fbpx

Căutare

Share this article
Dilema alegerii dintre cadă sau duş într-o baie matrimonială este o temă frecvent discutată de beneficiari şi arhitecţi. Pentru a defini rolul unei băi matrimoniale într-o locuinţă, trebuie mai întâi să înţelegem ce înseamnă un master bedroom. 
Aşa cum probabil se înţelege din denumire, dormitorul matrimonial este destinat adulţilor familiei, cuplul de părinţii, sau personajului cel mai important din casă. Dacă beneficiarul se bucură de o casă cu o zonă de zi bine gândită, în aceeaşi măsură ar trebui să se bucure şi de zona de noapte, dormitorul.
 
Pentru a reveni la tema iniţială a discuţiei, voi enumera rapid lucrurile dorite pentru un dormitor matrimonial. Dacă spaţiul nu ne permite putem încerca să bifăm câteva dintre ele. Un dormitor matrimonial are nevoie de un hol la acces (o zonă tampon), zona de pat, o zonă de stat cu un fotoliu sau un divan, o cameră de dressing prin care se accesează baia destinată exclusiv dormitorului. 
Dacă ne dorim un dormitor matrimonial în toată regula, cele enumerate mai sus ar trebui respectate. În aceste condiţii putem considera matrimonialul nu doar o cameră în care dormim, ci o altă zonă a casei unde trăim, unde ne petrecem timpul de relaxare seara înainte de culcare, în acelaşi timp fiind locul unde începe o nouă zi în fiecare dimineaţă.
 
Aşa cum am explicat anterior, de multe ori beneficiarii nu reuşesc să aleagă între a avea o cadă de baie sau un duş în baia lor. Am putea începe prin separarea zonei de baie, cada, de cea a duşului. În cadă se face baie, este vorba despre tabieturi, despre un proces întreg de relaxare, iar cabina de duş este destinată mai degrabă spălării rapide.
Probabil ne amintim cu toţii câte o scenă în care alunecam în cadă în timp ce facem duş. Deci vrem să facem baie sau duş? Fireşte, le dorim pe ambele! Un duş rapid de dimineaţă ne ajută la fel de mult ca o baie relaxantă seara după o zi agitată. Un duş elegant şi generos, la nivelul pardoselii, ne ajută să amplificăm spaţiul, dacă baia este mică.
 
Am stabilit că, pentru o baie mică, este mai folositoare o cabină elegantă de duş. În acest caz unde rămâne cada? Fiecare persoană care face baie des îşi doreşte să petreacă ceva vreme în apa caldă şi spumoasă a căzii… să zicem o oră. 
Personal, nu aş putea să mă închid o oră într-o baie mică, să stau în cadă şi să mă uit la gresie şi faianţă! Dacă tot îmi aloc un timp pentru relaxare, aş prefera fie să am o privelişte plăcută încadrată de o fereastră, fie să mă aflu într-un spaţiu generos care poate fi chiar dormitorul. Aş putea astfel să  am o conversaţie cu partenera mea cât timp fac baie, sau pur şi simplu să mă bucur de spaţiul amplu şi atmosfera plăcută a dormitorului. 
Profesioniştii caută adesea locul potrivit pentru cada spectaculoasă, locul unde chiar poţi să te relaxezi. Pentru cei mai timizi, se pot găsi întotdeauna soluţii care să îi protejeze de ochii partenerului. De multe ori cada din dormitor poate fi obiectul central de design din încăpere. Să încercăm un exerciţiu de sinceritate, câţi dintre noi au timp să facă baie în aceste vremuri atât de dinamice? 
Dacă tot alegem o cadă frumoasă şi scumpă putem măcar, prin locul unde o amplasăm, să ne bucurăm de ea… ca de o piesă de mobilier.    
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO