fbpx

Căutare

Share this article

Mai este puţin până când toamna îşi va intra în drepturi, aşa că încet încet ne gândim cu ce să înlocuim garderoba de vară. Dacă te-ai plictisit de hainele pe care le-ai purtat toamna trecută şi vrei să-ţi reîmprospătezi stilul de a te îmbrăca, poate te vor inspira tendinţele acestei toamne în materie de modă. Idei proaspete dar şi o revigorare a stilului anilor 80 se regăsesc în trendurile impuse de marile case de modă în acest sezon.

Straturi peste straturi
Nu doar unul sau două straturi de haine pot fi soluţia pentru sezonul rece, ci mult mai multe straturi. Cel puţin astă ne arată ultimele show-uri Balenciaga, Simone Rocha, Missoni care demosntraeză că paltoanele, capele, jachetele pufoase şi impermeabilele dau bine, nu doar separat, ci şi împreună. Noul trend se numeşte layering iar această stratificare a hainelor supradimensionate şi deconstruite (aşa cum se vede la casa de modă italiană Marni) pune în valoare un joc interesant de volume şi texturi care dau corpului o alură cu totul specială. Iar dacă ţi se pare prea exagerat să pui o haină roz peste una galbenă (cum au folosit unii designeri), poţi să-ţi alegi singură combinaţiile cromatice, pe care să le şi accesorizezi cu bijuterii de tot felul. Este un stil aflat la graniţa fină dintre o ţinută clasică şi una kitch, aşa că ai putea să te surprinzi îmbinând haine şi culori diferite în aşa fel încât să creezi o minune vestimentară, iar nu un teanc de haine aruncate pe corp.

Animal print
Faptul că animal print-urile au revenit în trend a fost dovedid încă de la jumătate anului, când tot mai mulţi designeri vestimentari s-au arătat din nou îndrăgostiţi de tigrii, zebre şi chiar şerpi. Carolina Herrera, Victoria Beckham, Tom Ford, Calvin Klein, Diane von Furstenberg, R13, Zadig & Voltaire şi Michael Kors se numără printre cei care s-au jucat cu motivele animaliere în colecţiile lor cele mai recente creând combinaţii năucitoare.

Puterea neonului
Neonul este din nouă la modă iar Miuccia Prada este unul din designerii care-l aduce înapoi. Turcuoaz neon sau purpuriu, culoarea pepeneului verdesau culoarea galben-lămâie definesc o nouă paletă de nuanţe delicioase care anunţă să devină vedete în toamna lui 2018.

Brunul, noul negru
Nunaţele arămii, puternic inspirate de spectacolul pe care-l oferă natura toamna, sunt şi ele în trend în sezonul rece. De la culoarea bronzului la culoarea nămolului, această paletă cromatică de brunuri, care sunt considerate noul negru, descrie un stil vestimentar îmbrăţişat de multe case de modă. Natacha Ramsay-Levi, de la casa de modă Chloé, ne arată, spre exemplu, cât de bine se potriveşte o haină ciocolatie cu o cămaşă de culoarea arahidelor şi o pereche de pantaloni din tweed.

Pătura, noua haină
Pentru cei care se ştiu friguroşi, vestea că păturicile sunt la mare căutare ar putea să-i încălzească instantaneu. Pături mari, de preferat în culori care să se potrivească cu ceea ce porţi pe dedesubt, prinse cu broşe sau curele (aşa cum ne sugerează Roksanda, Alexander McQueen, Lemaire sau Giorgio Armani) sunt printre cele mai confortabile stiluri ale toamnei. Prinse pe umeri, ca o mantie, sau adunate frumos în jurul taliei, păturicile pot da trupului o formă neînchipuit de frumoasă.

Odă anilor 80
În acest sezon, moda anilor 80 îşi dă mâna cu stilurile de ultimă oră mai mult ca niciodată. De la umeri supradimensionaţi, haine din piele, jachete lucioase, accesorii şi până la coafuri caracteristice acelor ani, moda toamnei este un adevărat tribut adus epocii lui Cyndi Lauper, Depeche Mode sau Lionel Ritchie. Branduri precum Saint Laurent, Christopher Kane, Versace sau Balmain au adus omagiu anilor 80 cum au ştiut ei mai bine.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO