fbpx

Căutare

Share this article

Rough Guides, una dintre cele mai mari autorităţi din domeniul turismului, prin intermediul cititorilor săi, a declarat că Scoţia este cea mai frumoasă destinaţie de călătorie din lume.

De fapt, această onoare se datorează cititorilor Rogh Guides care au votat Scoţia ca fiind cea mai frumoasă ţară din lume, într-o confruntare  în care au intrat 20 de ţări.

Pe lista celor mai frumoase ţări din lume au mai fost Canada, Noua Zeelandă, Finlanda, Norvegia sau Africa de Sud.

Şi, în final, cea mai frumoasă ţară din lume a fost dezvăluită: Scoţia. Cine poate nega că aceste plaje sălbatice, lacurile adânci şi castele urbane nu sunt unele dintre cele mai minunate şi mai frumoase peisaje din lume?”, scrie revista Rough Guides.

Vecina sa, Marea Britanie a primit a şaptea poziţie în acest top, iar Ţara Galilor a urcat pe locul al zecelea.

Malcolm Roghead, director executiv al VisitScotland, consideră că acest titlu va atrage şi mai mulţi vizitatori în Scoţia.

Suntem încântaţi că Scoţia a primit aceste aprecieri din partea cititorilor Rough Guides, însă, desigur, nu este o surpriză pentru nimeni care a vizitat deja ţara noastră. De la peisajele ce-ţi taie respiraţia, la atracţiile noastre istorice remarcabile şi până la centrele noastre urbane minunate şi pline de viaţă, Scoţia îţi taie răsuflarea.

Ultima noastră campanie, Spiritul Scoţiei, s-a bazat pe feedback-ul primit de la turiştii care au trăit momente speciale atunci când ne-au vizitat ţara – indiferent că au vizitat sălbăticia Glencoe într-o zi cu furtuni sau au asistat la o petrecere pe plajă noaptea. Este ceva diferit la Scoţia, ceva ce nu poţi experimenta în oricare alt colţ al lumii.

Desigur, această frumuseţe atrage după sine mari responsabilităţi şi astfel îi îndemnăm pe turişti, dar şi pe localnici să păstreze şi să protejeze frumuseţile naturale ale Scoţiei pentru generaţiile ce vor veni”, a declarat Malcolm Roughead.

Şi dacă nu ne crezi, vizitează galeria foto, doar pentru puţină inspiraţie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO