fbpx

Căutare

Share this article

O colecţie unică de broşe reprezentând insecte a fost lansată de Delfina Delettrez, designer italian de bijuterii de lux, în cadrul Photo London, eveniment de amploare desfăşurat zilele trecute la Londra. Denumită “Insectmania”, mini colecţia alcătuită din trei broşe, este, pe de-o parte rodul studiilor pe care artista le-a făcut după natură, iar pe de altă parte, un soi de terapie prin care Delfina Delettrez spune că îşi tratează frica faţă de insecte. “În prezent, mă situez undeva între dorinţă şi repulsie când vine vorba de insecte”, mărturiseşte artista, citată de The Telegraph, care este convinsă “că ceea ce ni se pare respingător ne atrage în cele din urmă”.  

Foto: Instagram

Dacă la începutul proiectului îşi coordona echipa prin intermediul înregistrărilor video, neavând curajul să intre în camera în care se aflau insectele reale, Delettrez a ajuns să le facă chiar ea disecţia pentru a le putea studia anatomia îndeaproape. Fiecare broşă conţine câte o insectă din propria colecţie de taxidermie a artistei, pe care le-a conservat în răşină, pe baza lor construind apoi corpuri supradimensionate, extrem de frumoase, împodobite cu perle, argint, pietre semipreţioase precum turmalina, cuarţ verde.

Foto: Delfina Delettrez

Colecţia Insectmania – ce este însoţită de o gamă limitată de cercei, pandantive, perle – este valabilă acum la Dover Street Market, din Londra, unde fiecare broşă este prezentată sub o lentilă microscopică în interiorul unei cutii de sticlă entomologică. Preţurile sunt cuprinse între 5.000 şi 11.200 de lire sterline.

Foto: Delfina Delettrez
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO