Căutare

Share this article

Distribuţia şi conceptul din spatele celebrului calendar italian Pirelli din 2019, cu fotografii realizate de scoţianul Albert Watson, au fost dezvăluite. Gigi Hadid, Misty Copeland, Laetitia Casta şi Julia Garner, în rolul unor personaje de film, sunt vedetele care s-au lăsat fotografiate timp de 10 zile la aprilie, la Miami şi New York, de către vizionarul Albert Watson, fotograful care a pozat pentru Prada, Levi, Revlon şi Chanel şi care a suprins chipurile unor personalităţi precum Steve Jobs şi Alfred Hitchcock.

Foto: pirelli.com

Tema de anul acesta o reprezintă, aşa cum scrie BBC, personaje de film „pe cale să se realizeze” sau care „şi-au atins deja scopul”. Hadid joacă rolul unei femei de succes alături de prietenul ei, designerul Alexander Wang. Top-modelul Laetitia Casta este pictoriţă şi trăieşte alături de iubitul ei, interpretat de dansatorul Sergei Polunin. Actriţa Julia Garner interpretează rolul unui fotograf într-o grădină botanică care-şi doreşte să realizeze portrete.

Balerinii Misty Copeland şi Calvin Royal III apar ca dansatori şi iubiţi, iar Copeland joacă şi rolul unei dansatoare într-un club de noapte.

„Dacă vă întoarceţi la ideea de bază a oricărui calendar, acea imagine ar trebui să rămână pe perete timp de o lună şi să vă uitaţi la ea. Nu este ca o carte căreia îi întorci paginile, aşa că am vrut ca imaginile să fie mai complexe, ceva la care merită să te uiţi şi care-ţi oferă mai multe perspective”, spune Albert Watson recunoscând astfel că şi el, asemenea fotografului de anul trecut Tim Walker (care a propus tema ”Alice în Ţara Minunilor”), şi-a dorit un concept narativ.

Foto: pirelli.com

Calendarul 2019, ce va fi lansat la începutul lunii decembrie, este ediţia cu numărul 46 a Pirelli. Calendarul a apărut pentru prima dată în 1964 ca un instrument publicitar pentru compania de anvelope italiene Pirelli, dar a evoluat de atunci într-o prezentare anuală de primă clasă în care au apărut chipurile unor personalităţi precum Annie Leibovitz, Serena Williams, Amy Schumer sau Yoko Ono.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO