Cabină de lux pentru somn uşor... în zbor - LIFE.ro

Căutare

Share this article
Un nou model de scaun pentru zborurile pe distanţe lungi care îi vizează pe pasagerii de lux a fost conceput de compania americană Formation Design şi a ajuns deja pe lista scurtă a nominalizaţilor la premiile industriei Crystal Cabin. 
 
Potrivit Daily Mail, noul concept este revoluţionar deoarece oferă pasagerilor posibilitatea de a se întinde întocmai ca într-un pat, făcând în acelaşi timp economie de spaţiu prin poziţionarea acestor cabine una peste cealaltă, pe verticala aeronavei.
 
Conceptul presupune şi intimitate pentru pasageri, spaţiul de dormit având uşă şi ferestre. O dată aşezat în cabină, pasagerul are la dispoziţie lampă pentru citit, acces la un ecran de televizor high definition şi spaţiu pentru bagajul de mână. 
 
Încă în stadiu de prototip, proiectul celor de la Formation Design caută companii dispuse să investească în fabricarea sa. Ţinând cont de faptul că designerii şi inginerii din Atlanta au experienţă în lucrul cu industria aeronautică, probabil că nu va dura prea mult până când primele cabine de acest tip îşi vor găsi locul în avioanele pentru curse lungi. 
 
Probabilitatea este cu atât mai mare cu cât designul celor de la Formation Design este deja nominalizat la premiile Crystal Cabin. Aceste premii specifice aviaţiei sunt deja la a zecea ediţie şi îţi propun să facă realizabile concepte revoluţionare pentru spaţiul la bordul aeronavelor punând la un loc designeri şi companii aviatice.  
  
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO