Brad Pitt, de la puștiul din Missouri care visa să lucreze în publicitate, la tânărul care devine șofer de limuzină sau mascotă pentru restaurantul El Pollo Loco pentru visul de a deveni actor - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Brad Pitt a ajuns la Hollywood acum mai bine de trei decenii. A pornit de jos și a ajuns unul dintre cei mai mari actori contemporani. Însă cum a reușit? Și care au fost lucrurile la care a renunțat? 

Cu o avere estimată la peste 300 de milioane de dolari, Pitt a jucat în filme importante precum „Thelma and Louise”, „Interview With the Vampire”, „Moneyball”, „A River Runs Through It” sau „Ocean’s Eleven”. Și a trecut în zona producției prin proiecte precum „12 Years a Slave” sau „Moonlight”. Însă pe lângă succesul la box office, Globuri de Aur și nominalizări la Oscar, Pitt s-a remarcat și prin relațiile pe care le-a avut cu nume importante de la Hollywood – Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, sau Angelina Jolie.

Dar care a fost drumul puștiului din Missouri către succes. Și cum a ajuns adolescentul care visa să lucreze în publicitate unul dintre cei mai mari actori din lume?

Brad Pitt s-a născut în Shawnee, Oklahoma și a crescut în Springfield, Missouri. A fost cel mai mare copil al unei familii de conservatori religioși: tatăl, Bill Pitt, deținea o companie de camioane, iar mama, Jane Pitt, era consilier școlar.

Născut pe 18 decembrie 1963, Pitt a mai avut doi frați mai mici – Douglas Mitchell (născut în 1966) și Julie Neal (născută în 1969). Iar foarte devreme în copilăria sa, familia s-a mutat în Springfield, Missouri. Crescut într-o familie de conservatori religioși, Pitt a fost crescut în religia baptistă, dar a ajuns ulterior să oscileze între atisemitism și agnotism.

Brad Pitt
Sursă: Bio Channel

În Springfield, Pitt povestește că trăia într-o lume ca cea din poveștile lui Mark Twain, o zonă cu multe dealuri și lacuri. Aici a mers la Liceul Kickapoo, unde făcea parte din echipele de tenis, înot și golf, dar și din cluburile de musical și dezbateri.

Deși mai avea nevoie de doar două credite pentru a termina Facultatea de Jurnalism, din cadrul Universității din Missouri, Pitt renunță la studii și pleacă în Los Angeles pentru a-și urma visul de a avea o carieră în actorie.

După ce termină liceul, Pitt intră, în 1982, la Universitatea Missouri pentru a studia publicitatea, la Facultatea de Jurnalism. Însă, cu puțin timp înainte de a-și termina studiile simte că nu este pregătit pentru o astfel de carieră și pleacă să-și urmeze visul în orașul îngerilor. Așa că renunță la dorința de a lucra în publicitate ca art director și încearcă să își dezvolte prima pasiune, cea pentru filme.

Brad Pitt
Brad Pitt a termina Kichapoo High School

Și cum în Missouri nu se produceau filme, decide să plece în Los Angeles. Aici ia lecții de actorie și pentru a trăi face tot felul de job-uri mărunte. Printre modelele sale, Pitt vorbește despre actorii Gary Oldman, Sean Penn și Mickey Rourke.

În Los Angeles, Brad Pitt lucrează ca șofer de limuzină pentru câteva luni. Ia cursuri de actorie și reușește, într-un final, să își găsească un agent și să aibă câteva roluri mărunte în serialele „Another World” (1987) și „Growing Pains” în 1987 și 1989 (în două roluri diferite).

Cum visurile nu țin de foame, până să reușească să trăiască doar din actorie, Pitt lucrează ca șofer de limuzină, zilier pentru câteva firme care mutau mobilă sau mascotă pentru restaurantul El Pollo Loco.

Primul succes: un rol mic, dar memorabil în „Thelma și Louise” (1991) în care joacă rolul unui puști foarte sexy cu care personajul interpretat de Geena Davis are un one-night-stand.

După filmul lui Ridley Scott, Pitt reușește să primească primul său rol important în filmul lui Robert Redford, „A River Runs Through It”. Cu acest rol stârnește interesul Hollywood-ului care începe să îl respecte pentru talentul său actoricesc.

Brad Pitt în filmul „Thelma și Louise” (1991)

Și succesul de pe marele ecran nu rămâne singur. Acesta începe să aibă relații cu actrițe foarte cunoscute, precum Jill Schoelen, Robin Givens, and Juliette Lewis.

Cea mai importantă relație este cea cu Lewis pe care o cunoscuse încă din 1989, atunci când au jucat împreună în filmul de televiziune „Too Young to Die”, al lui NBC. Actrița care avea atunci doar 17 ani era cu 10 ani mai tânără decât Brad Pitt și după ce relația lor s-a terminat în 1993, după doar trei ani, aceasta a căzut în depresie, devenind dependentă de cocaină și analgezice. Lewis a reușit cu greu să treacă peste această perioadă, internându-se într-un program de reabilitare la doar 20 și ceva de ani.

După terminarea relației cu Lewis, Pitt găsește primul succes într-un rol principal în filmul „Interviu cu vampirul”, în care joacă alături de unul dintre cei mai bine cotați actori ai vremii, Tom Cruise și de tânăra Kirsten Dunst.

Însă, deși „Interviu cu Vampirul” a fost nominalizat la două Premii Oscar, autoarea cărții, Anne Rice, a fost nemulțumită inițial de alegerea lui Cruise și Pitt pentru rolurile principale. Ulterior, după vizionarea filmului, s-a răzgândit.

Brad Pitt
Brad Pitt în filmul „Interviu cu vampirul”

În 1995, revista People l-a numit pe Brad Pitt „Sexiest Man Alive”.

Tot în același an, Brad Pitt joacă în „Seven” care înseamnă și începutul relației pe care o are cu actrița Gwyneth Paltrow și „Twelve Monkeys” care îi aduce și prima nominalizare la Premiile Oscar și primul Golden Glob. Pitt și Paltrow se logodesc, însă, după doi ani se despart fără să anunțe public vreun motiv.

În 1997, Pitt lucrează la cel mai ambițios film al său de până acum, „Șapte ani în Tibet” care îi aduce și o interdicție pe viață de a se mai întoarce în China.

Despărțit de Paltrow, în 1998, agenții lui Brad Pitt și Jennifer Aniston le aranjează o întâlnire. Iar doi ani mai târziu, cei doi se căsătoresc în Malibu.

Pitt fusese guest-star într-un episod din „Friends”, așa că cei doi se știau deja. În perioada 1998 și 2001, actorul joacă în mai multe filme, printre care „Fight Club” al lui David Fincher, „Snatch” al lui Guy Ritchie, „The Mexican” în care joacă alături de Julia Roberts sau filmul lui Steven Soderbergh „Ocean’s Eleven” în care joacă alături de George Clooney și Matt Damon. În timpul ultimului proiect, Pitt și Clooney obișnuiau să își facă tot felul de farse, iar relația lor de prietenie este foarte cunoscută și astăzi.

În 2000, revista People îl numește din nou „Sexiest Man Alive”, Pitt fiind primul bărbat care să primească această titulatură de două ori. Și tot în același an, joacă într-un alt film semnat de Guy Ritchie,„Snatch”.

2004 îi aduce lui Pitt un alt rol mare, în filmul „Troia”. Însă nici rezultatele de box office și nici recenziile criticilor nu sunt deloc bune.

Pitt joacă rolul lui Ahile, însă filmul nu este deloc apreciat – are 73% pe Rotten Tomatoes și 54% la votul publicului. Însă proiectul a reprezentat un moment important în cariera lui Pitt pentru că a fost primul proiect al casei sale de producție, Plan B Entertainment. Sub această entitate, Pitt produce „The Departed” care câștigă în 2007 Premiul Oscar pentru Cel mai bun Film.

Brad Pitt în filmul „Troia”

Tot în 2004, viața lui Brad Pitt se schimbă radical. Filmează „Mr. and Mrs. Smith” alături de Angelina Jolie.

Presa vorbea deja de probleme existente în relația dintre Pitt și Aniston, însă, odată cu filmările la „Mr. and Mrs. Smith”, zvonurile se întețesc. Iar în ianuarie 2005 cei doi anunță că se despart, divorțul finalizându-se în octombrie. Tot atunci Pitt și Jolie își anunță oficial relația. Iar în 2005, cei doi se căsătoresc în Franța.

În 2008, actrița a recunoscut pentru Rolling Stone că „Mr. and Mrs. Smith” a fost filmul său preferat pentru că atunci s-a îndrăgostit. Cuplul are șase copii, trei dintre ei adoptați: Maddox, Pax Thien și Zahara.

Brad Pitt și Angelna Jolie în „Mr. and Mrs. Smith”

În această perioadă, cariera lui Pitt ia avânt. Joacă în producții foarte apreciate, precum „Babel” (2006), „Burn After Reading” al fraților Coen (2008), „The Curious Case of Benjamin Button” (tot în 2008), „Inglorious Basterds” al lui Quentin Tarantino și „Moneyball” (2011). Iar în 2014, compania sa produce „12 Years a Slave” care îi aduce lui Pitt și primul Premiu Oscar, însă nu pentru actorie, ci pentru producție. Un an mai târziu, Pitt produce și joacă în „The Big Short” care îi aduce o altă nominalizare la Premiile Oscar pentru producție.

Și tot în 2015, Pitt joacă din nou împreună cu Jolie în filmul „By the Sea”, scris și regizat de actriță. Filmul vorbește despre un cuplu care încearcă să își rezvolve probleme din relație în timp ce stă la un hotel din Franța. Însă problemele dintre cei doi nu par să se rezolve nici pe platourile de filmare, iar în septembrie 2016 actrița îi cere divorțul. După 11 ani de relație și 2 de mariaj, Jolie vorbește despre epuizare, iar despărțirea este definitivă. Mai mult, actrița cere custodia singură a copiilor. După aproape doi ani de negocieri, avocații celor doi ajung la o înțelegere referitoare la milioanele de dolari care trebuiau împărțite și la o custodie comună a celor șase copii.

Brad Pitt și Angelina Jolie în „By the Sea”

După despărțirea de Angelina Jolie, Brad Pitt intră într-un con de umbră, atât profesional, cât și personal. Însă, „Once Upon a Time in Hollywood” pare să fie soluția tuturor problemelor sale.

Filmul „War Machine” de pe Netflix nu este primit atât de bine și tot rolul de producător îi aduce aprecierea, mai ales datorită peliculei de Oscar „Moonlight” și a proiectului „Lost City of Z”.

Cu toate astea, anul acesta Brad Pitt revine pe marele ecran într-un proiect apreciat atât de fani, cât mai ales de critici. Joacă alături de Leonardo DiCaprio în filmul lui Quentin Tarantino’s „Once Upon a Time in Hollywood”. Iar pentru acest rol a câștigat deja Globul de Aur pentru Cel mai bun Actor într-un Rol Secundar și nominalizarea la Premiile Oscar în aceeași categorie.

Brad Pitt
Brad Pitt și Leonardo DiCaprio în „Once Upon a Time in Hollywood”

Și pare că problemele s-au terminat pentru Pitt. După succesul pe care l-a avut cu rolul din „Once Upon a Time in Hollywood”, se zvonește că actorul s-a împăcat cu Jennifer Aniston și, mai mult, ce doi se gândesc să adopte un copil.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO