Căutare

Share this article

Portrete cu personalităţi din lumea filmului, muzicii şi politicii fac subiectul unei expoziţii inedite, ce va fi deschisă până pe 10 iunie la The Art Bermondsey Project Space, din Londra. Intitulată ”Camera Press at 70: A Lifetime in Pictures” şi organizată cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea agenţiei de fotografie britanică Camera Press, expoziţia oferă o perspectivă fascinantă asupra fotografiei din anii 1940 până în prezent.

Marilyn Monroe, Winston Churchill, John F. Kennedy, Marcello Mastroianni, Brigitte Bardot, Amy Winehouse, Judi Dench, Helen Mirren se numără printre cei imortalizaţi de fotografi renumiţi, începând cu Cecil Beaton şi Jane Bown şi până la Chris Floyd şi Laura Pannack.

 Brigitte Bardot, Foto: News.ro

Înfiinţată în 1947, de către fotograful evreu de origine maghiară Tom Blau, Camera Press şi-a început impresionanta colecţie în acelaşi an, o dată cu fotografiile realizate la nunta prinţesei Elizabeth cu Printul Philip. De atunci, fotografia regală oficială nu a lipsit din portofoliul agenţiei, portretele cu prinţesa Diana, Jubileul reginei şi botezul lui Prince George (care fac parte din expoziţie) fiind printre cele mai representative.

John F. Kennedy, Foto: News.ro

La “Camera Press at 70: A Lifetime in Pictures” pot fi admirate fotografii rare cu: John F. Kennedy, la o întâlnire cu presa, în noiembrie 1960; actorii Raquel Welch şi Marcello Mastroianni, care au fost imortalizaţi în 1966, pe platourile de filmare ale filmului ”Shoot Loud, Louder … I Don’t Understand”; Sid Vicious (basistul de la Sex Pistols) împreună cu iubita lui, Nancy Spungen (de uciderea căreia a fost suspectat), la Londra, în 1978; Brigitte Bardot, suprinsă, în 1962, la Florenţa, pe platourile de filmare la ”Warrior’s Rest (Love on a Pillow)”; Elizabeth Taylor la premiile David di Donatello 1972, unde a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din ”Zee and Co”.

Andy Warhol, Foto: Camera Press

 

Imagini inedite îi suprind şi pe Clint Eastwood mergând prin Roma, în 1965, pe un skateboard, pe Andy Warhol, în 1979, cu un aparat de fotografiat în mână, pe Meryl Streep, în 2009, pozând teatral sau pe Kate Bush în 1980, anul în care a lansat cel de-al treilea album al său, ”Never for Ever”. Toate aceste fotografii provin din impresionanta arhivă a agenţiei de fotografie Camera Press şi reprezintă o incursiune în fascinana lume a personalităţilor dar şi a modei vremurilor pe care acestea le reprezintă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO