Căutare

Share this article

Breaking News”, al regizoarei Iulia Rugină – recompensat luna trecută la festivalul Karlovy Vary cu menţiunea specială a juriului pentru actriţa Voica Oltean, aflată la primul rol într-un lungmetraj – va intra în cinematografele româneşti începând cu 29 septembrie, anunţă news.ro.

Filmul prezintă un capitol din viaţa unui jurnalist care, în timpul documentării opentru un reportaj, încearcă să reconstituie viaţa cameramanului său care şi-a pierdut viaţa în timpul unei filmări. 

«Breaking News» poartă multe dintre mărcile impresionante ale noului val din ţara sa: maturitate emoţională, un stil de filmare şi interpretări naturale, reţinute, precum şi un ochi pentru complicaţiile morale personale care reflectă un spectru mai larg de experienţe”, astfel scrie revista Variety despre cel de-al treilea lungmetraj al Iulie Rugină (după ”Love Building”, 2013) şi continuarea ”Alt Love Building”, 2014)

Dezvoltarea acestui film, în care rolurile principale le revin actorilor Andi Vasluianu şi Voica Oltean (o adolescentă talentată despre a cărei prestaţie Variety spune că este „impresionantă„), a durat destul de mult, după cum mărturiseşte regizoarea care a scris scenariul împreună cu Oana Răsuceanu şi Ana Agopian: ”Prima variantă de scenariu a fost scrisă în 2007, imediat după ce am terminat facultatea. Au urmat foarte multe rescrieri. În filmare am intrat în 2014, cu varianta numărul 14, când povestea era deja foarte diferită. E un scenariu care s-a schimbat mult pentru că a trecut foarte mult timp şi a crescut cumva odată cu noi”.

Pentru documentare, scenaristele au discutat cu reporteri, jurnalişti, producători de ştiri şi au petrecut chiar o perioadă în redacţia de ştiri a unei televiziuni.

Filmul, din a cărui distribuţie mai fac parte Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Angela Ioana, Constantin Cojocaru, îi are ca director de imagine pe Vivi Drăgan Vasile (“Moromeţii”, “Nunta mută”), iar ca producători pe Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu şi Bogdan Crăciun.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO