Căutare

Share this article

 “Dacă înfiinţarea Academy of Motion Picture Arts and Sciences Museum a fost în sine un film, se poate spune că saga de lungă durată va intra în cele din urmă în cea de-a treia fază, deoarece se îndreaptă spre inaugurarea sa, la mijlocul anului 2019”. Astfel scrie The Hollywood Reporter despre Muzeul Oscarurilor, din Los Angeles, un muzeu dedicat complet istoriei filmului, a cărui construcţie a început în urmă cu mai mulţi ani şi care va fi gata de inaugurare în 2019, după cum promit reprezentanţii lui.

Un muzeu pentru care au fost puşi la bătaie 388 millioane de dolari (au fost donaţi de curând, de către filantropistul Haim Saban, 50 de milioane de dolari), Muzeul Oscarurilor este un proiect ambiţios ce-şi propune să adăpostească colecţiile Academiei de Film (peste 140.000 de filme, 10 milioane de fotografii şi 42.000 de postere originale) şi multe altele.

Clădirea, situată în vecinătatea Los Angeles County Museum of Art (LACMA), are o arhitectură spectaculoasă, inspirată parcă din “Star Wars”, şi are la bază schiţele a doi arhitecţi de renume: Renzo Piano, câştigător al Premiului Pritzker, şi Zoltan Pali.

Muzeul va găzdui expoziţii şi evenimente care pun în valoare cele mai importrante momente din istoria râvnitelor premii Oscar. „Vrem să cream senzaţia că eşti într-o călătorie, o aventură, un film în sine”, spune directorul muzeului, Kerry Brougher. O galerie dedicată istoriei premiilor Academiei, alta care să evoce „experineţaOscar, o galerie dedicată efectelor speciale, expoziţii permanente şi temporare, obiecte şi piese vestimentare folosite în filme celebre, aşa cum sunt pantoşii roşii pe care Dorothy în filmul „Vrajitorul din Oz” sau lanterne magice şi camere obscure din colecţia lui Akram Miknas (cunoscută personalitate de origine libaneză) – se numără printre elementele ce se vor regăsi în spaţiile muzeului.

Vis pentru unii, motiv de controversă pentru alţii, Muzeul Oscarurilor va fi, înainte de toate, calea spre unele dintre cele mai bune filme din istoria cinematografului. Vă veţi convinge de asta în 2019!

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO