Călătorii ieftine, experiențe de neuitat: Cum să călătorești pe buget în Europa - LIFE.ro
Mergi la conținut

Călătorii ieftine, experiențe de neuitat: Cum să călătorești pe buget în Europa

Este întotdeauna timpul pentru o aventură europeană. La urma urmei, amestecul fascinant de istorie epică, natură crudă, bucătărie încântătoare, arte și arhitectură inspiratoare și divertismentul pur fac din Europa cea mai de neuitat dintre opriri. Acum, dacă finanțarea vacanței tale europene prezintă o problemă, nu te mai teme! Am întocmit o listă cuprinzătoare de sfaturi și strategii pentru călătorii ieftine în Europa, atunci când aveți un buget redus.
Share this article

Este întotdeauna timpul pentru o aventură europeană. La urma urmei, amestecul fascinant de istorie epică, natură crudă, bucătărie încântătoare, arte și arhitectură inspiratoare și divertismentul pur fac din Europa cea mai de neuitat dintre opriri.

Acum, dacă finanțarea vacanței tale europene prezintă o problemă, nu te mai teme! Am întocmit o listă cuprinzătoare de sfaturi și strategii pentru călătorii ieftine în Europa, atunci când aveți un buget redus.

12 moduri de a călători în Europa ieftin

Transportul, cazarea, mâncarea și vizitarea obiectivelor turistice pot deveni scumpe în Europa. Și bugetul tău poate scădea la zero în cel mai scurt timp.

Acest lucru vă poate face să vă întrebați: este posibil chiar și călătoria ieftină în Europa?

Da! Este.

Citește și: Călătorii de lux. Cum să vezi lumea în cel mai sofisticat mod posibil

Trebuie doar să utilizați câteva strategii de economisire a costurilor. Din fericire, există o mulțime de opțiuni

De exemplu, cei care călătoresc în Europa cu un buget s-ar putea oferi voluntari. Nu numai că voluntariatul în Europa vă oferă o modalitate de a da înapoi, dar și majoritatea organizațiilor includ cazarea și masa cu taxa de program. Asta elimină o cheltuială mare.

International Volunteer HQ (IVHQ), o organizație de voluntariat de top în străinătate, care există din 2007, are o varietate de oportunități de servicii de înaltă calitate în Europa, inclusiv în destinații interesante precum Chios, Grecia și Napoli, Italia. Taxele încep de la 330 USD pentru o săptămână (programele România) și nu trebuie să plătiți pentru un hotel sau mâncare.

Călătorii cu impact durabil și social
Călătorii cu impact durabil și social

Căutați zboruri ieftine către Europa

Potrivit FareCompare.com, cel mai ieftin moment pentru a zbura în Europa este iarna și apoi toamna (urmată de primăvară și apoi de vară). Chiar și ziua săptămânii contează. Budget Travel notează prețurile biletelor pentru Europa scade marțea și miercurea.

Alegeți compania aeriană potrivită: unele companii aeriene au oferte mai bune decât altele. Verificați cu siguranță aceste două companii aeriene individual.

Desigur, abilitățile de cumpărături sunt utile atunci când căutați oferte de zboruri către Europa. Dacă doriți să călătoriți ieftin în Europa, căutați în mod activ cele mai bune zboruri. Pe lângă utilizarea strategiilor de mai sus, comparați prețurile pe Google Flights, Skyscanner, Kayak și alte platforme. Căutând pe mai multe platforme și cu numeroase companii aeriene, vă puteți asigura că obțineți cel mai bun preț.

Luați autobuzul prin Europa

Sigur, un autobuz nu va oferi luxul suprem. Dar călătoriile cu autobuzul prin Europa au cel mai adesea cele mai mici prețuri.

Megabus: Excelent pentru transportul în Marea Britanie, tarifele Megabus rareori depășesc 20 GBP în Regatul Unit. De exemplu, găsirea unui bilet de la Londra la Bristol pentru aproximativ 5 GBP este fezabilă.

Flixbus: Megabus devine Flixbus în Europa continentală, acoperind peste 20 de țări și 2.000 de destinații. Convenabil pentru călătorii în țară, tarifele Flixbus sunt în medie în jur de 20 EUR pentru o călătorie de 5-6 ore. Puteți rezerva chiar și călătorii mai scurte, cum ar fi de la Paris la Bruxelles, pentru mai puțin de 10 EUR. Autobuzele au WiFi, prize electrice și scaune confortabile (ura!).

Busabout: Optați pentru experiența hop-on/hop-off dacă călătoriți din mai până în octombrie. Acest lucru vă permite să călătoriți în întreaga rețea Busabout fără să vă faceți griji cu privire la rezervarea biletelor separate. Un permis nelimitat pentru 2019 costă doar 1.189 USD și puteți crea călătorii mai scurte la prețuri mai mici (un permis de 1 săptămână este de 229 USD). Aceasta înseamnă că puteți călători în și dinspre tot felul de orașe, cum ar fi Budapesta, Split, Veneția și Munchen, după bunul plac.

Înconjurați Europa cu companiile aeriene cu buget redus

Companiile aeriene cu buget redus pot reduce costurile de călătorie în Europa și vă pot transporta pe continent rapid și la prețuri accesibile. Uneori, biletele de avion în Europa au prețuri chiar mai mici decât biletele de autobuz sau de tren!

Mergi cu cazare la buget redus în Europa

Împreună cu transportul, cazarea va consuma cel mai mult bugetul dvs. Dacă doriți să călătoriți ieftin în Europa, economisiți bani cazându-vă într-o pensiune. Nu vă faceți griji, pensiunile mai accesibile oferă în continuare confort.

Prețul mediu al unui hotel în Europa variază în funcție de țară și oraș

Așteptați-vă să plătiți între 75 USD și 150 USD pe noapte pentru un hotel de gamă medie, conform datelor Skyscanner pentru 2019. Optați pentru un hostel și veți plăti între 15 USD și 35 USD pe noapte.

Calculați asta pe parcursul unei aventuri de 14 zile sau o lună. Veți economisi cel puțin sute de dolari, dacă nu mai mult de 1.000 de dolari.

Rețineți că aveți și o modalitate de a plăti aproape nimic pentru cazare

Pur și simplu aplicați pentru stagiul de la pensiune în Barcelona cu GoEco. Prin acest stagiu, vei lucra la un hostel timp de șase săptămâni sau mai mult (până la 12). Plătești doar 350 USD pentru toată perioada, cazarea și micul dejun acoperite în fiecare zi. Cât de minunat este?

Citește și: Cum e să creezi povești prin fotografii și călătorii? Cosmin Sovan: „Nu de puține ori m-am trezit cu lacrimi în ochi în timpul momentelor mai emoționante din timpul unui eveniment”

Călătorește în Europa în extrasezon

Mersul în perioadele de vârf, cum ar fi primăvara târzie, vă pot crește considerabil cheltuielile.

Pentru o călătorie cu adevărat ieftină în Europa, planificați-vă călătoria între noiembrie și martie. USA Today raportează toamna târziu și iarna ca fiind cele mai puțin costisitoare perioade de vacanță în Europa.

Dacă vremea potențial rece nu pare primitoare, încercați sezonul de umăr (octombrie și aprilie). Va fi un pic mai cald. Și încă mai poți economisi sute sau poate mii cu totul pe transport și cazare.

Folosiți recompense de călătorie cu cardul de credit

Dacă doriți să călătoriți în Europa cu un buget redus, nu puteți trece cu vederea potențialul de a obține zboruri gratuite și cazare cu puncte și mile. Chiar dacă nu zburați sau nu stați des la un hotel, aveți metode de a acumula mile și puncte, mai ales dacă aveți suficient credit.

Mulți furnizori de carduri de credit au bonusuri de înscriere profitabile care vă pot aduce un zbor gratuit dus-întors către Europa (sau cel puțin într-un sens). Acest lucru vă poate reduce costul total cu mai mult de 1.000 USD. Pentru a obține acele puncte, trebuie să îndepliniți cerințele inițiale de cheltuieli.

Vizitați orașe la prețuri accesibile din Europa

Dacă doriți să călătoriți ieftin în Europa, probabil că ar trebui să alegeți câteva destinații la prețuri accesibile. În acest fel, vă puteți extinde euro și mai mult.

Citește și: Călătoriile cu animale de companie: Destinații prietenoase pentru iubitorii de animale

Deci, care orașe reprezintă o destinație grozavă (dar ieftină)?

The Independent a făcut o mulțime de cercetări, analizând prețul alimentelor, cazării, transportului și multe altele. Ei au găsit că unele dintre aceste orașe oferă cea mai bună valoare de călătorie:

Cracovia, Polonia: Vezi nucleul medieval bine conservat al acestui oraș istoric. Costul mediu al unei călătorii de două zile este de 214 USD.

Vilnius, Lituania: Explorați baruri la modă, marele oraș vechi medieval, castele și multe altele. Costul mediu al unei călătorii de două zile este de 215 USD.

Riga, Letonia: Îndreptați-vă spre minunata capitală a Letoniei și bucurați-vă de priveliștile Mării Baltice. Costul mediu al unei călătorii de două zile este de 224 USD.

În plus față de acestea, alegeți printre numeroase alte orașe care nu vă vor aduce cu mult mai mult de 100 USD-125 USD pe zi total, cum ar fi:

Praga, Republica Cehă

Tallinn, Estonia

Valletta, Malta

Dubrovnik, Croația

Nisa, Franța

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora