Campionatul mondial de raliu a luat startul la Monte Carlo - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Pasionaţii de sporturi cu maşini, în special cei de raliu, pot urmări începând de ieri Campionatul Mondial de raliu care a debutat cu Raliul de la Monte Carlo.

FIA World Rally Championship – WRC va avea 13 etape şi se va desfăşura pe 4 continente timp de 11 luni, iar concurenţii vor trece de la – 25 de grade Celcius în Suedia, la 35 de grade Celdius în Sardinia.

Printre echipele participante la Campionatul Mondial de raliu se numără Hyunday care a ocupat locul doi în clasamentul final al anului trecut, atât la piloţi cât şi la constructori, dar şi câteva echipe care au lipsit un timp din competiţie. Toyota se întoarce în WRC după o absenţă de 17 ani, dar şi Citroen care s-a bucurat de un an sabatic în 2016.

Maşinile ce vor participa la acest campionat au fost îmbunătăţite faţă de anul trecut astfel încât să fie mai agresive, mai zgomotoase şi mai eficiente pe toate tipurile de teren de la macadam şi asfalt şi până la gheaţă şi zăpadă.

Pe lângă numele prezente la piloţi anul trecut, există şi câteva noutăţi care ţin paginile presei de specialitate: cvadruplul campion mondial Sebastian Ogier a semnat cu echipa M-Sport ce concurează cu maşinile Ford. Toyota a optat pentru o echipa 100% finlandeză.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO