Cele mai bogate vedete din lume: cum şi-au construit averea - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai bogate vedete din lume: cum şi-au construit averea

Nu există nimic mai prolific decât celebritatea. Sau cel puţin asta ne arată veniturile celor mai bogate vedete din lume. Şi dacă nu ne credeţi, vă spun că bugetele cel mai bine plătite 100 de vedete din lume a depăşit 6,3 miliarde de dolari în ultimele 12 luni. Şi nu mai puţin de 11 celebrităţi au depăşit venituri de 100 de milioane de dolari. Dar cine sunt aceştia?
Share this article

Nu există nimic mai prolific decât celebritatea. Sau cel puţin asta ne arată veniturile celor mai bogate vedete din lume. Şi dacă nu ne credeţi, vă spun că bugetele cel mai bine plătite 100 de vedete din lume a depăşit 6,3 miliarde de dolari în ultimele 12 luni. Şi nu mai puţin de 11 celebrităţi au depăşit venituri de 100 de milioane de dolari.

Dar cine sunt aceştia? De la sportivi la cântăreţi sau actori, veniturile acestora ne uimesc. Floyd Mayweather este cel care domină topul cu 285 de milioane de dolari câştigaţi, cea mai mare parte dintre aceştia veniţi în urma luptei pe care a avut-o în august anul trecut împotriva lui Conor McGregor. George Clooney îl secundează cu venituri de 239 de milioane de dolari, cel mai mulţi bani venindu-i din afacerea cu băuturile alcoolice – compania de tequilla Casamigos pe care a cofondat-o fiind cumpărat-o de gigantul Diageo. Şi, în cele din urmă, podiumul este încheiat de Kylie Jenner care a reuşit să facă nu mai puţin de 166,5 milioane de dolari din companiile sale de cosmetice, fiind şi cea mai tânără vedetă din top (are doar 20 de ani).

De-a lungul timpului nu mai puţin de 700 de vedete au fost în acest top, însumând averi de peste 80 de miliarde de dolari. Anul acesta, însă, topul făcut în perioada iunie 2017 – iunie 2018, a avut vedete din 17 ţări, de la septuagenarul cofondatorul Pink Floyd (locul 28 cu încasări de 68 de milioane de dolari) la puştoaica Jenner de pe locul trei.

Topul Celebrity 100 făcut de Forbes ne aduce cele mai bogate celebrităţi ale anului 2018. Însă, nume uriaşe precum Rihanna (locul 84), trupa The Rolling Stone (locul 80), Rafael Nadal (locul 72) sau Metallica (locul 57) nu au reuşit să intre în topul celor mai bogate 50 de vedete din lume. Deci, care sunt vedete în top 50 cele mai bine plătite anul acesta?

Locul 50. Cele mai bogate vedete din lume – Calvin Harris (50 milioane de dolari)

Un DJ din noul val care continuă să scoată hit după hit şi să primească cecuri cu şase zerouri sau chiar şapte pentru concertele sale din întreaga lume. Iar noul său single „One Kiss” domină topurile din ţara sa natală UK şi de peste tot în Europa.

Locul 49. Lady Gaga (50 de milioane de dolari)

După ce a cutreierat toată lumea cu noul său turneu, Gaga pare că vrea ceva mai stabil. Poate pentru că a început să joace şi în filme, iar cariera de actriţă i se pare interesantă. Până în decembrie când va avea, pentru doi ani, rezidenţa în Park Theater din Las Vegas, o putem vedea în această toamnă alături de Bradley Cooper în filmul A Star Is Born, asta dacă nu ne face vreo surpriză şi apare în noul sezon American Horror Story (au exista ceva zvonuri).

Locul 47. Egalitate între Lewis Hamilton şi Jimmy Buffett (51 de milioane de dolari)

Hamilton se află în ultimul an de contract cu Mercedes şi se pare că va exista o nouă înţelegere care se va învârti în jurul a 120 de milioane de dolari. Marele campion de Formula 1 are, de altfel, înţelegeri comerciale şi cu Tommy Hilfiger, Monster Energy, Puma, IWC, Sony sau Bombardier. Pe de altă parte, muzicianul Buffett are concert după concert şi se bucură de fani care îl urmează peste tot (mai puţin pe Broadway, unde musicalul “Escape to Margaritaville” a fost anulat după doar patru luni).

Locul 45. Egalitate între Pink şi Luke Bryan şi (52 de milioane de dolari)

Beautiful Trauma Tour din America de Nord şi Oceania i-a adus nu doar mulţi fani foarte fericiţi (noul album a fost foarte aşteptat), ci şi încasări importante lui Pink. În cele din urmă, rebeliunea sa dă roade. Însă, un concert a lui Pink ar trebui să fie pe lista fiecăruia, pentru că artista e genială. Pe de altă parte, Bryan nu are doar concerte, ci şi o colaborare importantă în juriul de la American Idol şi un parteneriat cu Chevrolet.

Locul 44. Depeche Mode (53 de milioane de dolari)

Veteranii de la Depeche Mode umplu şi astăzi stadioane în toată lumea, având nu mai puţin de 90 de concerte în perioada analiză, cu încasări de 1 milion de dolari în fiecare oraş.

Locul 43. Kevin Durant (53.7 de milioane de dolari)

Super starul NBA a semnat un contract pe 25 de milioane de dolari, refuzând unul cu peste 2 milioane mai mult, în schimb a fost premiat cu un titlu de campion. Performanţa nu ar trebui să aibă legătură cu banii.

Locul 42. J.K. Rowling (54 de milioane de dolari) 

Creatoarea lui Harry Potter se bucură şi acum de super apreciere în toată lumea, iar acum are şi o nouă carte – “The Boy Who Lived”.

Locul 41. The Eagles (56 de milioane de dolari)

Deşi au suferit enorm după pierderea unuia dintre fondatori, Glenn Frey, în 2016 şi a faptului că nu au mai scos de mult un nou album, The Eagles încă au super concert şi cecuri de 6-7 cifre după fiecare concert.

Locul 39. Egalitate între The Weeknd şi Kevin Hart (57 de milioane de dolari)

Pentru The Weeknd veniturile nu vin doar din muzică, ci şi din parteneriatele cu branduri super cunoscute, precum H&M, Puma sau Bacardi. Pe de altă parte, Irresponsible Tour i-a adus lui Hart bilete vândute în valoare de peste 1 milion de euro.

Locul 38. Jerry Seinfeld (57.5 de milioane de dolari)

Vedeta stand up-ului anilor ’90 a semnat un contract cu Netflix pentru care o să producă tot felul de seriale, acum puteţi vedea Comedians in Cars Getting Coffee. Pe de altă parte, Hulu încă difuzează Seinfeld, deci o grămadă de bani.

Locul 37. Kendrick Lamar (58 de milioane de dolari)

Unul dintre rapperi momentului, mai ales peste ocean, Lamar umple arene din Los Angeles şi până în Londra cu turneul său solo TDE: The Championship Tour.

Locul 36. Matthew Stafford (59.5 de milioane de dolari)

Atunci când Stafford a semnat cu Detroit Lions un contract de 135 de milioane de dolari a devenit cel mai bogat jucător din istoria NFL.

Locul 35. Beyonce (60 de milioane de dolari)

Queen Bey a avut un an relativ calm, mai ales după naşterea gemenilor. Însă, în aprilie toată lumea a vorbit despre show-ul pe care l-a făcut la Coachella, urmat de lansarea melodiei Everything Is Love, alături de soţul său Jay-Z.

Locul 34. David Copperfield (61 de milioane de dolari)

Cel mai bogat magician din lume a avut nu mai puţin de 670 de spectacole în această perioadă.

Locul 33. Gordon Ramsay (62 de milioane de dolari)

Singurul chef care a intrat în Top 100, Ramsay continuă să fie vedeta una dintre cele mai importante producţii culinare din întreaga lume, precum Hell’s Kitchen, MasterChef sau MasterChef, Jr.

Locul 32. Diddy (64 de milioane de dolari)

După ce anul trecut a avut câştiguri uriaşe în urma concertele din Bad Boy Family Reunion Tour, Diddy încă mai face foarte multe încasări din imperiul pe care îl conduce care include branduri precum Ciroc (vodka), DeLeon (tequilla) sau Aquahydrate (apă).

31. Chris Hemsworth (64.5 de milioane de dolari)

The God of Thunder şi-a dublat venituri faţă de anul trecut, mai ales datorită filmelor Marvel în care a jucat Thor: Ragnarokşi Avengers: Infinity War.

Locul 30. Kim Kardashian West (67 de milioane de dolari)

După ce a promovat ani la rând produsele cosmetice ale altora, Kim şi-a lansat, în sfârşit propria companie de cosmetice – KKW Beauty, care a generat în ultimele 12 luni nu mai puţin de 100 de milioane de dolari.

Locul 29. Matt Ryan (67.3 de milioane de dolari)

Jucătorul de la The Atlanta Falcons a stabilit un nou record al contractelor din NFl – cu o valoare de 150 de milioane de dolari.

Locul 28. Roger Waters (68 de milioane de dolari)

Fostul chitarist de la Pink Floyd pare să nu se mai oprească, Waters a fost ca o maşină de ţinut concerte – a avut nu mai puţin de 100 de spectacole din Us and Them Tourîn această perioadă.

Locul 27. Guns N’ Roses (71 de milioane de dolari)

Poate că nu sunt chiar cei mai optimişti oameni din lume, dar băieţii de la Guns N’ Roses par să fie foarte strângători … cel puţin în ceea ce priveşte cecurile cu multe virgule pe care le primesc după concerte.

Locul 26. Cele mai bogate vedete din lume – Ryan Seacrest (74 de milioane de dolari)

Prezentatorul de la American Idol este la fel de ocupat ca şi înainte, chiar dacă s-a luptat în această perioadă cu ceva acuzaţii de comportament sexual neadecvat.

Locul 25. Cele mai bogate vedete din lume – Jay-Z (76.5 de milioane de dolari)

La fel ca soţia sa, Jay-Z porneşte la drum cu turneul On The Run II care va promova primul album semnat împreună cu Beyonce.

Locul 24. Stephen Curry (76.9 de milioane de dolari)

De două ori MVP al NBA, Curry a semnat cu contract de 200 de milioane de dolari vara trecută, triplându-şi salariul anual. De asemenea, pe lângă parteneriatele cu Under Armour, Chase sau Nissan/Infinit, Curry a semnat un contract cu Sony Pictures.

Locul 23. Roger Federer (77.2 de milioane de dolari)

Dacă Rafael Nadal nu a intrat în top 50, veteranul Federer a ajuns până pe locul 23. Unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, încă mai este în activitate, deşi are 36 de ani. Şi nu doar că joacă, dar o face şi senzaţional. Pe lângă tenis, Federer mai are parteneriat şi cu Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex sau Lindt.

Locul 22. Cele mai bogate vedete din lume – Dr. Phil (77.5 de milioane de dolari)

Prezentatorul unora dintre cele mai urmărite emisiuni de televiziune din lume, Dr. Phil s-a mutat în spatele camerei, fiind producătorul executiv a trei producţii The Bull, The Doctors şi Daily Mail TV.

Locul 21. Taylor Swift (80 de milioane de dolari)

Noul său album, Reputation, a fost vândut în peste 1,2 milioane de unităţi doar peste ocean, iar acum Taylor Swift se află în concertele din cadrul Reputation Stadium Tour

Locul 20. Robert Downey Jr. (81 de milioane de dolari)

Iron Man nu putea să nu se afle în topul nostru. Negocierile sunt foarte tari cu el dacă ne gândim că a primit anul trecut 15 milioane de dolari doar pentru rolul său din Spider-Man: Homecoming.

Locul 19. Katy Perry (83 de milioane de dolari)

Una dintre cele mai muncitoare cântăreţe, Perry a avut 80 de concerte în această perioadă. Iar Witness: The Tour a fost un real succes. Iar acum este şi în juriu la American Idol.

Locul 18. Rush Limbaugh (84.5 de milioane de dolari)

Cea mai ascultată voce din radioul de peste ocean are peste 25 de milioane de ascultători. Iar în ianuarie şi-a lansat şi prima sa aplicaţie.

Locul 17. Lebron James (85.5 de milioane de dolari)

De patru ori MVA al competiţiei, legenda NBA, are pe lângă salariul său de 33 de milioane de dolari, colaborări cu Nike, Coca-Cola (Sprite), Beats By Dre, Kia, Intel sau Blaze Pizza.

Locul 16. James Patterson (86 de milioane de dolari)

Cel mai bine plătit scriitor de peste ocean, a publicat peste 20 de cărţi anul trecut, iar cele mai multe încasări le-a avut datorită romanului The President Is Missing. 

Locul 15. Ellen DeGeneres (87.5 de milioane de dolari)

Ellen a făcut, încă o dată, istorie anul acesta, fiind prima femeie care să primească 20 de milioane de dolari pentru un stand-up special, produs de Netflix. Anul acesta pare să fi fost cel mai încărcat an pentru Ellen care, pe lângă emisiunea sa, a mai produs emisiunile Little Big Shots, Splitting Up Together şi mai are licenţă pentru PetSmart, Bed, Bath and Beyond.

Locul 13. Egalitate între Howard Stern şi Neymar (90 de milioane de dolari)

O altă voce de radio în toul nostru, Stern poate fi ascultat acum şi prin satelit. Pe de altă parte, Neymar a putut fi văzut în toată lumea datorită meciurilor de la Cupa Mondială.

Locul 12. Cele mai bogate vedete din lume – Conor McGregor (99 de milioane de dolari)

McGregor se află în top mai ales datorită meciului de anul trecut împotriva lui Floyd Mayweather, pentru care se estimează că a primit 85 de milioane de dolari.

11. Bruno Mars (100 de milioane de dolari)

Cântăreţul se pare a primit până acum un sfert de miliar de dolari din concertele din 24K Magic World Tour. Iar pe lângă asta a mai primit şi şase premii Grammy.

cele mai bogate vedete din lume

Locul 10. Cristiano Ronaldo (108 de milioane de dolari)

Unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, Ronaldo a câştigat cel de-al cincilea

Ballon d’Or din carieră. Şi, pentru acest sezon s-a mutat de la Real Madrid de la Juventus.

Locul 9. Ed Sheeran (110 de milioane de dolari)

La doar 27 de ani, Sheeran este unul dintre cei mai bine plătiţi cântăreţi anul acesta. Iar anul acesta pare să cucerească şi Hollywood-ul cu melodii compuse pentru Game of Thronessau The Simpsons.

Locul 8. Lionel Messi (111 de milioane de dolari)

Messi şi Ronaldo domină fotbalul actual, aşa că nu aveau cum să nu fie în top. Anul acesta, argentinianul a semnat prelungirea contractului cu Barcelona, aşa că de acum îi vor intra în cont anual 80 de milioane de dolari.

Locul 7. Coldplay (115.5 de milioane de dolari)

Chris Martin şi compania au fost şi anul acesta în toată lumea anul acesta cu A Head Full Of Dreams Tour.

Locul 6. U2 (118 de milioane de dolari)

Legendele de la U2 au sărbătorit 30 de ani în turneu, iar în decembrie au lansat cel de-al 14 album de studio al trupei – Songs of Experience.

Locul 5. Dwayne ‘The Rock’ Johnson (124 de milioane de dolari)

Fostul luptător de wrestling a ajuns foarte repede un actor căutat la Hollywood, jucând în această perioadă în blockbusterul Jumanji: Welcome to the Jungle. În plus, The Rock este şi un nume uriaş în social media.

Locul 4. Judy Sheindlin (147 de milioane de dolari)

Prezentatoarea de televiziune este pe micile ecran deja de două decenii, având o audienţă de peste 10 milioane de oameni.

cele mai bogate vedete din lume

Locul 3. Kylie Jenner (166.5 de milioane de dolari)

Cea mai tânără membră a familiei Kardashian-Jenner are o companie de cosmetice (Kylie Cosmetics) şi este cea mai tânără membră a topului nostru (are doar 20 de ani).

cele mai bogate vedete din lume

Locul 2. George Clooney (239 de milioane de dolari)

Legenda de la Hollywood nu se ocupă doar de filme (deşi a fost producătorului Ocean’s 8), ci şi de afaceri – iar anul acesta compania pe care a cofondat-o împreună cu Rande Gerber şi Mike Meldman şi care producea băutura Casamigos (tequila) a fost cumpărată de Diageo.

cele mai bogate vedete din lume

Locul 1. Floyd Mayweather (285 de milioane de dolari)

Datorită meciului câştigat împotriva lui Conor McGregor, boxerul a ajuns pe primul loc în topul celor mai bine plătite celebrităţi în acest an. Meciul lor din Las Vegas a generat venituri de 550 de milioane de dolari, aşa că era normal ca banii primiţi de câştigător să fie la fel de numeroşi. Well done, champ!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora