lucian Urdea: Chuck Palahniuk – „Fight Club”

Radu Pilat: Douglas Noel Adams – „Hitchhiker’s guide to the galaxy”

Alexandru Niculescu: Marie Kondo – „Magia ordinii”

Liana Martin: John Fowles – „Magicianul”

Elena Basso Stănescu: Patrick Modiano – „Voyage de noces”

„Este pentru prima dată când Book Cover Tee înseamnă o colecţie închegată. Nu a fost în planul meu iniţial, dar Oana a reuşit să redea esenţa fiecărei cărţi şi sper ca „autorii” copertelor să fie mulţumiţi de rezultat. Eu sunt foarte încântată. Designul minimalist al Oanei redă perfect atât o poveste de dragoste cât şi o carte de dileme estetice sau existenţiale”, povesteşte Noemi Meilman, iniţiatoarea proiectului.

Tricourile ediţiei Book Cover Tee à la Cluj  pot fi achiziţionate exclusiv de pe molecule-f.com, secţiunea KISS&TELL / Văzut.Plăcut şi din concept store-ul Molecule-F, în varianta cu rejansă (cordoanele laterale) sau fără rejansă, la preţul de 140 de lei. Detalii pe bookcovertee.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO